Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakompleksionaa

Odstające uszy ja mysle o operacji ...

Polecane posty

Gość kayak
hmmm... tez nie moge sie doczekac :) Powodzenia dla wszystkich odwaznych lasek :)

mogę już wypowiedzieć się na ten temat sporo przed operacją czytalam na ten temat na tym forum, dzis 3 godziny temu mialam operacje odstających uszu koszt 2500 plus 125 konsultacja, Gdańsk szpital MSWiA u Pani Honory bałam się niesamowicie, nawet w domu dziś płakałam bo bałam się, ze będę żałować, bałam się bólu przede wszystkim i efektu o 14.15 byl zabieg o 15.30 koniec , 16 juz wdomu cała głowa obandażowana razem z szyją - patrząc na swoją sytuacje to wskazana jets chusta na glowe zaczyna schodzić znieczulenie wiec pobolewa ale bede się starać nie brac lekow zbyt wiele w niedziele ma być zmiana opatrunku jeśli chodzi o zabieg: klapki, góra rozpinana luźna, na dół obojętnie (mialam krotkie sportowe spodenki). Weszłam do gabinetu 3 Panie, trzeba się położyć na łóżeczku, podświetlają i zaczynają smarować Cię spirytusem, potem rysowanie, potem znieczulenie, które jets niepzyjemne i bolesne dosc bardzo, potem już słyszysz głosy nacinania, wyjmowania, przypalania naczynek, wyciągania odpowiednich rzeczy z ucha potem juz tylko szycie i wyjście z gabinetu, ze szpitala i do domku. Teraz boli mnie głowa, może mam gorączkę z wrażenia, uszy pobolewają. Podobno1 dzień i noc są najgorsze. Macie pytania to pytajcie, chetnie odpowiem mam sporo czasu hehe muszę w domku siedziec i odpoczywać.

Z tego co widzę, to faktycznie więcej kobiet pisze o operacji, ale taka jest prawda, że wielu facetów też ma z tym problem. Zresztą fakt jest taki, że można teraz pójść na operacje i problem znika. Warto wybrać dobra klinikę i dobrego lekarza. Z tego co wiem, to IQ Medica ma całkiem niezłych specjalistów w tej dziedzinie, więc jakby ktoś planował zabieg, to można sobie zerknąć w to miejsce.

Gość ewaneska
Najlepsze jak chodzi o uszy jest Centrum Medyczne Sfera vel Klinika Sfera jak ktoś to już pisał. Na koncie mają najwięcej operacji uszu, nie płaci sie za ew. poprawki, których też mają najmniej w kraju. Trzeba stwierdzic fakt- kazde miejsce specjalizuje sie w czyms bardziej a w czyms mniej- weryfikujmy wiec to. Jak wiec uszy to właśnie tam. Pozdrawiam.

Gość malablondi
Też mogę powiedzieć, że Sfera, dobra Klinika, stosunkowo tania, a jakość usług na wysokim poziomie. U mnie kumpela z roku tam miała zabieg i bardzo sobie chwaliła... i ją chwalili za efekt.

Gość heart.
mam pytanie czy w wieku 15 lat można zrobić operację uszów?

Oczywiście, że można. To znaczy już dzieciom można operować uszy. Nie ma żadnych przeciwskazań. Poczytaj sobie najlepiej na stronach jakiegoś chirurga, umówić się na konsultacje. Ja Ci mogę spokojnie polecić dr Osucha.

Jak najbardziej można wykonywać korektę uszu w tym wieku. Z tego co się orientuje nawet 5-6 letnie dzieci poddawane są tej operacji. Jeśli chodzi natomiast o samą operację to moja koleżanka zamierza się jej poddać u dr Kratochwila. Do tej pory uszy stanowiły dla niej poważny kompleks a teraz postanowiła się z tym kompleksem rozprawić.

Gość wio.kaa
Można, można - jak szukasz odpowiedniego lekarza to mogę ci polecić dr Jamonta, który robi te operacje

Faktycznie więcej kobiet pisze o operacji,faceci też mają z tym problemy ale jakoś więcej kobiet raczej decyduje się na zabieg. Jest to chyba jedyna i najskuteczniejsza metoda na ten problem. Faktycznie też słyszałam sprawdzone opinie o IQ Medica, można poczytać sobie o samym zabiegu na ich stronce nawet.

Mam koleżankę, która też miała ten problem i miała z tego powodu ogromne kompleksy. Nawet nie nosiła związanych włosów, cały czas tylko rozpuszczone. Czuła się bardzo niepewnie siebie, miała duże kompleksy. Zdecydowała się jednak na operację u dra Kratochwila, przeszła potem krótki proces rekonwalescencji i teraz bardzo się odmieniła.

Gość Ulekkk
Czy to prawda ze korekta uszu wykonana technika wycinania chrząstki powoduje to iż uszy rosną a blizny za uchem są okropnie widoczne ?

ja uszka robiłam w wieku 24 lat u dr Ryszarda Nawrockiego. POLECAM. NIE ZASTANAWIAJCIE SIE DŁUŻEJ!!! Ja zbierałam i ciesze sie jak głupia jak sciagam opatrunek. Dr Nawrocki to super profesjonalista. Opatrunek sama zmienilam bo wytlumaczono mi jak na drugi dzień, a uszy (dziś 3 dzień) prawie nie bolą...napewno mniej niż okres ;] Cena od 2.5tys za dwa w Lublinie w 2011. Operacja trwała godzinę, bolało tylko znieczulenie i kilka grzebnięć. Ale nic strasznego Pan doktor jak i pomocnicy cały czas mnie miło zagadywali.

Gość 88carol88
Witam wszytkie babeczki! ja tez zdecydowalam sie na zooperowanie swoich uszek! mam 23 lata i dzis bylam na zdjeciu szwow! Placilam 2500, oczywiscie troche duzo jak na studentke ale mama pomogla mi i wziela kredyt! Nie zaluje!!! Moj zabieg wykonywal Dr. Gresse Łyko ktory na codzien pracuje w klinice Sankowskiego w Warszawie. Moj organizm byl tak wytrzymaly ze nie bralam srodkow przeciwbolowych. Od dzis zapuszczam wloski a od wszytkich na swieta zamowilam gumki, spinki i kolczyki! :):):)

Gość kamiinka
Ja też myślę o operacji uszek Chce to zrobić w ferie zimowe, żeby opatrunku nikt nie zauważył , ja sie jeszcze uczę Bo noszenie tej opaski zima to nie kłopot Chcę to zrobić w u nas w Łodzi u pani doktor Żukowskiej , mam najbliżej a ona to robi za 3 tysiace Chce iść teraz na wizytę do niej o co ją zapytać na takiej wizycie?

Gość gość
Czy jest możliwośc wykonania zabiegu na fundusz?

Gość gość
No niestety ale nie jest to możliwe.Sama się kiedyś dowiadywałam w tej sprawie. Zabieg nie jest refundowany . Musisz wykonać go prywatnie.Przy czym nie polecam sugerowac się jedynie cena. Warto jest czasami dopłacić trochę więcej i wybrać się do porządnej kliniki. Możesz sobie poczytać historie na forach. Nie każdy jest zadowolony z efektu zabiegu. Sama na szcżęście trafiłam w dobre ręce. Zabieg wykonywałam w klinice w Gdańsku: http://clinicadermatologica.pl/zabiegi/korekta-uszu/