Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perfect Woman

Czym jest KRWAWIENIE podczas 7dniowej przewy w niebraniu tabletek?

Polecane posty

Gość Perfect Woman

Hej, moze moje pytanie Was rozbawi, ale chcialabym dokladnie wiedziać czym jest ta krew. Bo nie jest to zwykły okres, niezapolodnioona komorka... Czy jest taka opcja: biore tabletki, nagle wpadka z jakiejs tam przyczyny( zapomniana tabletka, z tym ze nie oreintuje sie ze moge byc w ciazy), dalej biore tabletki, mam to krwawienie, pozniej kolejne opakowanie.... ...a tak naprawde okazuje sie ze jestem w ciazy....bo pzreceiz to nie jest taki normalny okres!! Odpowiedzcie mi, jesli wiecie....

Gość bonnie_blue
jak bedziesz w icayz to nie dostaniesz tego krwawienia. W ciazy jest tak duzo hormonow, ze to krwaiwnie nie wystepuje.

Ups, cos nie doczytalam dokladnie... Owszem, jest taka mozliwosc, ze zajdziesz w ciaze i nadal bedziesz miec krwawienie. Ale to na pewno nie bedzie dlugo trwalo. Hormony na szczescie nie maja zlego wplywu na ewentualnego dzidziusia. A zeby zapobiec takim sytuacjom, trzeba zawsze brac tabletki o tej samej porze (nie wazne, ze na ulotce napisane jest, ze dopuszczalne spoznienie moze wynosic do 12 godzin) i uwazac na antybiotyki i inne leki (zawsze pytaj lekarza, ktory cos Ci wypisuje, czy nie oslabia dzialania hormonow). Bedzie ok :)

o shit>> przy tabletkach nie występuje krwawienie w ciąży. \"okres\" zdarza sie w czasie ciąży, nawet do 5-6 miesiąca w niektórych przypadkach, ale nie w przypadku brania pigułek. przy hormonach pierwszym znakiem, że coś jest nie tak, jest właśnie brak krwawienia z odstawienia.

a jeżeli autorka miała \"przygody\" w trakcie brania tabletek, to znaczy, że one już nie działały tak, jak powinny. to co napisałam wyżej odnosi sie do prawidłowo stosowanych pigułek. już nieraz miałam tego typu wątpliwości, ale po rozmowach z kilkoma(!) ginekologami rozwiały się one. potrafię byc upierdliwa, jak mnie coś gryzie;)

Gość Perfect Woman
Nie, przygod nie mialam, przynajmniej tego typu... Zastanawiam sie tylko czym fizycznie ejst to krwawienie...bo jak sie ma normalny okres to jest to niezapolodniona komorka wraz z ta zcescia macicy ktora przyggotwywana byla na ewentualne zaplodnienie....a teraz skad sie bierze ta krew?

Gość no przeciez juz ci napisali
ze z braku hormonow