Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patticia

remont - próba cierpliwości i wiary w ludzi

Polecane posty

Gość Patticia

Moze powymiwniamy sie nawzajem historiami o remoncie, a szczególnie fachowcach, którzy dla nas pracowali. Takie historie z życia wzięte .........

Gość wymazałam ten okres z pamięci
dla mojego dobra :P

Gość Patticia
hehe ......... ja jaestem w trakcie. Elektryk: Zrobił niby dobrze, ale za to: zbił spłuczke w kiblu, przedziurawił podwieszany sufit, zachlapał cementem i wodą scienny zegar (zamiast go po prostu wcześniej zdjąć). Nasypał podczas kucia gruzu do nowego pieca gazowego - trzeba było wołać serwisanta. Stolarz: Wziął zaliczke, wyrąbał rzeżboine, bębowe drzwi i ościeżnice do renowacji i ............ nie wrócił Moze ma kto dobry wzór umowy na wkonanie róznych robót? A co Was spotkało?

Gość wymazałam ten okres z pamięci
nie bedę tego czytać, koszmar powraca 😭

Gość Patticia
i nikomu się nic niw przydazyło??

Gość u mnie
panowie się stołowali, dogadzano im, a czym więcej dostawali, tym bardziej partaczyli

Gość o boze
u mnie puszczali muzyke na full i pili piwsko.. sasiedzi skarzyli sie, ze sie "imprezowi" zrobilismy :(

Gość B.B..
Spawacz, podczas zakładania rur od gazu,powypalał malenkie dziurki w nowym piecu gazowym. Bezczelny człowiek ,nawet się nie przyznał i nie przeprosił. Następny partacz,przy wykładaniu przedpokoju płytkami,tak wspaniale je przymocował ,ze po pewnym czasie, wszystkie mi popekały. O ile piecyk jakoś przeżyłam,nad płytkami płakałam:( Były to piekne hiszpańskie płytki,nie widziałam już pózniej, nigdy takich w sprzedaży:)

ja jestem właśnie w trakcie remontu.Robimy z facetem wszystko sami no i on stwierdził ze zaszpachlujemy tylko te miejsca gdzie stara farba odłazi a reszte zostawimy i pokryjemy wszystko nowym kolorkiem(!)Ja sie zastrzele,po tygodniu zacznie mi sie to przecież sypać na głowe!!No ale on oczywiscie jako przedstawiciel męskiego gatunku jest nie do przegadania i wszystko wie lepiej.Chyba mu tą szpachelkę między pośladki wsadzę jak mnie bedzie tak wnerwiał.Pozdrawiam:)

Gość wojować trzeba
Asega no nie daj się :D ja jak mam coś robić byle jak, to wolę nie robić tego wcale, przecież to bez sensu

Gość faceci mieli robic
szafe w pokoju, taka typu comandor, wzieli 1500 zl i nigdy nie wrocili. Inny malowal sufit na balkonie, polozyl druga warstwe 15 minut po 1, po tygodniu pol farby odpadlo. Inny od lazienki krzywo polozyl brodzik i woda nie splywa. A jeszcze inni majac zrobic haki w scianie, przebili sie do drugiego pokoju robiac dziure o srednicy ok. metra :D

no,ja juz zaczęłam uprawiać partyzantkę ,bo potajemnie udałam sie do sklepu i kupiłam Akryl Putza czy jakoś tak,bo miły eksedient mnie poinformował ze to przynajmniej moćniej mi zwiąże te wszystkie fabry z tynkiem i tak dalej.

Gość Jak mój mąż przeporwadza
remont to ja z dzieckiem wynoszę się z domu. Zostawiam tylko dokładny plan co i gdzie ma być zrobione, z jakich materiałów, w jakim kolorze. Zawsze wracam zadowolona. A mąż? No cóż. Co remont - to więcej siwych włosów na głowie.

Gość Jestem w trakcie
1. Zerwany gwint od kibla, wody spuscic nie mozna(pan rozbieral szacht) 2. Dziura na wylot do sypialni:( 3. Odprysnieta emalia na wannie, po sciaganiu starych kafli

Gość Syzyfka
Nooo, to ja miałam jeszcze lepiej! Jak sie wprowadziłam do mieszkania, to wywaliłam wannę i wstawiłam brodzik [tzn wstawiła go ekipa z panem inzynierem na czele]. Po 2 miesiącach zaczęło mi coś pachn iec zgnilizną w pokoiku przylegającym do łazienki. A na ścianie łazienkoeo-pokojowej mam szafę comandor. Zajrzałam miedzy półki - a ściana mokra! Okazało się, że "fachowcy" puścili "wolno" rurę ściekową, tj. nie wpuścili jej do otworu kanalizacyjnego, tylko tak... obok!

Gość Józinka
Ludzie, ja budowałam dom z takimi "fachowcami". I tak jak kotś powyżej - mam nadzieję zapomniec tek okres w moim życiu. Horrrrrrrrrror, bo co jeden to lepszy. Kręcili, kłamali, kradli, na robocie się nie znali, albo wcale nie chcieli jej podejmować. A ponoć w naszym kraju jest bezrobocie. Ostatnio facet miał przyjść i skociś w ogrodzie trawę moją kosiarką na mój prąd itd. Zażyczył sobie 50 zł za godzinę!!!!! Taki usmarkany buc, który tylko do 50 ;) umie zliczyć. Zgroza mnie ogrania.

Gość Kasia67
Ja ostatnio robiłam remont. Wszystko poszło w miarę szybko, a to dlatego, że wcześniej zatrudniłam profesjonalną firmę do aranżacji wnętrza (http://www.ideaspace.pl) Teraz jest o wiele lepiej i pokój wygląda zupełnie inaczej niż wcześniej. Jestem bardzo zadowolona.