Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjppppp

dlaczego mam ciagle biegunki????

Polecane posty

Gość nie spodziewalam
sie niczego wiecej po Twojej wizycie u lekarza.Moze przejdzie i tego Ci zycze ale zrob prywatnie badania kalu o ktorych pisalam wczesniej.

Gość ja tez ..mam biegunke
tylko wraz z biegunka pojawiaja sie straszne bole brzucha..takie jak przy bardzo bolesnym okresie..czyli sa to chyba skurcze..biegunke mam od kilkudni..w czwartek dobije tydzien..i takze miałam zaparcia..zawsze miałam problemy z wyproznianiem sie a teraz!!co zjem to ze mnie wypływa..to strasznie meczy jjjjjppp moze zmieniłas jakies nawyki zywieniowe???bo ja oprocz tego ze od 2 tyg pije wode z kryształkow japonskich nic wiecej nie zmieniłam..pije ich mało poniewaz na wiecej zmusic sie nie moge ,czyli jest to 1/2 kubka .. zaczynam sie martwic bo rzeczywiscie jest to chyba dosc powazna sprawa..i do tego te straszne bole.. jjjpppp a Ciebie takze boli??..ja mam taki duzy bol ze przez chwile musze zagrysc zęby ..az sie poce z bolu..a pozniej bol odchodzi i jest ogromna ulga..

Gość wbijcie w gogle
forum candida i wyskoczy na pierwszej pozycji,te linki nie wchodza

Gość albo tak
wejdzcie na podanym linku na fora prywatne ,potem kliknijcie zdrowie i ukaze sie forum candida

oki juz znalazłam..ale teraz sie zastanawiam czy zeczywiscie ja jestem chora..jejku nie brałam tego pod uwage..nie zastanawiłam sie nad tym tylko sie meczyłam..moze powinnam głebiej "wsłuchiwac" sie w to co "mowi " do mnie organizm

Gość dokladnie
jest tak jak mowisz,zdrowy organizm nie ma biegunek i to kilkutygodniowych.Jezeli do tego sa jeszcze inne objawy to warto rozwazyc grzyby w jelitach i ich nadmierny przerost.Tyle mogle Wam pomoc.Pozdrawiam.

huhu..te moje "zeczywiscie"...sorki za bład..:D dzieki za pomoc..przez to forum zrozumiałam, ze cos złego sie ze mna dzieje :*

Gość farbowana blądynka
mojemu dziecku podaję kaszkę Humana z MCT. Jest dobra na takie dolegliwości, ale nie sądzę, aby wyeliminowała przyczynę, a jedynie skutek jakiejś infekcji (czyli biegunkę). A może do wody dodają u Was jakiś nowy środek uzdatniający? Mój wujek męczył się i męczył, a potem przeczytał w gazecie, że coś tam dodatkowo do uzdatniacza zeczęli dodawać. Przeszedł na wode w butelce i problem minął.

Gość jjjjjjjppppppp
ja mam od 5 miesiecy wzdecia - codziennie. Znaczy od jakichś 2 miesiecy wzdecia prawie minely i zamiast tego sa biegunki, przeczyszczenia... czasem biegunki-zatwardzenia. Pojawia sie to nagle, to nieodparte uczucie, ze zaraz sie wyproznie mimo woli, mam dreszcze, jestem cala spocona, raz jest mi goraco, ra zzimno, brzuch boli starsznie, po wyproznieniu - niesamowita ulga, ale jednoczesnie kazdorazowo mam uczucie, ze nie wyproznilam sie calkiem. I tak codziennie. poza tym czasem bardzo mnie boli lewa strona podbrzusza i czuje rozne dzwieki wydobywajace sie z mojego brzucha, przelewanie sie tp... To jest straszne, bo kilkanascie razy dziennie musze isc zrobic kupe, zwlaszcza jesli jestem u kogos w domu to jest bardzo krepujace, bo 4 razy w ciagu 15 minut doslownie biegne do wc :(

Gość jjjjjjjpppppppp
Moje tabletki na biegunke nazywaja sie NIFUROKSAZYD i juz po 2 tabletkach widze poprawe :)

Gość ja tez ..
hm..dzieki jjpppp ja mam takie w domu..to je wyprobuje..a ile ich bierzesz??

to być też stan zapalny jelita grubego (choroba Crohna) albo odbytnicy....Czy w kale masz śluz albo krew? Koniecznie idź do gastrenterologa. Może trzeba te twoje jelitka obejrzeć od środka. Idź koniecznie bo takie długotwałe biegunki potwornie wyniszczają organizm. Swoją droą trafiłaś na strasznego konowała. Proszki na biegunkę to równie dobrze mogłaś sobie sama w aptece kupić...Po prostu ta baba cię zlekceważyła. Niestety, nie ma dobrych lekarzy w tym naszym pieknym kraju...

Gość jjjjjjpppppp
biorę tabletkę co 6 godzin, ani wczoraj ani dzisiaj nie zrobiłam kupki :) i nie czuję ciągle tego strasznego uczucia, ze zaraz bede musiala isc do wc :/ ale wiesz co, cholernie glodna jestem po tych tabletkach, doslownie CALY CZAS! zjem obiad i po 10 minutach juz jestem glodna! Mam tylko 24 tabletki wiec wystarczy na 4 dni, a na ulotce pisze, zeby brac tydzien. Co do kupki, nie mam krwi w niej, ale zdecydowanie mam śluz. No coz, jesli skoncze brac tabletki i biegunka wroci to moze moja lekarka wysle mnie na jakies badanie :( Nie wiem czy jest dobrym lekarzem, ale jak jakis zcas temu okazalo sie ze mam anemie i mialam przyjsc pozniej do kontroli z nowymi wynikami badan, to na moje oko kilka ... hmm.. jak to sie nazywa... no kilka tych wynikow bylo za wysokich albo za niskich, duzo wiecej niz za pierwszym badaniem, a ona stwierdzila ze doskonale, ze jest znaczna poprawa... ja tam nie wiem, bo lekarzem nie jestem, ale jesli to do mnie wroci to chyba wydrukuje jej artykul z netu podstawie pod nos i poprosze i skierowanie na badania!

Gość jjjjjjjpppppppp
wiecie co... cos mi kurcze msui byc :( skonczylam te tabletki i jak je bralam i jakis czas po ich skonczeniu bylo ok - wyproznialam siesrednio raz dziennie. Ale od tygodnia mniej wiecej - ciagle mnie czysci :( I ciagle chce mi sie kupke, a jednoczesnie jesli chce, to nie moge jej zrobic, bo musze czekac na moment, w ktorym ona sama bedzie chciala wyjsc... i to jest najgorsze, bo to napada mnie nagle - i w ciagu minuty musze znalezc wc :( i od 3-5 razy dziennie wlasnie TYLKO mnie czysci :(

Gość aniaaaaaaaaaa*
do autorki: co u Ciebie??wiesz jak tak czytałam to co piszesz to jakbym czytała o sobie!!!!!badanie na pasożyty miałam, na moje biegunki lekarka zapiasał mi nifuroksazyd który od razu pomógł...cieszyłam się jak głupia a tu znowu biegunki, raz zaparcia. czasem mam tak że nie mogę zrobić kupy a jak już sie"przetka" to jest starszna biegunka łącznie z zatwardzeniem....juz nie mam siły. do gastrologa chyba trzeba miec skierwoanie....nie wiem czy iść....już nic nie wiem...nie mam na to siły. tak mnie to wkurza. dodatkowo czesto mam takie kłucie w lewej stronie że umieram...po chwili przechodzi...3 miesiące temu miałam przewlekłą biegunkę z bólami brzucha zwłaszcza w nocy...wyleczyłam się. od tamtej pory były zaparcia...a teraz znowu biegunka. to ejst koszam po prostu:(

Miałam problem z praktycznie codzienną biegunką i chciałabym podzielić się moim odkryciem w tej sprawie. Od kilku lat bardzo się męczyłam, szczególnie rano po śniadaniu od razu biegłam do toalety przed wyjściem z domu, czasem dosłownie lała się ze mnie woda. Próbowałam odstawiać różne produkty, myślałam, że może to wrzody żołądka albo choroba jelita. Gastroenterolog stwierdził, że to zespół jelita nadwrażliwego i przepisał leki, którymi nie chciałam się dodatkowo truć. Po pewnym czasie zauważyłam związek między biegunkami a myciem zębów. Gdy mój znajomy na fb udostępnił artykuł o szkodliwośc***ast do zębów i podał nazwy kilku ziołowych alternatyw, zdecydowałam, że zamówię jedną na próbę. Byłam w szoku, gdy już na drugi dzień po pierwszym zastosowaniu moje biegunki zniknęły!!! Jednak winowajcą była zwykła pasta i pewnie moja nadwrażliwość na fluor, ewentualnie inne składniki chemiczne. Co ciekawe, od zmiany pasty zmniejszył się też mój problem z trądzikiem - na brodzie robiły mi się duże ropne gule, teraz tylko sporadycznie coś wyskoczy. Naprawdę warto zastanowić się nad zmianą pasty na jakąkolwiek ziołową i sprawdzić, czy to nie nasza nadwrażliwość na chemiczne składniki albo fluor powoduje kłopoty żołądkowe. Wszystkim mówię o moim odkryciu :) i mogę w końcu bez konsekwencji zjeść rano jajecznicę.

Gość gość
Ale dałaś do myślenia z tym fluorem! Z takim problemem boryka się mój chłopak i nawet dla mnie ta jego przypadłość staje się już uciążliwa. Znalazłam też artykuł, który podkreśla, że fluor może być niebezpieczny: https://portal.abczdrowie.pl/niebezpieczny-fluor Dzięki za odkrycie, wypróbuję pastę ziołową na chłopaku :)

Gość gość
Przyczyn może być sporo. Moja znajoma miała raka jelita grubego i jedynym jego objawem były własnie biegunki. Nie chcę Cię straszyć ale najlepiej się zbadać. Jeśli badanie kału i per rectum nic nie wykaże to w grę wchodzi kolonoskopia. Nie jest to takie straszne badanie jak się wydaje. Wszystkiego można dowiedzieć się tutaj http://www.doktora.pl/zakres-uslug/gastroenterologia/kolonoskopia-warszawa/ :)

Gość gość
Miałam tak. Problem polegał na tym, że zamiast wyleczyć problem do końca, ja przestawałam brać leki w momencie, kiedy biegunka już nie męczyła. Dopiero kiedy zaczynałam brać Smectę do końca, zgodnie z ulotką, to wtedy miałam spokój. A wcześniej to rzeczywiście biegunka dosłownie co chwilę wracała.

Gość gość
U mnie chodziło o to, że za każdym razem biegunka była niedoleczona. Bierzesz Smectę przy biegunce? Wiesz, że nie wystarczy ją brać do momentu, aż biegunka ustąpi, tylko trzeba brać zgodnie z ulotką? No właśnie ja tak nie robiłam, ale od kiedy leczę to jak należy, problemy nie wracają. Tzn. też zdarza mi się biegunka, ale to może raz, max 2 razy do roku.

Gość gość
Tutaj masz pokazane, jak działa lek - http://smectaopinie.pl/zobacz-jak-dziala-smecta-na-biegunke-film/ Ciągłe biegunki to nie jest przypadek - musi istnieć jakaś przyczyna. Po prostu musicie zrobić badania - coś powinno z nich wejść. Bo na pewno nie można dopuścić do tego, żeby biegunka trwała bardzo długo. To może się źle skończyć.

Gość Doro66
Przy nagłych biegunkach i trwających długo konieczna jest wizyta u lekarza. Smecta bardzo pomaga, jeżeli jest to zatrucie bakteryjne. U mnie przyczyna biegunek był zespół jelita drażliwego. Bywały dni kiedy praktycznie nie wychodziłam z toalety. Porozmawiaj może o tym ze swoim lekarzem. Teraz bardzo pomaga mi probiotyk z drożdżami Biopron. Polecił go mi mój lekarz. I faktycznie ta kombinacja się sprawdza

Gość gość
Kurde to wygląda na jakieś problemy jelitowe, ja bym pierw spróbowała przyjmować żywe kultury bakterii jak http://www.proviterol.pl/ a jak nie pomoże to udała się do lekarza

Gość gość
u mnie się okazało, że przyczyną biegunek jest drażliwe jelito. Pewnie dalej bym się męczyła z ciągłymi biegunkami, gdyby mi lekarz nie poradził, żebym zaczęła brać debutir z maślanem sodu. Lek ukoił jelita i przestałam się tak męczyć

Gość Andzia144
Mi też na biegunki bardzo pomógł Biopron z drożdżami, aż się zdziwiłam. Nie zaszkodzi spróbować a bardzo poprawia mikroflorę w jelitach

Gość gość
No może warto sprawdzić, czy to przypadkiem nie IBS. U mnie tak było i po diagnozie zaczęlam brać debutir, dzięki czemu biegunki ustały

Gość frotka1212
Dla mnie również debutir okazał się ogromną pomocą w walce z biegunkami i wzdęciami. Złagodził jelita i poprawił ich pracę. I powoli uczę się eliminować z diety produkty, które mi szkodzą.