Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniela_23

pytam- odpowiesz???????????????????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość aniela_23

czy sa jakies globulki dopochwowe inne niz patentex oval- takie na recepte, ktore moze mi przepisac ginekolog? moze warte wiekszego zaufania....?bo co ja mam robic? nie chce brac hormonów, a z gumka tez nie jest fajnie, dotychczas kochalismy sie tylko wtedy gdy naprawde wiedziałam ze moge sobie na to pozwolic( mam cykle jak w zegarku)dzieki z gory za odp:-)

Gość recepta
a co sama receptę wypiszesz, to jest forum, a nie przychodnia!!! Do ginka biegiem, marsz, no już!!!

środki dopochwowe mają niską skuteczność...Nie polecam... Jak masz cykle jak w zegarku, to nic tylko hormony...Absolutnie żadnych efektów ubocznych...Ale jak sobie chcesz - takie środki są bez recepty, jak chcesz coś innego to leć do ginekologa.

Gość aniela_23
oj przeciez nie o to chodzi- ja własnie chce sie wybrac do gina....tylko chciałąm sie wczesniej dowiedziec czy sa jakies srodki dopochwowe bardziej skuteczne od patentexu.... a hormonów nie chce...moj chłopak tez tego nie pochwala( nie chce zeby mi zaszkodziły, albo zeby cos sie poprzestawiało)- a ja go kocham i licze sie z jego zdaniem

Gość agakotus
Ja przez pol roku kochalam sie z moim facetem tylko zabezpieczajac sie globulkami ptentex oval i durexami=>nie zawiodlam sie na nich i mysle ze razem stanowia bardzo dobre zabezpieczenie. Teraz biore tabletki Yasmin-sa to tabletki o nie duzej dawce hormonow i specjalne dla mlodych dziewczyn. Biore je juz 2miesiace i nie mam zadnych skutkow ubocznych, wrecz cera mi sie poprawila, wlosy rowniez i libido mi wzroslo- takze polecam:)

Są różne formy zabezpieczeń - globulki + prezerwatywa to już większa pewność... Piszesz, że nie chcesz, żeby Ci się coś poprzestawiało -ok, rozumiem, przechodziłam to samo, tym bardziej, że jestem młodsza. Ale dużo się naczytałam nt. środków hormonalnych. Głównie przekonała mnie ich skuteczność. Poza tym przy globulkach - trzeba je wprowadzać do pochwy przed stosunkiem, byłam dziewicą i miałam opory przed wpychaniem sobie czegokolwiek, poza tym nie chciałam przerywać tych bądź co bądź pięknych chwil jakimiś zabiegami...Prezerwatywa - mój chłopak chciał najlepiej, ale ja nie chciałam z gumą, tylko z nim. Skończyłam na hormonach. Piersi mi się powiększyły, mam czystą cerę - żadnych krostek, nawet przed miesiączką. Ale zrobisz jak chcesz - poszukaj jeszcze w internecie, bo są globulki, który mają niższy indeks Pearla, są które mają wyższy... Pozdrowienia.