Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jacek12345

powiedźcie że nie mam się czego obawiać... WAŻNE !

Polecane posty

Witam. Opisze dokładnie sytuacje. czwartek 21.00 moja dziewczyna bierze tabletkę ( jest to 14 dzień cyklu) piątek 2.00 jest miło :) piątek 21.00 - pierwszy raz od pół roku zdarzyło się zapomnieć... sobota 20.00 - zauważa to i bierze 2 tabletki Nasze tabletki to Cilest. Powiedzcie że wszystko jest ok , jesteśmy w stresie..;/////

Gość jak nic jest w ciązy
14 dzien to owulacja wic gratuluje, zostaniesz tata :)

Gość jak bierze
tabletki to losku nie ma czegos takiego jak owulacja, nie strasz chlopaka! poza tym na ulotce jest napisane dokladnie co zrobic jesli zapomnialo sie tabletki, np stosowac pozniej dodatkowe zabezpieczenia. Jesli natomiast chodzi o ta sytuacje, to trudno powiedziec czy doszloby do owulacji i czy plemkniki pzretrwalyby do tego czasu, raczej malo prawdopodobne:)

wejdz na moj temat teraz gdzies w poblizu twojego jest, zobac co mi napisali... mnie to uspokoilo na jakis czas ale teraz czekam i czekam... \"zapomnialam tabletki pomozcie ! \"

Gość nic sie nie martw
ja tez czasem zapominalam (Cilest) i wszystko bylo OK. Biore od ponad 4 lat. szanse niemal zerowe.

Gość na na
ile macie lat?

Gość na na
...przed sobą cały świat...przed Wami cały życia szmat...

Gość na na
Kiedy okres?

według mnie nie powinna robić 7-dniowej przerwy-wtedy powinno być wszysko ok... co pisze na ulotce tabletek?

Gość bzdura
niech normalnie zrobi przerwe. Mozecie sie dodatkowo zabezpieczac przez tydzien.

od tamtego czasu powstrzymujemy się. dlaczego ma nie robić 7 dniowej przerwy? jak miała się coś stać to już sie to stało. Nie rozumiem.

na praktycznie każdej ulotce pisze że gdy zapominamy tabletki w trzecim tygodniu nie należy robić 7-dniowej przerwy!!!! zresztą robcie co uważacie za słuszne....:/

GILIGILI- ty tu jestes specem od antyk. masz swoj oddzielny topik. mozesz zerknac jednak do mojego tematu (petronella- zapomnialam o pigulce, pomozcie! ) sorry ze sie tu reklamuje ale bardzo sie denerwuje i moze ty mi cos powiesz co o tym sadzisz. bede wdzieczna...

Gość katarzyna-22
nie masz sie czego bac ja brałam tabletki i nieraz zapominałam nawet 2 i nie byłam w ciąży a kochaliśmy się bez dodatkowych zabezpieczeń

no zgadza sie jeżeli było mniej niż 7 tabletek to trzeba nie robic przerwy.. tylko ja dokładnie nie pamietam ile ich było czy 7 czy 8 .... moja dziewczyna czytała ulotke pare razy wiec napewno to jej nie umkneło. Zresztą zaraz to sprawdze.

Gość k.k.l
między jadna a drugą tabletką minęlo sporo czasu,bardzo dobrze ze przyjela 2 tabletki jednego dnia ale wyraznie jest napisane na opakowaniu ze wtedy nalezy zastosowac dodatkowe zabezpieczenie, jeśli tego nie zrobiliście to moze to byc ciąza. Ale kobiecie trudno jest wrocic do pełnej płodnosci po jakims tam czasie brania tabletek. Jesli kochaliscie sie ze spełnieniem bez gumek po tym feralnym zajsciu to upsss. Jesli nie to w czasie stosunku tabletka jeszczce działala

płodność wraca kilka dni po odstawieniu tabletek-inaczej nikt by się niemartwił, gdy zapomni tabletki!

Gość k.k.l
moja kolezanka nie mogła zajsc poł roku w ciąże po odstawieniu tabletek

niekoniecznie była to wina tabletek...lekarze mowia, ze w ciaze najłatwiej zajść zaraz po odstawieniu tabletek, gdyż jajniki masowo produkują jajeczka...(wtedy łatwiej równiz o ciążę mnogą)

Gość giligili obraź sie znowu ty
kopalnio wiedzy o pigulkach:P

Gość z tego co napisales
wynika, ze twoja dziewczyna zapomnaila waziac tabletki juz po stosunku. skoro wziela w czwartek, a stosunek odbyl sie z czwartku na piatek w nocy, to wszystko jest ok, w koncu nie wziela piatkowej tabletki, wiec nie masz sie czym martwic

oh jak dobrze :) okazalo sie że zapomniała tabletki w 10 dni cyklu wiec jest lepiej niż myślałem :) wielkie dzięki za pomoc :) teraz jestem znacznie lepszej myśli :)

giligili mój gin jest innego zdania poza tym lekarze kaza odczekac nie ze względu na ciąże mnogą (która moze byc i bez odstawienej antykoncepcji-a po niej wcale nie jest powiedziane ze masowo jajeczka sie \"wykluwają\") każą oddczekac aby organizm wrócił do swojego cyklu (2 miesiące) i zupełnie pozbył sie hormonów

Gość to mozliwe
to mozliwe ze to jest wpadka w takich sytuacjach nastepne tabltki moga dzialac jak podtrzymanie , tak jak postinor zbyt pozno wziety trudno powiedziec, ale szanse sa ale dzieci to wkoncu przyszlosc narodu