Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabelka26

mam problem z tabletka w czasie biegunki....

Polecane posty

Gość izabelka26

skończyalam wlasnie drugie opakowanie Jeanine, po której jak narazie nie mam zadnych skutków ubocznych, ale wczoraj po 7 dniowej przerwie wzielam tabletke o 22.00 i o 23.00 niestety "nastapila" lekka biegunka. Teraz wlasciwie nie wiem czy traktowac to jako pominiecie tabletki i czy moze normalnie wziac dzisiaj druga tabletke? POMOZCIE

Gość poszukaj tematu
"pytania dotyczace antykoncepcji, chetnie pomoge"

Gość XX*XX
Hej! Tez biore Jeanine i jestem przy 2 opakowaniu:) Słuchaj, wydaje mi sie ze nie masz powodów do zmartwień. Pytałam lekarza teoretycznie co by sie stało, gdybym miala biegunke albo wymiotowała i musiala wziąc jeszcze 1 tabletke tego samego dnia , co spowodowałoby że w opakowaniu mialabym o 1 tabletkę mniej. Odpowiedział, ze to skraca tylko cykl o 1 dzien, ze po tych 20 tabletkach robię normalnie 7dniowa przerwe, jestem zabezpieczona i wszystko jest OK. Teoretycznie. Podobnie jest u Ciebie- to tak jakbys wzięła tylko 20 tabletek, bo 21szą spusciłas w toalecie :) Pomyśl. Myslę ze to ma sens:)

Gość izabelka26
wlasnie trafilas w sedno, bo tez zastanawialam sie nad zmniejszona iloscia tabletek;-) i czy to nie wplynie zle na moj organizm i na zabezpieczenie, no ale mam nadzieje ze bedzie ok. Jestem juz spokojniejsza. Dzieki serdeczne.Pozdrawiam

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkokk
zeby biegunka miała wpływ na anty musi trwać przez kilkanascie godzin!!!! jednorazowe wejscie do wc nie zaburza tego!!

Gość olciaaaaaaaaa
mam dokladnie ten sam problem.dzis o 19 wzielam tabletke , a o 20 po kolacji szybkie wyjscie do toalety. nie wiem czy mam to trktowac jak biegunke . czy przez ta godzine tabletka sie wchlonela? mam teraz wziac jeszcze jedna czy nie ? a moze po prostu zabezpieczac sie dodatkowo przez 7 dni? dodam ze jest to pierwszy tydziec z opakowania tabletek. prosze o rade.

do 4 godzin wchłania sie tabletka poza tym po godzinie - nie ma szans aby dostała sie do konca przewodu pokarmowego i wyleciec ;) biegunka trwająca powyzej chyba 12-24h wtedy jest sie nie zabezpieczonym takie luźniejsze stolce raz na jkais czas naprawde nie mają wpływu musiałybyscie chodzic przez 12 godzin co chwile aby mozna było sie martwic

Gość olciaaaaaaaaa
"do 4 godzin wchłania sie tabletka poza tym po godzinie - nie ma szans aby dostała sie do konca przewodu pokarmowego i wyleciec " a kolacja przeleciala doslownie w ciagu kilkunastu minut??? wiec tabletka chyba razem z nia???

Gość olciaaaaaaaaa
dziewczyny blagam was !!!! mam wziac jeszcze jedna tabletke dzis czy nie?

Gość XX*XX
Olcia, nie wiem czy to ma dla Ciebie znaczenie jeszcze dziś:D jesli nie była to prawdziwa biegunka (widze ze nie masz pewności), typowe PRZECZYSZCZENIE, to nie masz powodu do obaw. Jesli jednak tak, to powinnaś była wziąć dodatkową tabletkę.

Dziewczynyy przestańcie niedawno założyłam podobny topik o 18 wzięłam tabletke a później porządnie mnie pogoniło o 19 po bigosie mamy ;) ale nie wzięłam tabletki stwierdziłam że jednorazowa biegunka nic nie szkodzi pozatym co z tymi dziewczynami by było które o 7 rano biorą pigółke przecież później sie idą wypróźnić i co też nie są zabezpieczone nie sądze.Chodzi tu o pożądną biegunke trwającą z 2 dni ja bym na twoim miejscu nie brała bo ja teak zrobiłam hehe pozdrawiam ;)

Gość XX*XX
Hmmm a ja myśle, ze trochę nie masz racji. Na ulotkach wyraźnie widnieje, że jesli w ciągu 3-4 godzin wystąpi ostra biegunka (napisalaś, ze "porządnie Cię pogoniło"), to pigułka mogła nie wchłonąc się CAŁKOWICIE. Częśc hormonów mogła zdazyc sie wchlonąc, ale nie zawsze może byc to ilośc wystarczająca do zabezpieczenia. A zdanie o dziewczynach, które o 7 rano biora pigułkę i się wyprózniają (co złego w wyproznieniu???) jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Mozesz napisać, czy po tej Twojej biegunce wszystko było ok z zabezpieczeniem? Wystąpiło w terminie krwawienie z odstawienia itd. ? Pozdrawiam:)

Gość XX*XX
Zajrzałam Czarna Mambo na inny topik w którym sie wypowiadasz i widzę, że stosujesz jeszcze inne zabezpieczenia :) Więc możesz sobie pozwolić na "komfort" niezazywania dodatkowej pigulki po biegunce. Po co jednak wprowadzać w bład inne dziewczyny? A potem tyle sie słyszy o wpadkach mimo "prawidłowego" stosowania tabletek... I tak powstają plotki :0

Gość olciaaaaaaaaa
wzielam w koncu ta dodatkowa tabletke bo zasnac z nerwow nie moglam. zastanawiam sie teraz jak mam dalej postepowac bo przeciez bedzie mi brakowalo jednej tabletki w opakowaniu... wziac z innego zeby w sumie bylo te 21dni czy 20 dni wystarczy? a moze po tych 20 nie robic przerwy i wziac od razu nastepne opakowanie? co myslicie? z gory wielkie dzieki !

Gość łok
pytacie, odpowiadamy a i tak robicie swoje ech..... wez 20 pigułek, zrób normalnie przerwe i potem zacznij nowe opakownie

Gość łok
poza tym ostra biegunka to trwa kilka dni... a nie jeden dzien jelita są baaardzo długie... tabletka nie ma nóg i az tak szybko nie wędruje do konca przewdou pokarmowego.... ech a wy i tak dalej swoje

Gość olciaaaaaaaaa
wiem ze byc moze niepotrzebnie wzielam ta dodatkowa tabletke ale wole to niz jakas niespodzianke.... zwlaszcza ze nie moge sobie na to pozwolic ze wzgledow zdrowotnych.

Przeczytaj moją pierwszą wypowiedz na tym topiku... tam masz odpowiedz na swoje pytanie...

Gość olciaaaaaaaaa
dzieki XX*XX