Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daria20

jak sie robi ciasto na gofry

Polecane posty

wczoraj kupiłam sobie gofrownice i chciałam ja wypróbować ale nie mam zielonego pojecia jak przygotowac ciasto. i jak bede robic juz te gofry to czy musze czyms posmarowac te płytki np olejem . dziekuje za pomoc z góry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dagaaaaa
hej :) ciasto robi sie podobnie jak na nalesniki:) a gofrownice mozna smarowac jakim tluszczem:) wpisz sobie w wyszukiwarke GOFRY i tam wyskoczy ci masa przepisow:) smaczego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zuzanka25
300g maki, 0,5 l mleka, 75g cukru pudru, szczypta soli, 100g masła, 2 jajka. 15g proszku do pieczenia. wszystko wymieszac na konsystencję ciasta naleśnikowego. Ja czasem nie dodaje cukru, albo dodaję troszkę cukru normalnego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ile mniej wiecej z tego gofrów wychodzi i dziekuje za odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bratek
z mojego przepisu gdzies około 15

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zrobiłam juz te gofry narazie z przepisu bartka smakowały dobrze ale mam chyba problem bo forma na która wylewam ciasto przypieka ładnie i kratki wychodza ale ta forma która przykrywam nie przygrzewa ciasto wychodzi surowe niedopieczone i nie wychodza krateczki . czy gofrownica musi przylegac ze wszystkich stron czy moga byc szczeliny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak dalej aktualne to okolo 14.00 h przesle ci pare przepisow. Ale napewno gofrownice trzeba przed kazdym uzyciem lekko posmarowac np. margaryna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Podsylam moze ktos skorzysta -250 g margaryny -250 cukru -2 op. cukru waniliowego -6 zoltek -500g maki zmieszanej z 1 lyzeczka proszku do pieczenia -1/2 litra lekko cieplego mleka - 6 bialek ubitych na sztywna piane -troche potartej skorki z cytryny Margaryne z cukrem ubic na puszysta mase, powoli dodawac zoltka dalej ubijajc. Dosypac make i powoli dolewac mleko, tak zeby wyszlo lekko geste ciasto. Na sam koniec dodac piane ubita z bialek i skorke z cytryny i wszystko delikatnie wymieszac. Cynomonowe wafle - 150 g margaryny - 150g Zuckru - 3 jajka - 1 lyzeczka cynomonu - 1 lyzeczka rumu - 150 g maki z 1/2 lzeczki proszku do pieczenia Sposob wykonania jak wyzej, tyle ze jajka dodaje sie cale Jablkowe wafle - 250g margaryny - 75g cukru - 4 jajka - 250 g maki z 1 lyzeczka proszku do pieczenia - 1/8 l lekko cieplego mleka - 300g jablek obranych i pokrojonych w drobna kostke - 50g mielonych migdalow lub orzechow - 1/2 lyzeczki cynamonu Wykonanie rowniez jak wyzej Zycze smacznego i ciekawa jestem czy tez ktos skorzysta z tych przepisow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzieki musia23 napewno spróbuje te twoje przepisy tylko niestety z ta gofrownica cos było nie tak i oddałam ja. a jeszcze spytam czy jak robicie te gofry to kratki wychodza wam z obu stron czy tylko ze strony na ktora wylewacie ciasto. bo mi własnie wychodziły tylko po stronie na której lałam ciasto a na wierzchu nie wychodziły. a te ciasto co robisz to ono ma byc geste czy takie rzadkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No jak by to powiedziec nie za zadkie ale napewno nie za geste jesli pierwszy raz zrobisz dokladnie zrobisz w w pierwszym przepisie to bedziesz wiedziala jakie ma byc. Napewno posmaruj gore i dol tej gofrownicy moze sie zdazyc ze dasz troche za duzo to sie wyleje ale napewno wychodza kratki. Sprobuj tez podawac gofry (jak juz bedziesz miala nastepna gofrownice) a dotego kompot z wisni zagescic lekko maka ziemniaczana lub budyniem wsniowym i poslodzic do smaku no i bita smietana koniecznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość m24
daria20 - mam taki sam problem z tą gofrownicą-zakupiłam ją ostatnio w realu (taka 3w1)-może też masz taką? Niestety te krateczki też mi się robią tylko po jednej stronie (tej na którą wylewam ciasto), a góra zostaję nieco niedopieczona i bez krateczek tak jakby rzeczywiście nie dociskała. Proszę o odpowiedź czy masz taką samą bo może ja też powinnam ją oddać albo po prostu "ten typ tak ma" i nici z pysznych gofrów. Dodam tylko że grzanki-tosty wychodzą pyszne i dobrze podpieczone tylko te gofry jakieś takie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do m24 ja tez kupiłam w realu marka optimum idz go jak najszybciekj oddac nie maja innych bo juz sprzedali a jesli beda ci chcieli wcisnac inny to uwazaj bo mozesz dostac p ten co ja oddałam ( jestem z poznania) jak poszłam do serwisu to powiedział mi facet ze ten typ tak ma i bardzo czesto sie zdaza ze ma wady i beszczelnie sie spytał co ma z nim zrobic czy dam go do naprawy odmówiłam troszke poczekałam i sianko dostałam spowrotem . nie zgadzaj sie czasem na naprawe bo i tak nic z nim nie zrobisz pozdrowionka napisz czy oddałas

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PYSZNE CHRYPIĄCE GOFRY !!! Składniki: 250g mąki 300 ml.mleka 50g masła 3 jajka ( odzieliz zołtka od białek) 3-4 łyżki cukru lub cukru pudru 1,5 łyzeczki proszku do pieczenia 50ml smietanki kremówki ( 30% ) bita śmietana owoce Zóltka odzielic od białek. Do zółtek dodać cukier i to razem ubic do uzyskania lejącej konsystencji, dodac masło ( masło wczesniej rozpuszcic) oraz mleko. Miksowac to wszystko razem chwilke potem dodawac mąke wymieszana z proszkeim do pieczenia. Po dodaniu mąki sprawdzamy konsystencje ciasta ( lekko lejace sie) dodajemy smietanke kremówke i dalej miksujemy. Gdy ciasto miskuje sie w robocie my ubijamy z białek piane. Po ubiciu piany dodajemy ja do ciasta i juz nie miksujemy!! Tylko lekko mieszamy ta piane z ciastem. Oto gotowe ciasto wlewamy na foremke gofrownicy i pieczemy gofry az sie zarumienią. Ozdabiamy cukrem pudrem lub bita smietana z owocami. Zycze smacznego !!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do m24 tylko niezapomnij paragonu i naprawde nie zgadzaj sie na naprawe dodam jeszcze ze ten facet w sewisie powiedział mi ze nie jestem pierwsza i ostatnia co reklamuje ten towar czyli wiadomo co ci sugeruje oddac wziasc kase i kupic gdzies indziej kiedys w auchanie mieli tez te opiekacze (3w1) ale innej firmy wygladały solidniej a tam masz mozliwosc wyprubowania towrau i w ciagu 7 dni mozesz oddac ja poczekam az tam beda mieli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość m24
daria20 - dzięki za radę.TYlko że ja go kupiłam w ostatni piątek 29 lipca a teraz najwcześniej mogę być w realu dopiero w sobotę 6lipca lub poniedziałek 8 lipca (bo to całkiem inne miasto i mam do niego 50km.) - więc nie zdąże oddać tego opiekacza w ciągu 7 dni od dnia zakupu - myślisz że po takim czasie uda mi się go oddać i dostanę zwrot pieniążków.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
powiedz ze nie mogłas wczesniej go przywiesc bo nie mieszkasz w poblizu a wsumie gdzie to jest napisane ze kupujac opiekacz odrazu musisz go uzywac albo powiedz ze kupiłas komus w prezencie a on niedziała i ci zwróca pieniadze napewno wywalczysz to mi sie udało tyle ze ja mam blizej do niego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
powiem ci jeszcze ze jak pojedziesz reklamowac to powiedz ze jak robisz grzanki to tez nie dopieka bo jak same gofry to moga niechciec zwrócic tylko naprawiac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość m24
daria - dziękuję CI bardzo za pomysły w "ściemnianiu". Jak cos załatwię to się odezwę!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Majeczkaaaaaaa
Musia 23 , czy te jabłak to tez do ciasta dodajemy , ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cama
a ja jakby mi tak z dolu tylko wychodzily to bym je po prostu na koncu odwrocila i gore przypiekla lekko z dolu skoro gora nie grzeje dobrze to nie ma strachu ze wczesniej zrobiony dol gdy bedzie na gorze za bardzo sie przypiecze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie czytalam wszystkich postów, przyznam sie szczerze, ale wiem tylko tyle, ze trzaba dac gofrom czas na odparowanie, bo sie robia flaczaste :( ja ja stawiam \"na sztorc\" miedzy dwiema szklankami. Aha... ciasto mi nigdy nie wychodzi tak, jak bym chciala i moj mąz znalazl w sklepie GOTOWE CIASTO NA GOFRY Z GELLWE. Wychodza wspaniale z jednej porcji zrobi sie 6-7 gofrow - plastikowa buteleczka kosztuje okolo 3zl. i trzeba tylko wlac odpowiednia ilosc mleka :) polecam :) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podstawa dobrych gofrów to gofrownica. Teflonowe sa do niczego :(( sama mam starą ,zeliwną , przywiezioną z byłego NRDowa gofernicę < serca > gorfy wychodza chrupiące i nie sposób się im oprzeć :) a oto ciasto na gofry :)) robię je od x lat. 50 dkg maki 20 dkg cukru kostka margaryny< kasia> 4 jakka < całe cukier waniliowy< mały> łyżka gęstej smietany pół litra mleka 2 łyzeczki proszku do pieczenia cukier ucieramy z margaryna , dodajemy jajka , proszek , mąkę , mleko :)) mieszamy calość by uayskać jednolitą konsystencję , dodajemy łżkę śmietany i kilka kropelek olejku migdalowego lub waniliowego< ze trzy> smarujemy gofrownicę kawałeczkiem słoninki < musi być super rozgrzana >i smażymy goferki. smacznego :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Moje ulubione
Gofry tery wydruk Czas wykonania: 5 minut Trudność: bardzo ?atwe Ocena przepisu : 10 Typ potrawy: Desery Źródło: przepis w?asny Wyświetlany: 1208 Komentowany: 0 Drukowany: 44 ________________________________________ Składniki: Składniki: przepis na 4 gofry 2 jajka 2 łyżki m?ki tortowej 2 łyżki g?stej smietany 2 łyżeczki mas?a 1 łyżeczka pr.do pieczenia Wykonanie. Składniki zmiksować końcówką do rozdrabniania ok. 2 min. Nagrzać gofrownicę posmarować oliwą. Piec 10-12 minut (słychać lekkie trzaski na koniec) gotowe. Ustawić gofry pionowo po upieczeniu. Wychodzą grube, kruche i chrupiące. Naołyć dodatki. Pychota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gofry inkarri
Przepis Inkarri wypróbowaliśmy - REWELACJA!!! Sprawdza się też w podwujnej porcji. Inkatrri, dzięki!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość julka89
przepis BRATKA naprawde polecam!!!!! gofry pyszneeeee

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rosita
a ma ktoś może przepis na gofry z mąką razową zamiast pszennej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asterwq
gofry z razowej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bigart15
JUZWA twój przepis jest prosty szybki i zajebisty\\Pozdrawiam Artur

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Werrrrra
ja robię tak; -4 jajka -łyżeczka proszku do pieczenia -2 szklanki mąki tortowej -2 szklanki mleka -pół szklanki cukru(można mniej) -1/4 szklanki oleju Wszystko wlać/sypać do miski i zmiksować na gładką masę,ja dzisiaj dałam 2 łyżki stołowe kakao(nie słodkie) i wyszły pyyyszne;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×