Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakompleksionaa

Odstające uszy ja mysle o operacji ...

Polecane posty

Gość zakompleksionaa

marze o operacji uszu, wiem ze to troche kosztuje i pozatym wstydze sie tego przed znajomymi bo podobno trzeba nosic po operacji jakies opaski :( Musze nosic rozpuszczone wlosy achoc tak bardzo chcialabym sobie je ładnie upiąć!! Czy ktos tez ma taki problem ??

Gość mała z pieknymi uszami
czesc!ja przeszłam operację korekcji uczu w listopadzie 2004,jestem szczesliwa. Kosztowalo mnie to 1600 zl (wiec niezbyt duzo). Opaske trzeba nosic przez 2 tyg, ale nie peniaj z moich znajomych nikt nie wiedzial o mojej op[eracji i nikt nie wie do dzis...

Gość zak
mała napisz mi prosze jak udało ci sie ukryc to przed najblizszymi?? jestem bardzo ciekawa pozatym bardzo tanio zaplacilas jezeli mozesz to napisz gdzie to bylo i jak dlugo musialas zostac na po zabiegu. Jak teraz maja sie twoje uszki czy cos widac, pozostaly jakies widoczne blizny??

Gość gabi 30
Witam, ja tez jestem po operacji uszu, Nie żałuję tej decyzji choć nie do końca o takim efekcie marzyłam. Odstające miałam jedno ucho ale koregowano obydwa, zabieg wykonano w Poznaniu przez doktora z Polanicy. Kosztowało mnie to 1500 a było to 4 lata temu. Efekt jest zadawalający. Jedynym mankamentem jest to, że pozostały mi w środku plastikowe szwy, które czasami uciskają i są wyczuwalne a nawet nieco widoczne. Myślałam,że zostaną wyjęte ale nie. Pomimo tego dziś zdecydowałabym się ponownie.

cześć! ja miałam oper. uszu 3 miesiące temu. zapłaciłam 2.500 operował mnie dr Szczyt (Warszawa ul. Grzybowska 5) czekałam na ten zabieg 21 lat i nie żałuje że podjęłam taką decyzję. teraz jest mi bardzo wygodnie i szybciutko przyzwyczaiłam się do nowych uszek. jest to tak nie wielka zmiana, ale tak ważna. jestem bardzo zadowolona. warto to zrobić!! http://www.drszczyt.pl/kontakt.html podaję ci też link na forum tam dowiesz się wszystkiego o oper. plast. tam opisywane są zabiegi (korekcja uszu) musisz się tam zalogowac. http://www.beautywpolsce.com/forum/ jesli chcesz się czegos jeszcze dowiedzieć podaj maila to do ciebie napiszę.

Gość zakompleksionaa
dziekuje za odpowiedzi :) Paulo duzo placilas...czeka mnie duuzo oszczedzania :o na co powinnam zwracac uwage przy wyborze lekarza i miejsca ktore wybiore? Jestem ze śląskiego (niedaleko Katowic) moze znacie miejsce godne polecenia :) P.S czy te opaske ktora z tego co wiem trzeba nosic po operacji nalezy ja nosic cala dobe czy np. tylko w czasie snu?

wiem ze dużo płaciłam, ale dr Szczyt to jeden z najlepszych chirurgów i opłacało się. lepiej zapłacić więcej, a nie później cierpieć. no ale decyzja nalerzy do ciebie. opaskę nosiłam przez 3 tyg. 24/h, a później 2 miesiące tylko na noc. podłam ci link strony. to jest forum o oper. plastycznych, tam masz wszystkie info na temat zabiegów. opisałam tam swoja operację. tam masz wszystko, możesz też załorzyć swój temtat, tylko trzeba się zalogować!!! tam są też nazwiska lekarzy!!! wejdz na to forum!! http://www.beautywpolsce.com/forum/ jeśli nie chcesz tam wchodzić to podaj mi maila lub nr. gg. ja jutro wieczorem napiszę do ciebie. pozdrawiam :)

Gość mala z pieknymi uszami
ja robila zabieg w gdyni,operowal mnie doktor Zdzitowiecki, tak jak wczesniejsze wypowiedzi-opaske nosilam przez 2 tyg non stop i jeszcze 2 m-ce na noc. Jesli chodzi o sam zabieg to mialam znieczulenie miejscowe, zabieg byl wykonywany w piatek rano,zabieg trwal krociutko i po 2 godz odebrala mnie siostra bo bylam po znieczuleniu lekko otumaniona no i ogromny opatrunek przez caly weekend, przyznam sie ze moze nie bolalo ale strasznie swedziało. w niedziele doktor zdjal mi ten ogromny opatrunek i w poniedzialek juz poszlam na uczelnie, kupilam sobie zwykla opaske do wlosow(taka z materialu) i nikt sie nie kapnal,nawet wszyscy mi mowili ze bardzo ladnie wygladam,az bylam w szoku bo wczesniej caly czas nosilam rozpuszcone wlosy,ale nikt sie tym nie zainteresowal a ja sama tez nikomu nie opowiadalam. Jesli chodzi o efekt to jestem przeszczesliwa i juz nie pamietam kiedy mialam rozpuszcone wlosy, rodzina wie ze teraz dla mnie najlepszy prezent to przeroze gumki do wlosow i spinki, rodzinka mnie rozumie bo widzieli jak sie mecze i wstydze swoich uszkow. Czekalam na te operacje 23 lata i nie żaluje. Polecam bo nie ma nic lepszego jak pozbycie sie najwiekszego kompleksu to działa nie tylko na urode ale zdecydowanie na lepsze samopoczucie. Pozdrawiam.

Gość mala z pieknymi uszami
jeszcze dodam ze blizny sa za uszami ale coraz mniej widoczne, ja zbieralam na operacje rok czasu. zycze POWODZENIA

Gość avaa_2
ja też miałam jedno ucho odstające i za to jedno ucho zapłaciłam 850 zł. to było w styczniu 2004. miałam dokładnie to samo-musiałam nosić rozpuszczone włosy a tak bardzo chciałam je spiąć. najgorzej kiedy wiał wiatr. opaskę nosiłam też około dwóch tygodni w tym czasie zrobiłam sobie wolne od szkoły i siedziałam w domu a znajomym powiedziałam że jestem chora. ten zabieg to bylo najlepsze co mogłam zrobić. bardzo sie ciesze że problem odstającego ucha mam już za sobą. polecam każdej dziewczynie która ma problem z uszkami.

Gość zakompleksionaa
Paulo świetny link!!! Dziekuje bardzo!! rejestruje sie od zaraz i bede wszystko wyczytywac ;)

zakompleksiona jesli chcesz możemy porozmawiać na priv. ja do ciebie napiszę. pod jakim nikiem się zalogowałaś na forum?

Gość -25-latka-
ja tez mialam operacje uszu. robilam w poznaniu w 2003r, placilam 1600. Pierwsza noc byla straszna, kolejne tez nienajlepsze :( ale warto bylo. A to likn dla Ciebie: http://www.chir-plast.com.pl/kontakt.php

Gość avaa_2
wiecie jaki ja miałam problem podczas operacji? otóż brałam dianę35 ona rozżedza krew tylko ja o tym nie powiedziałam i lekarzowi nic nie powiedziałam bo nie przypuszczałam że to może mieć jakieś znaczenie. jak mnie naciął to ta rzadka krew wypłynęła razem ze znieczuleniem i okropnie mnie bolało, chirurg i pielęgniarka myśleli że może przesadzam i mówili że to tylko takie uczucie. na początku było rzeczywiście to dziwne uczucie ale potem zaczęło boleć na maxa! w końcu uwierzyli że naprawde boli i wstrzyknęli jeszcze jedną porcyjkę znieczulenia. i jedna rzecz nie podobała mi sie w czasie operacji: jak leżałam na boku to w lśniąco czystych kafelkach widziałam odbicie krwi i zarysy tego ucha, nie mogłam na to patrzeć bo zaraz słabo mi się robiło

Gość aniaaniaania
ja też miałąm robioną operację uszu we wrocławiu przez dr Jarlińskiego. To świetny fachwiec więc śmiało go mogę polecić. Parę moich znajomych skożystało też z jego usług i są bardzo zadowoleni. Zapłaciłam 1500 zł. To było 2 lata temu. Zabieg miałam znieczuleniu miejscowym, 20 min robił jedno ucho. nic nie bolało tylko było trochę strasznie. W nocy nie ogłam spać bo nie mozna na boku było. MUsiałam się do tego przyzwyczaić i w koncy gdy położyłam się na boku to było naprawdę swieto!! Jestem bardzo szczęśliwa i żałuje tylko że nie zdecydowałąm się wcześniej na ten zabieg. Nareszcie mogę robić kucyka i nosić czapeczki z daszkiem. Uszy na początku są czerwone obolałe i bolą. Dla mnie najgorsze było ściagani szwów. To bolało . Potem smarowałam uszy maścią z wit A dla przyspieszenia regeneracji naskórka. I spałam w opasce . Uszka mam śliczne , przylegają. Znajomi wiedzą o operacji, ale nie wszyscy. pOzostali myśleli ze mam chore uszy skoro chodze w opasce. A mój tato do dzisiaj nie wie że przeszłam taki zabieg choć mieszkamy pod jednym dachem. Po prostu spytał co mi się stało a ja ze śmiechem że jak wysiadałam z tramwaju to mi drzwi przytrzasnęły głowe. Oczywiście to był zart ale on uwierzył. Potem co mnie widział to się śmiał jak można tak wysiadać z tramwaju. Ja sie tylko śmiałam. Polecam każdej osobie taki zabieg. Teraz mam całkiem inne zycie, nie muszę się stresować że widać mi uszy, że wiatr wieje i widać. Pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość maae
Witam, Jestem bardzo świezo po zabiegu - w poniedziałek miałam ściągane szwy a zabieg miałam 22.08.05 . Jestem bardzo zadowolona - uszy szybko się goją i są bardzo ładne. Operację robiłam w Wawie w klinice Sfera. Zapłaciłam 1500 ponieważ była to poprawka po poprzedniej operacji , normalnie zabieg kosztuje 2200. Jestem bardzo zadowolona z wyników. pozdrawiam

Gość **ona
Jestem 3ci dzień po operacji. Jesli ktoś jest ciekaw jak przebiega sam zabieg , to juz mowie :) Ja miałam operację Łodzi. Więc gdy wchodzimy do sali, pani doktor wiąże nam wysoko włosy, żeby nie przeszkadzały w przemyciu twarzy spirytusem. Ja się kładłam normalnie w ubraniu na łóżku, tyle że musiałam zdjąć z siebie wszystko co miałam metalowego :) Jak już leżałam na tym łóżku, lekarz najpierw rysował mi po uchu linie nacięć, a potem dał zastrzyk ze znieczuleniem miejscowym. Po chwili zaczął ciąć i nacinać, wyjmować różne chrząstki i majstrować coś przy tym uchu :) Ale bez obaw, zupełnie nic się nie czuje. Ja nawet zaczęłam się śmiac, kiedy lekarz zaczął mi szyć to ucho ;) Fajne uczucie, Ty leżysz, a on Ci przeciąga nitke przez ucho. NIe pisze tego, żeby was zniechęcić, tylko wręcz przeciwnie, powiadomić ze nie ma się czego obawiać! Tak samo dzieje się z drugim uchem. Potem wstajemy, pani bandażuje nam głowę, dość dużym bandażem niestety i taki opatrunek trzeba nosić przez 9 dni, potem przez ok. 1 mies. spać w opasce. Jeśli chodzi o ból, to dzień w którym mieliśmy operację i pierwszą noc, tzreba chyba uznać za te gorsze dni, chociaz teraz właściwie nie odczuwa się bólu. Mój zabieg kosztował 2200zł. Pozdrawiam i zachęcam do zrobienia tej operacji tych, którzy mają jakieś wątpliwości ;)

Gość kolcia K
Witajcie:) moja córka w wieku 5 lat miała korektę uszu,a zdecydowaliśmy się na ten krok po rozmowach z lekarzem który doradził by zrobić to przed wysłaniem dziecka do szkoły.Wiadomo,że właśnie tam spotykają nas największe nieprzyjemności ze strony rówieśników i właśnie tego chcieliśmy uniknąć.Wiecie dziewczyny o czym piszę. Wszystko odbyło się szybko i w pełnej narkozie.Byłam przy córce cały czas w szpitalu (4 dni).Wiedziałam,że kiedyś będzie nam za to wdzięczna i tak faktycznie jest.Dziewczyna ma teraz 12 lat i wyrosła na śliczną osóbkę:) pozdrawiam i życzę powodzenia.

Gość malOwanaLza
Cześć. Sorry ludzie,ale czytam wasze wypowiedzi i chce Mi się śmiać. Ja także mam odstające prawe ucho,a Moja siostra lewe. Czy sądzicie,że miałam/będę miała i marzę o operacji?. Sądzicie i widzicie tylko negatywne rzeczy i sytuacje. Mam od 4 lat chłopaka,i jemu to ucho bardzo się podoba. Ja za nim nie przepadam,ale potrafię zrobić kucyka,koka ,że tego ucha nie widać. AKCEPTUJCIE SIĘ TAKIMI JACY JESTEŚCIE !

Gość st 59
Do Natasssshy ja mialam w Katowicach u dr Jaklik

Gość Karolek87r
malOwanaLza!! Jakbyś się akceptowała to byś nie chowała ucha pod kokiem itp.. tylko je odsłaniała więc wydaje mi się że masz kompleksy! Też jestem w zwiąsku ponad 3 lata i mój narzeczony mnie w pełni akceptuje ale ja nie potrafie tego zaakceptować :-((

Gość I Got It From My Mama
st 59 . i jak wyniki? Zadowalające? Ja też planuję do Jaklik iść na tą koretkę. Warto?

Gość I Got It From My Mama
korektę miało być:) Napisz więcej o tej P.chirurg i o zabiegu u Niej:)

Gość ale ja nie chwytam
Ja tam mam takie wirniki po bokach a jakos tak nie zdziwiam :classic_cool:

Gość zaaacaaa
strzel sobie operacje u dr Szymanskiego i wszystko bedzie dobrze

Gość ammelka
Operacja pozwoli Ci się cieszyc ładnymi uszkami do końa życia, więc warto się jej poddac. A opaska-fakt, musisz ją nosic, a wcześniej jeszcze opatruek, ale od czegóż są wakacje/urlopy? Ja też taki zabieg miałam, wybrałam klinikę, która robi najwięcej takich operacji w kraju-Sfera. Tam najlepiej jakbyś poszła na konsultacje. Nie zostały mi żadne blizny ani złe wspomnienia. Jak cos chcesz wiedziec-pytaj :)