Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzywonoga zrozpaczona

okropne nogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Wino z lodem
Ja mam normalne nogi i lubię chodzić w spódnicach ale tylko latem, mam jednak inny problem trądzik i strasznie cienkie i rzadkie włosy - to jest naprawdę okropne, ale nikt tego nie rozumie, a już na pewno nie moja siostra która ma... krzywe nogi, złączają się jej w kolanach, ale ma za to piękne grube, długie włosy i gładką cerę. I kto ma gorzej????

Gość kik*
też mam straszne. włosy mi wrastają. mam blizny na kolanach i są krzywe w X. Ale co tam. Wolę mieć paskudne nogi, niż ich nie mieć.;)

Gość aniczka..........
troszke sobie ponazekalysmy ;-) Tez mam chude i krzywe:-( Moze ktos zna jakies sposoby(poza maskowaniem ubraniem) zeby tego tak nie bylo widac np jak ukladac stopy chodzac czy stojac...?

Gość Wino z lodem
moja siostra siada zawsze po turecku, to podobno trochę pomaga

Gość jellyk
nie jestem pewna czy te długie nogi są takie super...ale mi i tak sie podobaja! ;) całkiem fajne uczucie gdy idziesz do szkoly i wszyscy sa tacy mali a ty masz wtedy taka przewagę...gorzej jeśli to chłopak :) też mam krzywe kolana...ida mi do środka....ale kogo to obchodzi...są jakie sa i jestem jaka jestem....! i wy wszystkie również spójżcie na to z innej strony...całkiem innej... niewarto się tym przejmować....po co? nie macie nic do roboty? :)

a są jakieś ćwiczenia żeby nabrać masy mięśniowej w nogach?????? szczególnie chodzi mi o łydki i partię nad kolanami......prosze o pomoc!!!!!!!

Gość Misiu8
Dziewczyny nie przejmujcie się, ja też mam trochę krzywe nogi i przyznam, że wprawia mnie to w zakłopotanie, ale cóż. mam dobrą wiadomość. Kiedyś gdzieś słyszałam o takim ćwiczeniu, które trzeba wykonywać następująco: stajemy prosto, złączamy stopy i próbujemy zbliżyć je do siebie jak najbliżej się da. To ćwiczenie wykonujcie codziennie po kilka razy. Podobno to ma pomagać później złączać nogi. Ja się już tak nauczyłam, że sobie kolanka już prawie bez problemu scalam. Dzięki temu moje nogi wyglądają trochę prościej. Mam nadzieję, że komuś pomogłam tym artykułem. Życzę powodzenia!!!!! POZDRAWIAM!!!!!!!!

Gość Pomogę jak umiem
Jestem facetem i moge pomoc wam lautkie dziewczynki jak skorygowac szpare miedzy nogami:)a wieć...ćwiczenia mięsni łydek-wspiecia na palcach najlepeiej na jakimś podwyzszeniu żeby pięty opadały jak najniżej i mozna na rowerze jezdzic naciskając na pedła duzym palcem u stopy:)Mięsni łydek wam urusną w ciągu 3 mies:)bedzie widac poprawe:)Pozdrawiam dzieci!

Gość laskazwarszawy
ja was rozumiem, bo sama do niedawa bym nie zalozyla krotkich szortów. a jednak ;) moje uda jak i kostki sie łącza a kolana nie, a po za tym mam jakies 157, duzy garbaty nos i wogole jestem slepa a jakos inni uwazaja ze jest piekna ;) ostatnio kumpela powiedziala mi ze mam proste nogi chodz tak nie jest :D i wogole ludzi nie zwaracaja uwagi na moje wady bo ja je zaakceptowalam

Gość basilowa
mam x !!! ale ok.... wiecie co. ja proponuje robic tak: siadac ciagle po turecku, wszedzie. ale najlepiej to: stac prosto i jak najmocniej laczyc lydki itd... zeby byl najprostrze. i jak kazda bedzie to robic to porownamy efekty...

hey. Ja tez mam krzywe nogi. NIe zlaczaja sie ani w udach ani w kolanach, nawet w łydkach, najwyzej w kostkach. I do tego mam brzydkie kolana ,taka fade tluszczu na nich mimo ze jestem bardzo szczupla(waze 44kg/167cm)/ MAm wielka szpare miedzy nogami;/ NIe moge ubierac sukienek, spodnic przed kolano. Te cwiczenie na skorygowanie wady nog byly dla dziewczyn ktore maja krzywe nogi w ksztalcie litery\"O\" tzn ze nie zlaczaja sie w zadnym punkcie tylko w kostkach. Czytalam kiedys to na innym forum.

Gość a możecie
złaczyć nogi? ja mogę ale muszę o tym myśleć....i czuję że mięśnie się męczą....

Gość eee tam.........
ja mam grube i w X, włosy mi wrastają i da się z tym zyć.;) więcej uśmiechu, dziewczyny.:)

Gość bbbb
ja tez mam ten problem...zauwazylam go jak mialam 14(now 22) nigdy nie mialam na sobie mini ...mam jakas blakada. obawiam sie glupich komentarzy.wstydze sie nawet przed swoim chlopakiem...nieraz chce ubrac spodnice ale przed wyjsciem i tak nakladam spodnie...mam nadzieje ze sie w koncu przelamie pozdr

Gość Kingusia555
Witam wszystkie fdziewczynki;)) Podobnie jak większośc z was, długo nie widziałam swojej wady...Dopiero na tych wakajach zaczęłam się zastanawiac dlaczego tak paskudnie wyglądam w miniówkach... Uprosiłam rodziców na zapisanie mnie u wizyty u specjalisty i tam moje obawy sie potwierdziły;/ Krzywe nogi to nietylko defekt kosmetyczne, który działa na psychike dziewczyn!! To również(tak jest w moim przypadku) poważna wada, która w przyszłości może znacznie utrudniac chodzenie!! I jestem umówiona na zabieg operacyjny...Całe wakacje w gipsach.... Super po prostu..:( Mam nadzieję że wy bedzoiecie miały więcej szczęści, ale według mnie zawsze swoje problemy należy zgłosic specjaliście, bo nuz okaże się że macie jakąś poważną wadę... Pozdrawiam gorąco ;*;*

Gość Julita3
Ja też mam ,,iksy". Moje nogi są tak krzywe, że widać to wyraźnie, kiedy noszę dżinsy. Mam dopiero (a może już) 13 lat i z powodu mojego defektu miewam nieprzyjemne bóle. Poza tym, tę wadę mam od urodzenia i teraz mi się strasznie pogłębiła. Moja mama mówi, że wszystko w porządku, ale ona chce mnie tylko pocieszyć... :( Znalazłam zestaw ćwiczeń, które podobno mogą pomóc, ale nie wiem, czy nie jest już za późno... Wstydzę się tego, tym bardziej, że jestem osobą grubszą. Wiem, że nie odważę się już na założenie spódniczki...

Gość po20tce
jak masz 13 lat to możesz jeszcze coś z tym zrobić,walcz! bo potem bedziesz zalowac

ma ktoś jeszcze jakieś zestawy ćwiczeń na to aby chociaż troche wyprostować nogi i nabrać masy mięśniowej w tych partiach??

Gość okropenstwo-569
mój problem- krzywe nogi ?! ale jak.. dajmy na to, że teraz złanczam nogi i od kolan w dół idą po dwóch różnych stronach! są troszke przekrzywione i lewa idzie w lewo prawa w prawo .

Gość Sandrynkaa
Witam! Mam 18 lat i duzy problem z ktorym nie moge sobie poradzic! Polega on na tym, ze mam krzywe nogi! Moje nogi od kolan do kostek to jedna wielka dziura. jak je zlacze to powstaje tz. "O" Przez to zle czuje sie w spodniczkach i spodenkach. Caly czas tylko dlugie spodnie! Wstydze ie tego i jestem narazona na niezbyt mile opinie na ten temat. Czy sa jakies cwiczenia badz lekarz, ktory mi pomoze??? juz nie wytrzymuje tego!!! tak bym chciala zalozyc spodniczke, szpoleczki i wyjsc gdzieś... Boze to moje pragnienie.... Dzieki, jesli ktos ktos przeczytal. Pozdrawiam

Gość kkk80
wiem co przeżywacie, bo też mam problem z moimi nogami. Kiedyś miałam takie świetne sandały na koturnie, miały szerokie zapięcie na kostkach. Fantastycznie maskowały wystające kostki i nogi wyglądały dobrze. Im jestem starsza tym trudniej mi zakładać sukienki, marzę o ty, ale cóż ... W tym roku ubrałam kieckę dwa razy - do kolan - sukces !!! Wiem co czujecie, pozdrawiam

Gość życiowy nieudacznik
Lepiej mieć wasze krzywe nogi... Niż moje; co z tego że proste...w miarę zgrabne... Ale; na kolanie mam blizny po ospie...jest ich kilka iraz jedna pod kolanem po szyciu. Poza tym, mam poszerzone żyły, po wewn. stronach nóg...od ud do łydek...z powodu źle dobranych tabsó antykoncepcyjnych. Wygląda to niezbyt ładnie. Lepiej mieć chyba krzywe, niż takie jak moje ;-(...mimo że proste...i tak szroty czy krótkie spódnice nie wchodzą w grę.

Gość życiowy nieudacznik
sorki za literówki ;-)

Gość _szyszunia_
Witam Również miałam probemy z krzywymi nogami które miały zwiazek ze skrzywieniem kregosłupa. Od dziecinstwa słyszałam złosliwosci na ten temat jednak nie bardzo wiedziałam jak sobie z tym poradzic bo rodzice nie mieli czasu na myslenie o takich rzeczach i jak to dziecko zbagatelizowałam ten problem. Wiadomo ze takie wady łatwiej skorygowac w dziecinstwie lecz pomimo ukonczonej 20stki postanowiłam nie poddawac się. Do działania zmobilizował mnie fakt ze mimo tych wad byłam uwazana za ładną dziewczynę (twarz włosy). Pomogła mi jaga co prawda nózki nie są narazie idealne ale cwiczenia wpłynęły na to ze zaczęłam ładnie się poruszac wzmocniły i rozciągnęy ie mięśnie, faceci ogladają się za mną...Wzmocniłam mięśnie pleców a także nogi i jestem uwazana za zgrabną dziewczynę Cwicze od ponad roku jest coraz lepiej może za rok odwaze się już załozyc strój kąpielowy. trzymajcie się Zyczę więcej wiary siebie

Gość _szyszunia_
Joga a nie jaga przepraszam za literówkę:)

Gość Karolcia xDDee
TeSz mam ,,krzywe nogi" Nie lubbie ich ... ! mama i siostra tlumacza ze to nie jest zle i ze spokojnie moge nosic krotkie spodniczki i spodenki latem ... ale nie choddzi juz nawet o to... ja bardzo lubie takie krotkie rzeczy ale zle sie w tym czuje! taj jak ktos powiedziAL W SZKOLE NP. NA PRZERWIE czuje sie ze wszyscy sie na mnie gapia....! Ja prÓbuje sie nie przejmowac ale to nie jest takie proste ;/ 'DZIEKI' moim krzywym nogom mam niska samoocene.... Denerwuje mnie to ze ludzie mowia to nic strasznego !!! nie wiesz jak to jest miec takie nogi !!!!!!!!!

Gość odzwierciedlenie
Witam Kochane. Ja też do niedawna miałam krzywe nogi. Dziś są proste i śliczne. Nie byłam u zadnego specjalisty ani nie chodziłam na żadne zajęcia korekcyjne, poradziłam sobie z tym sama. Uwierzcie dziewczyny każda z was może mieć piękne nogi, po prostu trzeba w to uwierzyć. Polecam wspaniały film Sekret. Ja po prostu wyobraziłam sobie, że mam piękne nogi, codziennie dziękowałam Bogu, za to, że mam takie śliczne nóżki i wierzyłam w to mocno. Wyobrażałam sobie siebie w pięknej mini i czułam, że tak naprawdę wyglądam. Dziś moje nogi nareszcie są piękne i zgrabne, żałuję tylko, że nie pozwoliłam na to jakieś 10 lat temu. Pozdrawiam serdecznie Kochane.

operacje korekty krzywych nog wykonuje w Poznaniu Marek Napiontek. koszt prywatnie 15 tys za obie nogi,3 msc na lezaco,6 tyg nogi w gipsie,kolejne 6 tyg rehabiltacji tez w poz lezacej.blizny mozna obejrzec na stronie http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=53750&highlight=krzywe+nogi&page=149 po zalogowaniu.To dwie blizny dlugosci dwoch centymetrow