Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie...

ciaza a tabletki

Polecane posty

Gość zastanawiam sie...

jezeli przy braniu tabletek anty sie wpadnie i nie wiedzac o tym bierze sie dalej az do planowanego okresu to czy dziecku moze sie stac jakas krzywda?prosze o odpowiedz...

Gość hmmmmmmm________
przy braniu się nie wpada:) A branie po okresie niebrania to może zaszkodzić np uszkodzeniem, poronieniem

Gość zastanawiam sie...
no tak ale zawsze mozna zapomniec tabletki cos pomieszac i jest ryzyko wpadnieca.wiec wtedy tez moze to zaszkodzic dziecku?

Gość czykropki
nie, tabletki nie zaszkodzą dziecku. (czasem tego żałuję)

Gość tez tak mam/mialam
ostatnio tez pomieszalam z braniem tabletek, raz nie wzielam, a pozniej miala wziasc wieczorem i wzielam na drugi dzien rano, czyli przerwe w braniu mialam 2 dni, pozniej zle sie czulam i odlozylam tabletki. bylam u ginekologa i powiedzial mi zebym sie nie martwila, bo nie wpływa na ciaze, tylko w moim przypadku to po prawdopodobnym zajsciu zjadlam 2 tabletki. tylko co...moj maz twierdzi innaczej i powiedzial mi ze jak bede w ciazy to on sie wyprowadzi bo tego nie wytrzyma, bo ponoc slyszal co innego i nie wierzy mi w to co doktorek powiedzial.

tez tak mam/miałam wiem z własnego doświadczenia, że tabletki nie szkodzą dziecku. Mój synek ma juz 11 lat. Zapomniałam wźiąśc jednej, czyli miałam przerwę 48 godzin wydażyło się to w pierwszej połowie cyklu i bardzo szybko doszło do jajeczkowania. Wybrałam wszystkie tabletki do końca (około 11 sztuk dokładnie nie pamiętam). Trochę się martwiłam tym ale lekarz mnie uspokoił i miał rację. Urodziłam syna 4,3 kg zdrowego apgar 10/10/10. Teraz nie wyobrażam sobie bez niego życia. A Ty jesteś w ciąży , czy tylko się obawiasz, że możesz byc?

Gość można wpaść
można wpaść mimo brania tabletek ...tak miałam z tym że zanim sie dowiedzialam o tym już je straciłam