Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarna17

pigułki

Polecane posty

wczoraj bylam u ginekologa i przepisal mi pigułki okres skonczył mi sie 2 dni temu i ja juz wczoraj wziełam pigułke a potem na opakowaniu przeczytalam jezeli to jest pierwsza seria to nalezy zaczac prac w pierwszym dniu wkwawienia czy to znaczy ze zmarnowalam cale opakowanie i juz tabletki nie sa skuteczne ??

Gość sa nieskuteczne

jestem zla bo ginekolog nic mi nie wspomnial o tym ze trzeba je zazywac w pierwszym dniu krwawienia

co to za ginekolog skoro nie wspomnial o tak waznej rzeczy :| a z tymi pigulkami to jest tak ze teraz nie beda skuteczne, musisz poczekac na okres i zaczac brac od pierwszego dnia :)

Gość ponawiam...
nie musisz wyrzucac opakowania poprostu zawsze bedzie Ci tej jednej tabletki brakowalo i bedziesz musiala zaczynac nowe opakowanie, tak samo jest jak ktoras z nas nie robi przerwy 7dniowej, bierze je dalej.

dziekuje bardzo czyli mam zrobic tak czekac az dostane ores i w pierwszym dniu zarzywam tabletke mam jeszcze pytanko czy pierwszy raz mozna zrobic 8 dniawa przerwe zeby to sie wyrownalo

Gość ponawiam...
tak poczekaj do okresu i wtedy zacznij je brac a co do wydluzania 7 dniowej przerwy to ja bym jej nie robila, ale napewno co musisz robic to zmien ginekologa i tego nowego zapytaj bo to wazne naprawde. Z hormonami nie ma zartow.

Gość Kathia
nie wydłużaj przerwy między opakowaniami, ewentulanie możesz ją skrócić do 6 dni. i na przyszłość - najważniejsze jest nie zapomnieć pigułki w pierwszym tygodniu, bo skuteczność może się zmniejszyć. ośmiodniowa przerwa m/y opakowaniami może doprowadzić do owulacji i w efekcie do ciąży. nie straszę, ale ostrzegam. skoro nie zrobił tego twój lekarz.

Gość jejejejejejeje
po pierwsze jest uloytka która powinno sie przeczytac jak sie zaczyna brac jakikolwiek lek zostaw opakowanie na awarynje nie kontunuuj, poczekaj do nastepnego krwawienia

Gość ej zaraz...
Dziewczyno, najpierw się ulotki czyta!! A tego ginekologa zmień!