Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiak_

Borowanie laserem

Polecane posty

Gość kasiak_

Czy ktos wie cos na temat?

Gość FLYFLY
piewrszy raz slysze o borowaniu laserem chyba Ci sie cos pomylilo

Nie mam pojecia ,ale radzilabym normalne borowanie tradycyjne.Pare lat temu wprowadzili kwasy zamiast borowania stosowali u dzieci powiem Ci ,ze nie wiem jaki tego byl efekt. Popros u dentysty o znieczulenie i delikatnosc wyjdzie taniej od nowosci ,a daje jak narazie wieaej gwarancji.

Gość mnie borowanie nigdy nie boli
bo zawsze proszę dentystę o znieczulenie przed borowaniem;)

Gość kasiak_
nie chodzi o bol tylko o leczenie bardzo drobnych ubytkow, ktorych zwykli dentysci nigdy nie chca leczyc. czy ktos probowal borowania laserem??

Gość elviszyje
ludzie ja to mam stosowane od chyba 3 lat

Gość kasiak_
czy mozesz cos wiecej o tym napisac? jak to wyglada i wogole.

Gość elviszyje
przede wszystkim dentysta leczy cie na lezaco..... zaklada ci okuraly by swiatlo cie nie oslepilo(pisze o tym poniewaz sie domyslam ,ze nawet tego wasi dentysci nie stosuja) a laser jak laser ...swiatlo zamiast wiertla i spokoj a nie warkot....prawie nie boli(mowie prawie bo mnie tam i tak zawsze cos uszczypnie:)) leczenie szybkie i wlasciwie bez przykrych doznan..a skutki ok bo do dzis nosze plomby i nie narzekam... teraz jednak moj dentysta jag go po dlugim okresie nieodwiedzania go zapytalam czy nadal to stosuje to sie lekko usmiechnal i powiedzial,ze to juz jest stara technika....teraz stosuje leczenie pod cisnieniem...nie wiem co tam wylatuje z tej rurki czy to samo powietrze,ale nie sadze..w kazdym badz razie rownie mile jak laser a ponoc jeszcze lepsze w stosowaniu:) taka wizyta to az przyjemnosc..te technika rowniez juz mialam leczone zeby...a jak mowilam o tym znajomym to patzryli na mnie jak na glupia myslac ,ze pewnie mi chodzi o laserowe utwardzanie plomb...:D:D::D:D

Gość kasiak_
ja własnie czegos takiego szukam. wiem ze mozna tym leczyc takie male dziurki ktorych dentysci nie chca nigdy ruszyc. mam taka na przednim zebie i dlatego mi tak zalezy.czytalam ze jak jest dziurka bardzo bardzo mala to nawet sie plomby nie daje. moze ktos sie orientuje gdzie takie cos w trojmiescie. kiedys w gdyni bylo ale sie im zepsulo :/ a z tego co sie orientuje to koszt zblizony do tradycyjnego wiertla

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no wlasnie ile kosztuje

Gość elviszyje
ja place za leczenie jednego ubytku ok 70-80 zl bylo 70 ale podrozalo drogi ten interes ale sram na to,,,,nie mam krowich ubytkow, wiec i fortuny na to nie wydaje...polecam zdecydowanie ..Dziewczyny a gdzie wy mieszkacie? bo ja moglabym wam polecic tego dentyste,,,glosno o nim bylo swego czasu/....(artykul w gazetach)

Gość kasiak_
elviszyje dziekuje za odpowiedz. ja mieszkam w trojmiescie. i nie wiem gdzie szukac gabinetu w ktorym maja laser.

Gość Kayka
ja leczylam dziecku zeby ozonem. Niestety tym , mozna leczyc jedynie bardzo male ubytki. Spytalam stomatologa czy wieksze mozna leczyc laserem. Potwierdzila. To jak jest ??? Moje dziecko panicznie boi sie bolu !!

Gość elvizzyje
ok...nie wiem co ztym zrobicie ale polecam go..nazywa sie Majewski i ma gabinet na ulGdanskiej w Bydgoszczy(jedna z glownych ulic) wejdzie na strone to dowiecie sie co i jak