Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

simonka cynamonka

JAK GOTOWAC MLEKO?

Polecane posty

dziewczyny pomocy moja coreczka przeszla z mleka w proszku na mleko normalne. nie wiem czy ja powinnam to mleko podawac jej zimne,czy gotowac?? jesli gotowac czy zagotowac,czy tylko podgrzac by bylo cieple?? czy powinnam dosypywac kaszke ryzowa?? jak duzo?? wystarczy jedna misurka?? i ile butelek dziennie powinna wypijac? wlasciwie to powinna pic w kubeczku:P soczek juz jej podaje w szklance ze slomka,ale mleko wciaz z butelki:P

Gość ..........
Ja daję małemu od 2. roku życia mleko UHT. Przelewam do butelki, podgrzewam minutę w mikrofali, dosypuję 4-5 miarek kaszki i już (aha, smoczek powinien być taki do kaszki np. cross-cut Canpola) Podobno najlepsze jest "Zimne mleko" (zawiera wszystkie witaminy w porównaniu do mleka UHT). Tyle, że na pewno trzeba je gotować. Jeżeli dopiero zaczynasz, to sprawdź, czy nie pojawi sie po paru dniach uczulenie (niektóre dzieci mają bardzo silne na białko mleka) ...a poza tym gratuluję! To duża oszczędność kasy.

to juz nie chodzi o pieniadze... tak mi lekarz pediatra poradzil moja corka pije mleko-,,lactos free,, ulatwia trawienie itd... nie zauwazylam zadnego uczulenia jedynie co ma bole brzuszka. nie wiem czy to mleczko jej nie starcza?czy wciaz czuje sie glodna? czy ma problem z trawieniem? ale ona jeszcze nie mowi;D-wiec sie od niej nic nie dowiem:-o