Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto wie

Ciąża a dentysta??

Polecane posty

Gość kto wie

Jeszcze nie wiem czy jestem w ciąży mogą to być pierwsze dni, powiedzcie mi czy wizyta u dentysty wiążąca się ze znieczuleniem może negatywnie wpłynąć na ciążę??

Gość ślifka
mnie lekarz powiedział, że w początkowych dniach ciąży nie trzeba się obawiać wpływu leków, itp. dopiero od czasu kiedy miałaby być miesiączka a jej nie ma, wtedy trzeba uważać

Gość kto wie
hmm no dni spodziewanej miesiączki to zazwyczaj pierwszy tydzień ciąży, czyli wychodzi na to, że po terminie @ czyli np. w pierwszym miesiącu ciąży nie mogę już iść do dentysty??

Gość Chanel
Musisz poinformowac dentyste o tym ze mozesz byc w ciazy na wszelki wypadek uzyje on znieczulenia ktore mozna podac ciezarnej tzn noradrenaline a nie adrenaline ktora moglaby zaszkodzic.Ja juz urodzilam i bylam u dentysty w 16 tyg ciazy i bralam tego rodzaju znieczulenie i dziecko zdrowe

Gość inga 25
mnie tez ten temat dotyczy,ja mialam w 17 tyg operacje ze znieczuleniem ogolnym,lekarze powiedzieli,ze jest to najlepszy okres na robienie takich zabiegow,dzis jestem w 32 tyg,i tez sobie tak mysle czy to nie zaszkodzi dziecku,wedlug usg ciaza rozwija sie prawidlowo i wszystkie badania tez sa w porzadku ale moze ktoras z was wie cos na ten temat,lub miala jakas operacje w ciazy ze znieczuleniem ogolnym.Z gory bardzo dziekuje

Gość ania 30
Ja w poprzedniej ciąży wszystkie zęby leczyłam ze znieczuleniem teraz też jestem w ciąży i też leczę ale już bez znieczulenia ze względów finansowych.