Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dagusia 22

Gdzie rodzić???-Łódź.

Polecane posty

Gość Dagusia 22

Dziewczyny jaki szpital radzicie wybrać?

witaj ja bede rodzila w rydygierze jest to maly szpital ale bardzo rodzinny duzo moich kolezanek mi radzilo i moja siostra tez bo tam rodzila miala super opieke

Gość Dagusia 22
czy tam trzeba mieć swoje zeczy dla malenstwa od poczatku?

Gość Dagusia 22
a pieluszki?

co do pieluszek to jeszcze niewiem ale jak bylam tam i czekalam na lekarza to widzialam jak jeden z ojcow mial ze soba pampersy i je wnosil do szpitala ja dopiero rodze w lutym to napewno o wszystkim poinformuje mnie jeszcze lekarz aty o jakim myslalas szpitalu

Gość Dagusia 22
Na początku o CZMP ale teraz chyba zdecyduje się na Kopernika.Ja rodzę już za ok. 2 tygodnie

TYLKO ZE W KOPERNIKU JEST BEZ SENSU -PONIEWAZ MASZ TAM ROZNE ODDZIALY I WIELE CHORYCH LUDZI NIE JEST TO TYPOWY SZPITAL POLOZNICZY-TO MOJE ZDANIE.A CO DO CZMP TO Z INNYCH WYPOWIEDZI NIE KOJARZY MI SIE NAJLEPIEJ FATALNY I NIEKULTURALNY PERSONEL TYLE CO MAJA ODPOWIEDNI SPRZET

Cześć dziewczyny:) Ja też myślałam najpierw o CZMP, jednak zmieniłam zdanie, gdyz niestety nie dotarla do mnie żadna dobra opinia o tym szpitalu. Potwierdziło się to, gdy musiałam nieco tam poleżeć na patologii ciąży. Tragedia po prostu... Zdecydowałam się na szpital im. Rydygiera, gdyz mimo iż może nie mają tam super sprzętu, to podobno opieka jest super i dużo dobrych opinii o tym szpitalu do mnie dotarło. najlepiej właśnie rodzić w małych szpitalach, ponieważ nie są to molochy nastawione na \"przerób\" jak największej ilości pacjentów. Podejście jest bardziej indywisualne i ludzkie, niż w takich wielkich szpitalach typu Kopernik czy CZMP. Lilii25 - czy mogłabyś napisać co słyszałaś o rydyierze? Interesują mnie wszelkie szczegóły, a nie znam nikogo kto by tam rodził i nie wiem jak to tam wygląda. Słyszałam jedynie, że opieka jest bardzo dobra, ale to wszystko. A pod czyją opieką jesteś?

Gość łodzianka szklanka
słuchajcie o koperniku zapomnijcie - chyba, że nie zależy wam na dobrym i zdrowym porodzie. ja polecam CZMP ale tylko jeśli macie znajomego lekarza, który tam się wami "zaopiekuje" wtedy ten szpital jest cudny.

Gość Jovita
Słuchajcie rodziłam w Rydygierze pół roku temu. Polecam. położne są super (no może z małymi wyjątkami) ale naprawde nie jest źle. Pomagają przy karmieniu zwłaszcza mamom po cesarce (ja ją miałam). Co do pieluch to rzeczywiscie od poczatku trezba miec własne papmpersy i chusteczki do pupy. Ubranka dla malucha - dopiero na powrót do domu. . Jesli macie inne pytania to podaje nr gg 8011137 Powodzenia!!!!!

Jovita a jak z tymi poporodowymi sprawami kobiecymi? trzeba mieć własne podpaski, piżamy itp?

Gość Jovita
Jeśli chodzi o podpaski to trzeba mieć swoje ale nie polecam żadnych cienkich zreszta pesonel na to nie pozwoli. Najlepsze są wkłady (grube i długie) bella baby na których jest napisane . Ja wzięłam sobie dwie paczki podpasek always i zabrałam je z powrotem a siostra musiała mi przywieźć te bella baby. Oczywiście na początek siostry dają jeśli ktoś nie ma ale lepiej od razu mieć swoje. Jeśli chodzi o pidżamę to do porodu każda dostaje krótką sterylną koszulinę ale już dzień po cesrace mogłam się przebrać we własną. Najlepsze są te rozpinane od góry bo można karmic

Gość aneczka28
ja rodziłam w CZMP - miałam cesarkę i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Żadnych komplikacji, malutka kosmetyczna blizna! Co do lekarzy to jak wszędzie - są różni, położne także.Miała dobrze podane znieczulenie zwenątrzoponowe i dobrą opiekę na porodówce! Moje dziecko leżało na noworodkach na 3 piętrze a ja obok na Perinatologii - chodziłam do niego kiedy chciałam - musiałam mieć swoje pieluchy, oliwkę - ciuszki dawali ale też wolałam dla synka przynieść swoje. Położne na noworodkach były super, pomagały uczyć karmienia z piersi, gdy w pierwszej dobie nie miałam pokarmu to karmiły malucha z butelki...naprawdę miłe i serdeczne. Położne na oddziale też nie najgorsze! Dodam, że warto mieć tam lekarza prowadzącego i być u niego na oddziale - to ułatwia sprawę :-)

Cześć dziewczyny, Ja mam termin na 2 stycznia i będę rodzic w CZMP. Mam tam gina prowadzącego. A co do opini, to jak o każdym szpitalu, słyszałam różne, ale do sprzetu nie można się doczepić. Położnej jeszcze \"nie mam\", ale koleżanki już mi taką jedną poleciły. Aneczka, kto był twoim lekarzem prowadzącym i jakich polecasz a jakich nie? Bo ja nie jestem z samej Łodzi i znam tam niewielu.

Gość ahduerjjmswdqp
same ich wszystkich uczycie łapówkarstwa!Zaręczam ,ze bez "swojej położnej" czy "swojego lekarza" też urodzicie ,położna też będzie miła ,a lekarz też nie pożałuje szwów na krocze.Tworzycie mit ,że bez kasy nikt się wami nie zajmie.

Dzięki za odpowiedzi. ja nie będę mieć \"swojego lekarza\" - zresztą trzeba i tak utrafić w jego dyżur, poza tym leczę się u gina w innym mieście, ani położnej też.

Gość Młodziutka mamunia
niestety szpital na Przyrodniczej (im. Jordana) chociaż jest wspaniały, przestaje istnieć... To znaczy likwidują jego oddział ginekologiczno-połozniczy i chyba do października tylko można tam rodzić (ja urodziłam w maju br)

Gość aneczka28
Pola26 - ja chodziłam do dr Jaczewskiego - natomiast zdecydowanie odradzam dr Buczka-niemiły i bez powołania do tej "roboty"!! Dr Jaczewski super specjalista i bardzo przyjemny męączyzna:-) Robił mi ceasrkę i został malutki ślad, żadnych powikłań. Jeśli chcesz do niego namiary to napisz mi maila : machala@retsat1.com.pl. Pozdrawiam.

Młodziutka mamunia - ten szpital cały jest ginekologicszno-położniczy, a mają zamknąć oddział położniczy. \\dzwoniłam niedawno i operator powiedział, że jeszcze nikt nie wie, kiedy mają go zamknąć. Ja teraz zastanawiam się nad wyborem między Jordanem a Rydygierem

Gość Młodziutka mamunia
Majorku Masz racje,ostatnio znajoma była w tym szpitalu - do grudnia wszystko jest bez zmian, rodzic można