Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KARILA

Dziewczynki, dlaczego my się tak katujemy?

Polecane posty

Gość KARILA

Depilacja nóg,cipki,pach i brwi,codzienny uciążliwy makijaż,kremy,maseczki,diety,ćwiczenia,dobieranie stroju...... i po co to wszystko? czyż nie dla facetów? wiem że niektóre odpowiedzą,że robią to tylko dla siebie....ale czy to rzeczywiście prawda?przecież gdyby nie faceci,nie to że chcemy im sie podobać i wywierać pozytywne wrażenie-to NA PRZYKŁAD wysyp pryszczy,czy cellulitis w ogóle by nas nie martwiły... cholerni faceci! i cholerne czasopisma typu Cosmopolitan,które chamsko narzucają nam jak mamy wyglądać.patrzymy na te piekne laski i popadamy w kompleksy..to naprawde smutne

Gość zakladajac ten topik
Tylko walczysz z wiatrakami

Gość blue tooth
taaa, a ty pewnie chodzisz potargana i sie nie myjesz.... chyba oczywiste jest ze kazdy chce ladnie wygladac....

Gość jolcia25
niech walczy z wiatrakami ale MA CAŁKOWITĄ RACJĘ.TO WSZYSTKO OPRÓCZ DLA SIEBIE ROBIMY DLA NICH A ONI TAK RZADKO TO DOCENIAJĄ

Gość jolcia25
TO NIE CHODZI O ZACHOWNAIE HIGIENY:MYCIE WŁOSÓW,PRYSZNIC CODZIENNYale nadmierne dbanie o siebie a najbardziej mnie powalają topiki typu:JAK USUNĄC ROZSTĘPY? kiedyś też byłam taka głupia i zadręczałam się ale mój facet miał masę takich rozstępów na tyłku i nigdy o tym nie wspominał,a jeśli on ma to czemu ja nie mogę mieć

te piękne laski w kolorowych gazetach to: odpowiedni makijaż, fryzura, ciuchy oświetlenie dobry fotograf.............................. reszta w Photo Shopie...jedna wielka ściema :)

Gość ja uwazam...
...ale popatrz Karila teraz rowniez faceci duzo czasu poswiecaja swojej urodzie , a najgorsze jest to ze nawet najpiekniejszy i najbardziej metroseksualny z metroseksualnych jesli bedzie wewnetrznie nieciekawy to nam zbrzydnie , no bo zywy czlowiek to przeciez nie obraz i samo wpatrywanie i podziwianie moze sie znudzic... Dbac o siebie powinnismy na pewno ale tak bez przesady i przede wszystkim o swoje zdrowie bo w " zdrowym ciele zdrowy duch ", a jak jestesmy zdrowi i radosni to i piekniej wygladamy. pozdrawiam !

Gość truuskaffka
Ja uwazam ze to prawda ze od dziewczyn sie wiecej wymaga...zawsze maja byc ladne pachnace usmiechniete...a facet moze miec brzuszek po piwie wlosy na pupie i lysinke i nikt mu nie mowi ze nie jest ok::)) taki nasz los kobitki i chyba faceci tego nigdy nie zrozumieja ze sa tak samo ludzmi jak my i ze nie zawsze mozemy byc idealne

Gość Nie-idealna
Prawda jest smutna ... faceci nie lubią jak kobieta sie odchudza ale wolą oczywiście szczupłe , albo najlepiej takie z dużymi biodrami i biustem , alke płaskim brzuchem i powalającymi nogami ... nie lubią jak kobiety spędzają godzine na makijażu ale oczywiście wolą te wymalowane bo wyglądają lepiej ... niby tacy prości a jednak skomplikowani ... oni chyba po prostu sa tak prości że aż skomplikowani ...

Gość czemu Wy się czepiacie
tych nieszczęsnych facetów? jakbyście całymi dniami nie miauczały o celulicie i rozstępach to nie byłoby problemu. mój nie wiedział co to celulit ani co to rozstępy dopóki mu nie wytłumaczyłam i nie pokazałam twierdząc, że to złe i nieładne.:D same sobie tworzymy problemy. to nie faceci nas obgadują za krzywe nogi czy za fałdkę tu i tam albo za niemodny makijaż. same tworzymy sobie takie zmartwienia.

Gość nie zwalaj winy na facetów
stroicie sie głównie dla innych bab żeby były o was zazdrosne i nie mów że tak nie jest;)

Gość to zależy od podejscia..
Kochając chce się jak najładniej dla siebie i drugiej osoby wyglądać.. wtedy nie jest to katowanie się, tylko przyjemność sprawiania przyjemności. Oczywiście w niczym nie można przeginać.. każdy ma jakieś wady, mniejsze lub większe.. to co można poprawić, jeśli się chce- poprawić warto. A reszta.. hmm.. w końcu prawdziwa miłość przyjmuje człowieka ze wszystkimi zaletami ale też i wadami...To też jest jakiś sprawdzian.. Pozdrawiam serdecznie kobitki :-)

Gość zolta kaczuszka
ej no sorry, faceci mnie wkurzaja i ich olewam a jednak sie depiluje zeby w miare ludzko wygladac, a nie sie im podobac!

Gość ja uwazam
ze najwazniejsze to akceptowac siebie a jak komus sie cos we mnie nie podoba to niech nie patrzy na mnie moj facet tez nie wiedzial co to celulit i rozstepy poki mu nie pokazalam i nie wytlumaczylam ale nie przeszkadza mu to nadal mnie kocha nie tylko za wyglad ale za całokształt a co do depilacji to jezeli on sie nie goli zbyt czesto na twarzy to ja czasami robie miu na zlosc i zapuszczam sobie co nieco na dole na szczescie mam super faceta i on rozumie ze czasami poprostu mam dosc tego golenia itd i kocha mnie i moje wlosieta

Gość wiecie co
znam kolesie super przystojniak zadbany no zajebisty malo co sie nie zakochalam ale po paru spotkaniach i paru rozmowach to kompletne dno debil jakich malo takze nie tylko uroda sie liczy ale rowniez wnetrze i to co soba reprezentujemy i koles musi miec to cos co zwai nas z nog

Gość kiedyś RER
A ja myślę, że największy problem jest z ustaleniem granicy: gdzie kończy się higiena i pielęgnacja, a zaczyna przesada i katowanie? Spróbuję: krem na dzień, na noc, mleczko, tonik, krem pod oczy, peeling do twarzy, dezodorant, szampon, odżywka, depilacja laserowa, puder - tak. Balsam 2 x dziennie, diety, botoks, podkład + tusz + obcasy codziennie, masaż, manicure w salonie - nie

Gość a dlaczego balsam nie

Gość Wiki 68
Ja uzywam balsamu rano i wieczorem lubie sie opalac robie to odzawsze i dzieki temu ze uzywam balsamow moja skora mimo moich lat dalej jest w dobrej formie nie maluje sie ani nie tapetuje lekko tylko brazowa kredka przyciemiam briw i robie delikatna kreske po oczy zeby je powiekszyc kremy uzywam tanie bambino ,dove lub ziaj oliwkowe na wlosy naturalnie krecone ronie sama maseczki co jeszcze raz na miesiac depiluje maszynka wloski z nog i innych czesci ciala mam jasne wiec ich az tak nie widac tylko pod pacha gole czesciej.Nigdy sie nie katowalam dla zadnego z facetow uwazam ze naturalne piekno jest ciekawsze niz to sztuczne a i moj maz nie lubi malowanych lal.Mam 50 lat i wiecie co mimo iz pewnie uwazacie ze jestem stara to ja cxzuje sie swietnie w swojej skorze nikt nie wie ze mamtyle lat bo trzymam sie dobrze i nie potrzebuje zadnych upiekszaczy a te mlodziutkie dziewczynki co juz sie tak maluja to za kilka lat beda mialy buzie zniszczone bo jednak coby nie mowic jest w tych upiekszaczach rowniez chemia mamkolezanki ktore bez pomalowania nie wyjda z domu i mimo tego ze sa mlodsze o pare ladnych lat to ich buzie sa w owiele gorszym stanie niz moja .Wiwc zanim siegniecie kolejny raz po puder czy inne cudo to sie zastanowcie czy aby na pewno warto.Pozdrawiam .

Gość kiedyś RER
a dlaczego balsam nie --> mówiłam o moim subiektywnym podejściu :) ja akurat eliminuję balsam z programu - a już gdybym miała go stosować 2 x dziennie, to bym chyba zwariowała ;) Wiki 68 --> widzę że balsam wiecznie żywy (zabalsamowany?). Uważam, że nie ma co się aż tak przejmować na zapas: "choć nieboszczyk, a taki zadbany" ;)

Gość Wiki 68
a niby kto sie przejmuje na zapas Ja/smieszne ja sie wcale nie przejmuje widac zle zrozumialas to co pisalam wczesniej

Gość ewelinka22
"Wiki68" musisz być świetna i atrakcyjną kobitką! Popieram w 100% Twoje podejście do pielęgnacji! :) Pozdrawiam!

Gość kiedyś RER
Wiki --> tak zrozumiałam Twoje ostrzeżenie: "Wiwc zanim siegniecie kolejny raz po puder czy inne cudo to sie zastanowcie czy aby na pewno warto".

Gość kiedyś RER
...z wywodem o szkodliwości chemii w upiększaczach wcześniej. Pozdrawiam!

Gość niesprawiedliwie obdarowana
Dużo zależy od tego jak zostaliśmy obdarowani przez matkę naturę. Są kobiety z natury piękne, którym wystarczy 15 minut by cudnie i świeżo wyglądać, a są kobiety, które walczą z nadwagą, brzydką cerą, a na imprezę musza się szykować 3 h. Moja siostra jeśli śliczną dziewczyną, już z natury ma zgrabny nos, jest szczupła, ma spory biust, duże usta, gęste i lśniące włosy, ciemne długie rzęsy. Malować się nie musi, bo po co skoro wygląda jak zdjęta z reklamy?? A ja stoję przed lustrem godzinę by moje rzęsy jakoś wyglądały, a wąskie usta stały się choć trochę widoczne. To jest niesprawiedliwe, że katujemy się setkami wyrzeczeń podczas gdy inne dostały to za darmo.

Gość a moim zdaniem to my robimy
sobie problemy, myslicie, ze mój facet widzi moje rozstepy, które powstały mi jeszcze gdy byłam nastolatka bo za szybko urosłam, oczywiscie, że nie, nie rozpoznaje nawet czy mam na rzesach tusz czy go nie mam, jak czasem nie ogole nóg i troszke kłuje to tez mu to nie przeszkadza. Higiena owszem, ale katowanie sie nigdy. A co do balsamu to tez uzywałam zawsze po kazdej kapieli na całe ciało, a teraz uzywam tylko do nóg po goleniu bo okazuje sie ze moja skóra swietnie radzi sobie bez balsamu.

Gość kiedyś RER
bo potrzebę używania balsamu wykreowały firmy kosmetyczne i damskie czasopisma :classic_cool: