Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k.k.l

pomoge w sprawie antykoncepcji,trochę się na tym znam

Polecane posty

Gość k.k.l

j.w prosze pytać

Gość mokis564672
Czesc mam problem nie wzielam jedniej tabletki dokladnie ostatniej bo brakowalo mi jee w opakowaniu i przy okazji zamiast zrobic 7 din przerwy zrobilam osiem(nie wliczylam tabletki ktorej nie wzielam do przerwy)... martwie sie teraz...:( co o tym sadzicie

Gość k.k.l
czyli teraz jest tak jakbys rozpoczynała brac tabletki bo zaburzyłas cały cykl przez 7 pierwszych dni zastosuj dodatkowe zabezpieczenie.

Gość mokis564672
tylko ze t a pylka wyszla teraz gdy wziela juz nastepne opakowanie teraz zyje w stresie mam po jutrze dostac okres...kochalm sie podczas 7 dniowe przerwy z moim facetem ale nie do konca to trwalo nie dlugio bo odczuwalam straszny bol podczas tego stosunku.. a kilka dni pozniej dostalam gdrzybicy pochwy ...ja juz mam dosyc

jak chcesz pomóc to sie bardzo ciesze. Zapraszam do mojego tematu. \"powiedzcie że wszystko jest ok \"

Gość ktos008
czesc czy mozesz mi powiedziec jaki sa najlepsze i najbezpieczniejsze tabletiki anty?

Gość Lilkaaaaa
Mam takie pytanie niedawno urodzilam dziecko bylo to 4 miesiące temu. Nie karmie piersia juz od miesiąca.Lekarz przepisał mi juz tabletki antykoncepcyjne i kazał czekać do pojawienia sie okresu wiem ze powinnam czekać ale chalaim zapytac czy moglabym wziasc tabletek wczesniej aby poprostu nieczekac na okres? moze któś wie coś na ten temat??? Prosze o pomoc

ktos wszystkie sa bezpieczne jesli są dobrze dobrane z tym do gina trzebna isc aby cos doradził od jakich zacząć. Wszytkie zabezpieczaja w ten sam sposób około 99,9% Lilka juz ci odpisałam na Twoim topiku www.psyche-soma.prv.pl

Gość k.k.l
do ktos 008 nikt nie jest w stani Ci powiedziec jakie tabletki beda akurat dla Ciebie najodpowiedniejsze. Musisz isc do lekarza i zrobic sobie podstawowe badania.na tej podstawie lekarz okresli Twój fenotyp kobiety i dobierze najodpowiedniejsze. Każda kobieta ma inny organizm pamiętaj o tym, te które beda dobre dla mnie wcale nie musza byc dobre dla Ciebie

Gość samantha1234
czesc czy moge brac jakies tabletki jesli mam nadwage????

Gość k.k.l
do Lidkaaa instrukcja tabletek wyraznie mowi ze nalezy pierwsza przyjac w pierwszy dzien miesiaczki albo w ostatni wiec nalezy sie do tego stosowac

Gość k.k.l
samantha jesli Twoje BMI jest powyzej 27 skutecznosc antykoncepcji jest u Ciebie mniejsza o 60 % niz u kobiety z normalną wagą. Ponadto zwieksza sie ryzyko chorób serca. Porozmawiaj z lekarzem poleci Ci inna metode antykoncepcji

Gość Kaha23
biore 1 cykl tabletki harmonet i pierwszy i trzeci tydzień brania ich występiły u mnie plamienia, poza tym bolą mnie piersi .... czy mam już myśleć nad zmianą tabletek??? czy te plamnienie nie wynikają z tego że są te pigułki dla mnie za słabe??

Gość k.k.l
plamienia i obrzek piersi moze występowac do 3 miesiecy przyjmowania tabletek dopoki dopoty organizm nie przyzwyczai się do innej ilości hormownow w organizmie. Uwazam ze powinnas dac logestowi szanse.Jesli krwawienie jest dosc obfite taki np. jak okres powinnas niezwlocznie udac sie dolekarza pozdrawiam

Gość k.k.l
TZN HARMONETROWI - MAŁA POIMYŁKA

Gość kobitkazz
Mam problem--biorę pigułki, krwawienie występowało zawsze na 3 dzień po skończeniu opakowania (czyli wczoraj powinnam dostać)>Nie dostałam.Ostatnie opakowanie brałam regularnie wieczorem, nie jak poprzednie, rano. Poza tym ten m-c był obfitujący w stresy(śmierć bliskiej osoby). Zcy te czynniki mogą powodować opóźnienie ? ZCy mam się już zacząć martwić (kochałam się 3 dni temu i nic poza tym :-(

Gość kobitaaaazzz
dzięki, problem nieaktualny :-D

Gość to ja 8666666
moj problem jest skoplikowany wiec nie bede sie o nim rozpisywac od poczatku : zrobilam teraz przerwe po 14 tabletkach ( bo tylko tyle milam a nie kupowalam nowego opakowania bo zmieniam tabletki ) a ze milam 14 tabletek to blad z przyslosci i normalnie po 3 dniach dostalam okres mam pytanie czy podczas tej 7 dniowej przerwy jestem zabezpieczona ???? w drugim dniu przerwy kochalam sie z chlopakiem bez zapeczpieczenia chociaz chlopak i tak nie zakonczyl we mnie to i tak sie boje ze moglabym zajsc w ciaze...

Gość hej hej a jezeli
ja mam BIM 17-18 czyli troche niskie, to też spada u mnie zmniejszona skuteczność?

Gość Madziorek2
Zaczęłam łykać pigułki i OD 5 DNI BARDZO BOLĄ MNIE JAJNIKI. DLACZEGO??? Przecież jak się bierze pigułki to one nie "pracują" - czyli nie powinny boleć (do tego czasu miewałam bóle kiedy spoóźniała mi sie mi mięsiączka - teraz jestem zaraz po niej...) Obawiam się że coś jest nie tak... *** Byłam u ginekologa... robił mi usg - ale sam nie wie dlaczego aż tak bolą!! to jakaś paranoja!! powiedział też ze przy braniu tabsów powinny jeszcze mniej byc odczuwalne. no i jestem calkiem zdrowa!! ...ja zwariuje (to moje 1 opakowanie i dopiero 10 tabl)

Gość sili
Brałam kiedys Novynette przez około 3 lata.Potem miałam przerwe (ok 8 miesięcy) i znowu do nich powróciłam i teraz mam problem bo skonczyłam pierwsze opakowanie i wczoraj wieczorem dostałam okres ale dzisiaj juz go nie ma :( nie wiem co sie dzieje??? czy to mozliwe że mój organizm tak zaragował i musi sie przyzwyczaic.okropnie sie boje i nie wiem czy ciaze moge wykluczyc.co wy o tym sadzicie??

Gość Cania
Giligili mam pytanie. Czy wiesz jakie tabletki zawierają najwięcej estrogenu? I tak zdecydowałam z moim chłopakiem, że będę brać tabletki, ale zależy mi na tym, żeby urosły mi przy okazji piersi (mam małe i to jest mój ogromny problem). Rozważam też operacje powiększenia piersi, ale wolałabym jednak tego uniknąć. Proszę o pomoc!

Gość sssssiiii
No wlasnie, ja tez pragne, by moje piersi choc trochę sie zwiekszyly! Dziewczyny jesli wiecie jakie tabletki powoduja zwiekszenie biustu piszcie!!!!

Gość bulka
Hej - musiałam zmienic tabletki bo przy 12 tabletce dostałam okres i lekarz kazał mi juz nie brać czterech ostatnich , po siedmiu dniach przerwy mam zacząć brac następne , czy brak tych czterech tabletek poprzedniego opakowania powoduje brak zabezpieczenia- zapomniałam o to zapytać lekarza i nie wiem teraz.

Gość malwinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
czy dosc rygorystyczna dieta zmniejsza skutecznosc tabletek anty?

Gość a plastry

Gość anieszkkakkk
do malwina: dieta nie wplywa na skutecznosc tabletek anty.moze jedynie nie pojawic sie z tego powodu okres

Gość anieszkkakkk
do sili: tak to bardzo prawdopodobne ze twohj organizm musi sie przyzwyczaic spowrotem do hormonow.Nie przejmuj sie na oewno nie jestes w ciazy-powinnas sie cieszyc ze nie bedziesz miala dlugasnego okresu:)