Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rigevidon

pierwsza dzien tabletki

Polecane posty

Gość rigevidon

Dziewczyny pomozcie... w tym miesiacu zamierzam wziac pierwszy raz tabletke anty.. Wiem, ze musze wziac ja pierwszego dnia w ktorym dostane okres... i tu mam problem.. poniewaz ja zanim zacznie mi sie na powaznie okres mam slabe plamienia... dopiero po 2 dniach takich plamien boli mnie brzuch i czuje, ze dopiero dostalam jak to okreslam na powaznie :( i nie wiem w ktorym dniu powinnam wziac anty :( w 1 dniu krwawienia czy w tym co boli mnie brzuch ???? Jesli wezme zle to jakie moga byc konsekwencje i kiedy bede dobrze na 99% zabezpieczona??? Dopiero po 2 opakowaniu???

Gość ponawiam...
najlepiej spytaj giligili na jej topicu, poczukaj go bo to bezsensu zakladac taki sam topic a ona tam radzi wzgledem pigulek.

jeśli dopiero zaczynas zbrać pigułki, to cały organizm będzie się przestawiał na inną gospodarkę hormonami, więc nie ma większego znaczenia, jak weźmiesz tą pierwszą pigułkę. Weź np. jak masz juz to plamienie i tyle. Z tym, ze ja na Twoim miejscu, przy pierwszym opakowaniu stosowałabym jeszcze inne zabezpieczenia przed zajściem, np. gumki. Dopiero następny cykle będzie w pełni zabezpieczony, jeśli oczywiście będziesz dobrze tolerować akurat ten preparat, bo róznie może być.

Gość rigevidon
do ponawiam... a jaka nazwe nosi topic gilgil???

Ja miałam tak samo i zaczęłam brać harmonet od pierwszego dnia plamienia...mój gin powiedział ze jak biore regularnie to powinno wystarczyć. Teraz biorę regavidon bo są tańsze już ponad 2 lata i sprawują się bez zarzutu te pig. Pozdrawiam