Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarzynka__

Zmiana tabletek na Yasmin z przerwa czy bez?? pomocy

Polecane posty

Gość Katarzynka__

Witam! Obecnie biore tabletki Diane 35 ale lekarz mi przepisal nowe Yasmin. I nie wiem czy robic przerwe i po przerwie wzaisc dopiero yasmin czy tez od razu po zakonczeniu diane. Prosze o odp.

mozesz wziąść po 7 dniowej przerwie lub w pierwszy dzien krwawienia ja kazda zmiane robiłam po 7 dniowej przerwie tak jak gin kazał

Gość Katarzynka__
Hmmm a zabezpieczenie nadal bedzie nie bede musiala sie dodatkowo zabezpieczac??

ani w pierwszym przypadku ani w drugim nie trzeba sie dodatkowo zabepzieczac poza tym jesli weźmiesz po przerwie (w trakcie ktorej jestes zabepzieczona) to 8 dnia rozpoczynasz kolejny cykl z nowymi pigułkami i od 1 pigułki jstes zabezpieczona

Gość Katarzynka__
No fakt, ale balam sie tego ze zmniejszy sie zabezpieczenie bo inne skladniki itd.

nie wazny sklad i te z mniejszą dwaką i z wieksza zabezpieczają TAK SAMO! jedna z nas potrzebuje duzej dawki inna mniejszej ale zabezpieczone jestesmy tak samo

Gość noemi22
Uwaga Katarzynka! to nieprawda że zawsze po 7-dniowej przerwie można brać nast opak innych tabletek. Miałam identyczną sytuacje i mnie lekarka zaleciła wziąść Yasmin bezpośredno po ost tabletce Diane... -tak jest lepiej podobno (organizm musi przestawić się na inny preparat) chociaz w ulotce pisze że można po 7-dniowej przerwie, więc Twoja decyzja. Natomiast zmieniając jakies dowolne tabletki na Diane trzeba koniecznie wziąść od razu 1 tabletkę Diane bez żadnej przerwy bo Diane to całkiem inny preparat jednak pod względem składu i NIE DZIAŁA od zażycia pierwszej tabletki tak jak reszta anty, tylko po 14 dniach już tak na 100%. Pozdrawiam.

Zrobilam przerwe po diane i wzielam po nich yasmin a 10 dnia wspolzylam z nim bez prezerwatywy ?? Mam sie czym martwic??

Gość betty20
witam!!!ja biore juz yasmin z 8 miechów i jestem z niego najbardziej zadowolona!! poniewaz zazywałam microgynon i diane 35 po których miała skutki uboczne-krótko mówiac źle sie po nich czułam!! myslałam ze trzeba robic przerwe jak zmienia sie tabletki ale po 7 dniowej przerwie na 8dzien poprostu wystarczy wziać nowe opakowanie nowo przepisanych tabletek!!! pozdroffkam

Gość kasik23
witam! mam pytanie w sobotę skończyłam brać pierwsze opakowanie Harmonetu ale lekarka zmieniła mi go na Yasmin poniewaz przez cały czas krwawiłam. Yasmin kazała mi wziąc w drugim dniu krwawienia(to było we wtorek) bo wtedy to akurat u niej byłam nie kazała mi dłużej czekać.Dzisiaj współżyłam z moim mężem czy byłam zabezpieczona? Niby powinnam być zabezpieczona po Harmonecie(7 dniowa przerwa),ale czy jak zaczęłam brać Yasmin to on tego nie zachwiał. Proszę poradżcie mi bo zgłupiałam.