Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lenaaa

niedoczynność tarczycy

Polecane posty

witam mam problem ale chyba z lekarzem??????????? Mam tsh 3,36 tak jest w normie ale ja sie źle czuję i miałam łojotok na twarzy a teraz mam suchą skórę na twarzy i na ustach i na łokaciach i w of=góle jest sucha naweet z ust i z twzarzy mi schodzi skóra. Lekarz nie widzi problemu i mnie spławił a ja mam objawy sucha skóra mimo iz nigdy nie miałam suchej skóry i złe samopoczucie jak by mnie ktoś w głowę walnął czymś tak się czasem czuje. Co z tym zrobić? lekarz mówi że tsh 3,36 to norma a ja mam objawy. ft3 i 4 nie badałam bo mi nie zlecił a kasy nie mam na badania i co teraz?

co o tym sadzicie? nie ma u mnie innego lekarza endokrynologa więc nie pójde do innego....

Gość nioppas
podbijam temat

Gość joeey
Hej . słuchajcie ja mam taki problem ... w lipcu zrobiłambadanie tsh bo okres mi się zatrzymał i moja gin mi je zleciła ... więc wtedy moje tsh wyn 4.240 Ale lekaż ogolny nie dał mi nic poza skierowaniem na za 3 miechy na powtórzenie badań a wtedy tsh wyszło już 7.680 więc przypisał mi euthyrox n50 ale widać było że on dokonca nie wie co tp jest niedoczynność i dawkę dał mi na odczepnego wiec postanowilam brać 75mg czyli 1.5 tabletki ale przedobrzylam bo w grudniu tsh wyszło mi 0.100 ... i poszłam do innego debila ktory nawet nie wiedział jak wyniki ma odczytać ... a teraz biorę eutchyrox 50 od poniedzialku do piatku a w sobotę i niedzielę 75 mg ...jaj sadzicie teraz będzie git??? ... a wizytę u endokrynologa mam 25 marca wteszcie i wyniki będę powtazala za tydzień yo wreszcie się okaże tak naprawdę ... ale wy jak sadzicę czy ta dawka obecna jest dobra?

Gość maniutekmniam mniam
Przyjmuję euthyrox od pół roku i raz zmniejszylam dawkę bo była za wysoka . a pytanie mam takie czy jeżeli nastene winiki będą dobre w granicach 1-2.5 to czy mimo to itak lepiej żebym poszła d endo.? Bo z narzeczonym od zeszłego miesiąca staramy się p dzidzię ... no a jeśli wyniki będą dobre tzn takie akuratne do zajścia w ciążę to jest sens iść dp endo . bo na wizycie to chyba chodzi o ustalenie dawki a jak okaże się że teraz mam dobra i lekarz powie mi tylko że mam dalej tak brać to czy będzie sens za to płacić 120zł ... a i dodam że to była by moja pierwsza wizyta . doradzcie mi coś