Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danti

czy to normalne???????????

Polecane posty

Gość danti

mam 10-cio miesiecznego syna,czy to normalne ze jeszcze sie budzi w nocy na mleko(jeden raz ok1.00).zaznaczam ze skonczylam karmic piersia w 7 miesiacu.

Gość ania 30
tak to normalne rozumiem że teraz w nocy karmisz go mlekiem sztucznym widocznie dziecko ma takie potrzeby

Gość
Moja córka do 1,5 roku budziła się w nocy do jedzenia - karmiłam ją jeszcze piersią w nocy, mimo że w ciągu dnia już nie. Może jemu się pić chce po prostu - spróbuj z herbatką :-)

Gość Sorry za pytanie
ale skąd wiesz, że on domaga się mleka? Moje dziecko (12 miesięcy) budzi się w nocy 2-3 razy. Wystarczy, że pogładzę po główce, ewentaulnie podam smoczka i dzidzia śpi dalej. A podawania herbatek to już zupełnie nie rozumiem. Jeśli dziecko nie jest wyjątkowo spocone, to nie ma sensu go poić.

moja corka tez sie budzi od jakiegos czasu,do skonczenia 5 m-cy wcale sie nie budzila,a to dlatego,ze juz po skonczeniu pierwszego m-ca niczego jej w nocy nie dawalam,tylko glaskalam itd.oczywiscie stopniowo,najpierw wytrzymywalam do 3,potem do 4,5 itd z podaniem piersi.wydluzalam tak jakby noc.jak dziecko sie przyzwyczai,ze noc jest noca,czarna,cicha,nieciekawa,to nie bedzie sie budzic.oczywiscie jesli placze bardzo,to trzeba podac mleko(do trzech m-cy okolo).potem trzeba definitywnie wydluzac noc. moja mala jak napisalam na poczatku,zaczela sie znowu budzic.przypuszczam,ze zabkuje.podchodze wiec do lozeczka i staram sie ja uglaskac,zwykle od razu zasypia jak jej pomoge sie przewrocic na drugi bok.w ostatecznosci daje jej smoczek(bo musze przeciez spac) no,ale wszystko co napisalam latwo mi mowic,bo moja corka nigdy w nocy nie placze,nawet w dzien niezbyt glosno.rozumiem,ze kiedy dziecko wrzeszczy to czasem juz czlowiek nie wie co ma zrobic i dalby nawet kaszke w srodku nocy,zeby moc spokojnie zasnac! pozdrawiam nocne,zmeczone mamusie!!🌼

Gość
sorry za pytanie - a tobie się chce pić w nocy tylko wtedy jak jesteś spocona ?

Gość danti
dzieki dziewczyny za rady.glaskanie i smoczek stosuje ,pomaga.Ale do czasu.ostatnio budzi sie 2-3 nad ranem i bez mleczka nie zasnie.a podawaniem wody czy herbatki wyeliminowalam drugie karmienie w nocy dawno temy.tym razem jednak nie pomaga.