Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuleczkaaa

corka miala 40 stopni temperatury

Polecane posty

Gość kuleczkaaa

wczoraj w nocy miala 40 stopni, dzis tea jest goraca jak piecyk... ma dwa latka... nie wiem moze to trzydniowka, nie ma zadnych objawow, ale ,martwie sie troche..nie wiem czy isc do lekarza.poradzcie, prosze

Gość idz
idzz do lekarza nie czekaj lekarz doradzi Ci i bedziesz wiedzialaaa co jest grane bedziesz spokojniejsza

kurwa jego mać! dziecko ze śmiertelną gorączką, a matka zamiast w nocy wzywać pogotowie siedzi w internecie i szuka porady! kobieto wiesz jakie spustoszenie w tak małym ciałku czyni tak wysoka gorączka? przegrzał jejsię system nerwowy. co ty tutaj jeszcze robisz?!!! leć do lekarza!!!!

Gość anielka ona
spokojnie, nie dramatyzujmy. czy temp.spadla czy dalej jest 40? u dzieci takie wysokie temperatury to norma byle nie utrzymywaly sie za dlugo mysle ze masz racje to moze byc trzydniowka, ale na wszelki wypadek pojdz do lekarza, bedziesz spokojniejsza

Gość Ninka35
Tak wysoką temperaturę należy juz zbijać! Np. paracetamol w czopkach. Moje dziecko właśnie wczoraj "zakończyło"' trzydniówkę, ale ja zbijałam gorączkę jak dochodziło do 38,5

Gość wysoka temp
Mi lekarze mówili żeby zbijać temperature pow. 38 st.

Gość kuleczkaaa
dzieki dziewczyny, ja tez zbijalam. teraz ma 38, 2 (mierzac w pupce wiec w zasadzie troche mniej chyba) ale faktyxcznei pojde chyba do lekarza. dzx, pozdrawiam

Gość Ninka35
Od tej zmierzonej w pupie należy odjąć 0,5 stopnia.

Taka temp. najlepiej zbijać pyralginą w czopkach może podac 2/3 czopka. Moja córka mając 13 mcy dostawała przy 39 st. 1/3 w nocy nawet 1/2 czopka. Nie jest to mój wymysł, ale tak powiedzieli lekarze mojej siostrze gdy jej synek wyladowała w szpitalu. Ważne jest tez robienie zimnych okladów - czoło , kark, nadgarstki, kostki nóg, zgiecia łokci i kolan. a także wspólna kąpiel w letniej wodzie 37 st.