Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sweet Girl

Boje sie ze jestem w ciazy!!!!

Polecane posty

Gość Sweet Girl

Robilam test i wynik negatywny. Okres mi sie spoznia juz 3 dni. Czy jest mozliwe ze test sie myli i jednak moge byc w ciazy? Czy ktoras z was tak miala? Jestem jeszcze mloda, mam 19 lat. Nie chce zostac jeszcze mama.

to marsz do lekarza, on rozwieje twoje watpliwosci. Co do testu czasem sie tak zdarza..

Gość foxylady
Na 99 % nie jesteś w ciąży, także poczekaj jeszcze 3 dni i wszystko będzie ok ;)

Gość Sweet Girl
do przychodni jakbym chciala isc to dopiero pod koniec sierpnia by mnie przyjal :O bo dzwonilam, a do prywatnego nie pojde bo nie mam tyle kasy na wizyte. A zreszta to i tak chyba moze byc jeszcze za wczesnie zeby lekarz mogl wykryc ciaze :( Mam test przed soba i dopatruje sie drugiej kreski, ale nie ma ani sladu. Ale czy ktorejs sie tak zdazylo ze okazalo sie jednak ze jest w ciazy ale test byl negatywny? a moze zrobi jeszcze jeden test jutro?

Gość Sweet Girl
dzieki foxylady :) pocieszylas mnie!

nie wpadaj w panike.mojej kolezance na 4 testy 2 wyszły pozytywne, 2 nie...naszczescie nie była... poczekaj jeszcze pare dni i najwyzej zrob jeszcze raz z rana. nie doszukuj sie kreski jak nie ma to nie ma :) ciesz sie

Gość nagaLie
1. Lekarz w nagłych przypadkach (między innymi ryzyko ciąży) ma obowiązek przyjąć Cię bez kolejki więc po prostu do niego idź 2. Czy masz jakieś podejrzenia co do tego, że mogłabyś być w ciąży prócz spóźnienia okresu? Np seks bez zabezpieczenia, czy zapomniana tabletka itp? 3. Okres może się spóźniać z wielu powodów, przesunąć go może nawet najmniejszy stres, zmiana pogody, wysiłek... 4. Test (płytkowy) jest bardzo wiarygodny, potrafi wykryć ciążę już od 6 dni od zapłodnienia (niektóre testy- ale też i droższe - nawet wcześniej). Ginekolog jest w stanie wykryć ciążę dopiero przy powiększeniu macicy czyli około 4-6 tydzień 5. Zakładając, że miesiączka spóźnia Ci się, to od potencjalnego zapłodnienia minęło zapewne 2 tygodnie, w tym czasie zawartość hormonu ciążowego na tyle wzrasta, że nawet najmniej czuły test wykryłby ciążę. Rozluźnij się i nie stresuj tyle, bo może się okazać, że Twój własny strach napędza koło - nie dostałaś okresu, stresujesz się i miesiączka jeszcze bardziej się spónia ;)

Gość piernikowa
Pewnie nie jestes:) też sie swoje w życiu nastresowałam, to wiem jak jest. Testy daja dużą pewnośc.A 3 dni dla okresu- to nic.Nie denerwuj się, bo własnie z tego Ci się opóźnia.Dostaniesz na pewno moze dziś lub jutro.Uspokuj się, bo nie zauważysz oznak okresu, bólu brzucha czy podobnych. Trzy głębokie wdechy i spacer polecam.Komedie jakąs.Będzie ok, pozdrawiam:) daj znać jak sie okres pojawi!

Gość Sweet Girl
dzieki za wsparcie dziewczyny. A co do sexu bez zabezpieczenia... to niestety zdazylo sie :( Brzuch mnie pobolewa wiec moze to na miesiaczke! mam nadzieje :D