Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatjana

Zapalenie błony śluzowej macicy

Polecane posty

Gość tatjana

Zapalenie błony śluzowej macicy (endometrium) -to wlasnie zdiagnozowal mi lekarz.Czy mozecie mi cos doradzic-jak sie leczylyscie?Czy sa nawroty? Dziekuje za kazda wskazowke.

Gość tatjana
widac tylko mnie to spotkalo :-(

Gość tatjana
Basiu- to nie to!janie mam endometriozy-tylko stan zapalny endometrium

Gość ewa24
mam podobny problem, czy lekarz mowil Ci cos o rozmiarach endometrium..ile ma w milimetrach?

nie wiem czy to jest to ale chyba chodzi ci o nadżerke szyjki macicy.Poszłam do lekarza bo odczuwałam bół w podbrzuszu i zaczoł wydobywac sie sluz, czesto bardzo gęsty i o niezbyt przyjemnym zapachu.Lekarz powiedział, że najlepiej by było poddac sie wymrozeniu nadżerki (krioterapia) poniewaz jest lepsza dla młodych dziewczyn niz wypalanie.Po wypalaniu moga pozostac blizny na szyjce macicy.Na samym początku ginekolog przepisał mi tabletki dopochwowe, kótre przez jakis czas musialam brac powstrzymujac sie w tym czasie od kochania,kapieli w wannie i basenie i nie mogłam uzywac zwykłego mydła.Te tabletki mi nie pomogły chyba dlatego ze ta nadzerka była juz prawie na całej szyjce macicy.Sam zabieg trwał chyba z 15 min i nie był bolesny,ból był taki jak przy skurczach podczas miesiaczkiwiec chyba sa sie to wytrzymac.Zabieg kosztował 400zł ale naprawde mi pomógł i nadżerka juz raczej nie wróci.

Gość Ela12226
ja cierpie na przerost endometrium,czekam na lyzeczkowanie,moze sa tu dziewczyny ktore mialy cos takiego i podziela sie ze mna uwagami i radami? z gory dzieki

Gość KamilaMS
Wracam do pytania o zapalenie błony śluzowej macicy - najczęściej niestety występuje ono bez żadnych objawów, dopiero kiedy dojdzie do groźnego powikłania - zapalenia przydatków, pojawia się gorączka, bardzo silny ból, a nawet zapalenie otrzewnej. Warto poczytać o tym z dobrego źródła: http://porady-medyczne.com.pl/artykul.php?id=30