Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GooGoo

Jak dokładnie obliczyć tydzień ciąży??

Polecane posty

Gość monia22***
witam mi lekarz obliczyl termin od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki a usg to potwierdzilo to raczej najpewniejszy sposob.

Gość tekla74
Witam mam problem bo mój partner pracuje za granicą był na urlopie 23-10-2009 przez tydzień po 3 tygodniach zorientowałam się że jestem w ciąży poszłam do lekarza a on mi że jestem w ciąży 6 tydzień. Ostatni okres miałam 07-10-2009 a z nikim innym nie uprawiałam sexu więc jak to możliwe?! Niech mi ktoś to wytłumaczy bo z tym moim lekarzem nie da się rozmawiać

Gość bubamara
Dobrze Tobie powiedział. Ciąże liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czyli od dnia ,w którym dostałas ostatnia miesiaczke.

Gość Aguś24
ja też proszę o pomoc już się pogubiłam w kartotece ciąży mam wpisane 7/8 tydzień , na papierze 5 tydz i 4 dni , a z moich wyliczen to 3 tydzien??? termin porodu ustolono mi na 13 listopada 2010r, a ostatnią miesiączkę miałam 31 stycznia a własciwie to tylko plamienie 3 dni.

Gość mara m
witam,prosze o pomoc ostatnia mesiaczke mialam 12 lipca a prawdopodobnie do zaplodnienia doszlo 27 lipca czyli ktory to tydzien,zamotalam sie bo juz pare ersji słyszalam ?z gory dzieki za pomoc

Gość niuu
No to jest 6tyg. skończone a 7 tydz. trwa

Gość gość
Witajcie dziewczynki , Mam pewne wątpliwości , a mianowicie . Ostatnią miesiączkę miałam 18 września , w zasadzie powinnam dostać okres 16 pażdziernika , ale okresu nie ma już 8 dzień , Zrobiłam test ciążowy we wtorek i wyszedł pozytywny . Byłam u gienkologa , ale kazał przyjść mi za 2 tygodnie bo teraz nic nie może mi powiedzieć . Powiedział tylko tyle , że jak jestem w ciąży to w 2 tygodniu , ale przecież liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki , a ja miała ostatnią miesiączkę 18 września więc już nic z tego nie rozumiem . Mogę prosić o jakieś podpowiedzi ?

Gość gość
I dodam jeszcze do wcześniejszej wiadomości , że prawdopodobnie termin poczęcia był 5 pażdziernika to był dzień płodny ,a kochałam się z moim narzeczonym