Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ackagera

Chlamydia Trachomatis, HPV??

Polecane posty

Gość Ackagera

Drogie Internautki. Czy moze wiecie cos wiecej na temat tych chorob ktore napisalam w temacie?? Pytam sie dlatego, ze wystepuja u mnie uplawy (bez zapachu) ale koloru bialego, tak jakby ropna wydzielina. Do ginekologa chodze regularnie, badal mnie juz nie raz i nic nie stwierdzil. Mialam robione badania - posiew z pochwy i wyszly mi ok. W koncu zmienilam ginekologa. I ten drugi zrobil mi jeszcze raz posiew z pochwy i stwierdzil ze mam lekki stan zapalny. Pozniej mi powiedzial ze u niektorych kobiet wieksza ilosc wydzieliny z pochwy to normalka. Zaznaczyl tez, ze jezeli dalej mi bedzie to przeszkadzalo to zrobi mi badanie na obecnosc CHLAMYDIA TRACHOMATIS i wspomnial tez cos o HPV. Wiem ze sa to choroby przenoszone droga plciowa i nie koniecznie mozna sie zarazic tym przez stosunek. Ostatnio zauwazylam ze mam plamienia.. wizyte mam dopiero we wrzesniu i chyba umwoie sie do jakiegos innego znowu ginekologa, byle zebym nie musiala czekac do wrzesnia! Dodam ze mam stalego partnera i jak kazda kobieta dbam o higiene osobista. Prosze Was o odpowiedz czy mialyscie lub macie podobne objawy, czy mialyscie robione badania na te zakazenia i jak one wygladaly? Czy byly robione z krwi czy byly pobierane do badania podczas badania ginekologicznego?? Pozdrawiam.

Gość Malwina28
Na chlamydie robi sie z krwi i z posiewu ,ale lepiej z krwi na dwa odczynniki .ja miałam robione ,bo też mam ciągłe stany zap,ale wyszło mi że nie mam chlamydii.Koszt 70 zł. natomist HPV to wirus ludzkiego brodawczaka ,może doprowadzic do raka szyjki macicy ,ale nie wiem jak si e go bada ,z tego co kiedyś czytałam to to badanie jest bardzo drogie.

Gość antyforum zaprasza
hej na HPV owszem robi sier osobne badania el to czy jestes chora wyjdzie rowniez na badaniu cytologicznym-wiem bo sama to złapałam.jesli material pobrany jest dobrze to w laboratorium to wyjdzie. pogadaj o tym ze swoim lekarzem. --------------------------- o tabletkach i innych sposobach antykoncepcji i nie tlko mozna poczytac i pogadac na nowym forum na ktorym udzielamy rzetelnych i wiarygodnych odpowiedzi. zapraszam www.antyforum.pl

Gość Ackagera
Wynik cytologii mam dobry (II stopien), z reszta nie tak dawno mialam robiony. Z tego co pamietam to lekarz mi mowil aby najpierw zrobic badanie na chlamydie i zobaczyc co dalej.. no ale na wizyte musze poczekac do wrzesnia. Pozdrawiam i czekam na dalsze informacje od Was drogie Internautki.

Gość ja wiem ze
Chlamydia u kobiet atakuje stawy... Bolą Cię kolanka czy cos ...bioderka ...nadgarstki??? przy tym najczesciej u kobiet wspolzyjacych podejrzewa sie Chlamydie. u mezczyzn jest objaw inny,atakuje czlonka.. to tyle co wiem. dziekuje,pozdrawiam:) i badania najczesciej z krwi:)