Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lazurowa_panna

dziewczyny odpowiedzcie prosze!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość lazurowa_panna

hej,czy po 8 zażytej tabletce z pierwszego opakowania mozna juz sie kochac bez dodatkowego zabezpieczenia??? nie pytałam lekarza,bo nie miłam zamiaru jeszcze wspołzyć a tu w sobote chłopak przyjedzie...wiec prosze odpowiedzcie!!!! dzieki z gory!!!!!!!!

Gość a w takim razie
to po co ci pigułki??

Gość lazurowa_panna
jak to po co mi pigulki...? napisalam niezrozumiale?? moze wiec nie wnikajmy ....tylko chce wiedziec czy po 8 z pierszego pakowania zażytej pigulce moge juz współzyc bez zabezpieczenia???????

Gość no wiec
nie no ja mysle ze musisz wziąść 3 opakowania

to zależy od pigulek, poniewaz są takie które chronią dopiero po 1 miesiącu a są też takie, że już po 1 dniu. Np. do pigulek. które chronią po 1 dniu przyjmowania nalezy logest. Zresztą jeśli masz ulotkę z opakowania to tam powinno byc napisane a jesli nie to po prostu zadzwon do lekarza albo chociaz zapytaj jakąs normalną panią farmaceutkę w aptece:) pozdro

Gość lazurowa_panna
ja zaczełam brać Mercilon,wiec tez od pierwszego dnia juz jestem zabezpieczona,pytam bo ....po prostu nie wiem:(

Gość lazurowa_panna
mialo byc...."zabezpieczona?????"

Gość serio
mozesz bez obaw:)

Gość jak bierzesz
od pierwszego dnia okresu to od tego dnia jesteś bezpieczna. Niektóre tabletki bierze się od 5 dnia i wtedy trzeba czekać cały miesiąc.

Małe sprostowanie!!! Pigułki każde!! zabezpieczają od 1 wziętej, pod warunkiem jesli zostały wzięte 1 dnia krwawienia! Jesli miedzy 2-5 dniem to trzeba dodatkowo 7! dni sie zabezpieczac! www.psyche-soma.prv.pl