Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szelka-szufelka

Ból podczas sexu

Polecane posty

Gość szelka-szufelka

Hej dziewczyny, pomocy! Jestem z moim chłopakiem juz 2 lata. Do tej pory nie uprawialismy sexu. Jedynie pieszczoty, palcówki itp. Było bosko, po prostu bosko. Ale.... zaczęliśmy współżyć, i co?? nie daje rady. Ból jest tak duży ! Wogóle mnie mój chłopak już nie podnieca, na samą myśl o sexie cała się trzęsę. Chyba że ustalamy że dziś nie będzie sexu to jest ok, tak jak dawniej. Wydaje mi się że jest to w mojej psychice, ale nie potrafię tego zmienić. Dziewczyny doświadczone powiedzcie zo robić????

Gość Madusia__
Postaraj się zrelaksować. Pierwsze stosunki bywają bolesne ale jak to przeżyjesz to potem będzie już przyjemnie.

Gość lolaaa
widocznie jeszcze nie czas... Naprawde nie powinno bolec... nie mowie ze on poczatku ma byc jak w niebie, ale poza bolem zwiazanym z przerwaniem blony, powinno byc ok. Moze sprobojcie Feminum?

Gość bettika
wiem cos o tym. mnie tez bolalo i ani winko, ani muzyczka i swiece nie pomagaly:(

Gość ingrid1978
Masz rację, to kwestia psychiki.. i może nie uwierzysz teraz, ale minie. Też to przechodziłam, ból był taki, że nie sypialismy ze sobą przez kawał czasu, ale teraz mamy super seks:) Moja rada: wypij drinka na rozluźnienie, posmaruj się jakimś nawilżaczem albo oliwką (uwaga przy prezerwatywach: oliwka je rozszczelnia), postaraj się rozluźnić mięśnie i poproś chłopaka, żeby wykonywał zdecydowane, energiczne ruchy. Chwilę poboli, ale gwarantuję, że zaraz przestanie. Powodzenia i miłej nocy:)

Gość szelka-szufelka
dzięki dziewczyny za odp. Sęk w tym że jestem strasznie spięta , koszmar..... Chyba muszę wypić ze dwie flaszki hahaha Ktoś jeszcze coś poradzi??? Mężatki lub nie mężatki ze stażem ????

Gość malu
Ja tez wspolzyje od niedawna, poczatki byly dla mnie koszmarne - sam bol, zero przyjemnosci. Po pierwszym razie, strasznie bolesnym i "krwawym" zrobilismy 3 tyg. przerwy, potem jeszcze tylko jeden raz byl bolesny a kolejne juz coraz lepsze. Teraz za kazdym razem obojgu nam jest cudownie.:) Zobaczysz, z czasem nauczysz sie czerpac przyjemnosc z seksu. Nie spinaj sie, popros chlopaka aby sie nie spieszyl, zaczal bardzo powoli i delikatnie, mozecie tez uzyc zelu nawilzajacego np. Durexa, na pewno zminimalizuje bol wywolany ewentualnymi otarciami. Bedzie dobrze, cierpliwosci i glowa do gory! Bo warto! Pozdrawiam!:)

Gość szelka-szufelka
A jakie pozycje polecacie na pierwszy raz?

Gość szelka-szufelka
A znacie jakieś pozycje na pierwszy raz????

Gość malu
Chyba najlepiej klasyczna z uniesionymi nieco posladkami. I wazne - nie spieszyc sie, lepiej stopniowo i powoli sie rozkrecac.:P

Gość szelka-szufelka
dzięki malu..... zeby można było tak łatwo to wykonać :(

Gość peggy
szelka ja mam ten sam problem co Ty, najlepsz pozycje wedlug mnie to na siedzaco mnieji boli i polecma jakis żel nawilżający

Gość malu
Wiesz, mysmy mieli wczesniej ze 3 nieudane podejscia, troche to trwalo, ale w koncu sie udalo i teraz jest pieknie.:) Zobaczysz, wszystko bedzie dobrze. Wiem, ze latwo mi mowic, ale uwierz ze swoje przeszlam i wiem, jak moze byc ciezko na poczatku.

A moze masz jakąś chorobe np.grzybice idz do lekarza.zmiencie pozycję może to pomoże,albo rozluźnij się lub stosuj kremy nawilżajace

Gość tez boli
ja tez mam takie bole tylko ze od ponad roku... czasami ugdawalo sie bezboledsnie ale tylko 2 czy 3 razy a tak to zawsze bli szczegolnie tak glebiej.uzywam zelu feminium na otarcia tak przy powierzchni ale tez to nic nie daje

Gość malu
Do tez boli: I przez tyle czasu nie poszlas z tym do lekarza???

Gość szelka-szufelka
odświeżam dziewczyny........ próbowałam dziewczyny kilka razy, dalej boli............:( co robić??? iść do lekarza??? help!!!!!!!!!!!

Gość maaangusta
Idz, przynajmniej dowiesz sie z czego wynika ten bol. I boli Cie caly czas - od poczatku do konca?

Gość Agatje
Hej dziewczyny. Ja też przez dłuższy czas odczuwałam coraz bardziej dokuczliwe bóle podczas "głębokich" pozycji. Dopiero podczas badań zwiazanych z niemożnością zajścia w ciążę wyszło na jaw, że mam endometriozę. Po usunięciu zmian i zakończeniu leczenia problem się rozwiązał, chociaż jeszcze przez dłuższy czas miałam opory przed seksem ze strachu, że znowu zaboli. Niepotrzebnie :))

Gość agg
U mnie to jest cała historia związana z bólem podczas sexu. Heh po prawie roku bycia z chłopakiem rozstaliśmy sie, ja miedzy innymi dlatego ze wręcz nie znosiłam seksu-spodował to ból-wytworzyła sie miedzy nami duża bariera psychiczna i na samą myśl o stosunku, już sie źle czułam. Musze dodac ze przez ten około rok staralismy sie współzyc w miare czesto-uwaga z prezerwatywą. Teraz jakos tak sie stało że po prawie rocznej przerwie moze dopiero teraz dorosliśmy do sytuacji bo znowu jestesmy razem:))) I znowu niestety równo 2 miesiące temu ( a jestesmy już 3) była ta przykra sytuacja ze nic nie wyszło. Skutek był taki ze psychika mi siadła sporo i mojemu miłemu tez niestety na jakis czas. Ale wreszcie poszłam do normalnego lekarza ginekologa, porozmawiałam, okazało sie ze prawdopodobnie mam uczulenie na prezerwatywe, i w dodatku za suchą pochwe. Dlatego spytałam o antykoncepcje doustną lub plasterki.Teraz mam Evre i chociaz męczy mnie ból głowy i nóg ( co mam nadzieje wkrótce przejdzie) to ostatnio spróbowalismy sie kochac bez gumki i Bingo!!!:))) wreszcie jest dobrze. I teraz sie sama siebie pytam czemu rok wczesniej nie poszłam do lekarza. Grunt ze sie dobrze skonczyło. :)))Wszystkim dziewczyną z bólami życzę znaleziena skutecznego sposobu:)

Gość frelcia
ja tez mam problemjetsem mloda mezatka ktora jeszcze nie wspolzyla ze swoim mezem,bol jest nie do zniesienia masakra.Wiem ze ona ma juz dosc choc jest bardo wyrozumialy ale ile mozna czekac?Probowalismy kilkanascie razy i nic po slubie tez nic .Nie wiem co sie dzieje i przyznaje zee jestem zalamana pozdrawiam pa

Gość liebe
tak czytam te wasze wypowiedzi i dopiero teraz widzę jakie mam szczęście ;) mnie 1 raz bolał minimalnie, a potem to juz było wspaniale ;) ale np.moja znajoma bardzo cierpiala przy każdym stosunku. w koncu opowiedziala o tym ginekologowi i się okazalo ze jest za sucha z powodu tabletek. teraz stosują żel i jest wszystko oki:)

Gość troszke optymizmu
Frelcia a probowaliscie zelu??? Bylas u lekarza zeby stwierdzil czy to nie anatomia jest tu przeszkoda? My z moim kochaniem tez przeszlismy podobny problem, udalo sie za ktoryms razem dzieki uzyciu zelu i dlatego ze byl bardzo delikatny, nie spieszylismy sie. Ale bolalo okropnie i bardzo krwawilam. Coz, trzeba to przetrzymac aby potem moglo byc tylko pieknie. Pozdrawiam, powodzenia!!!!!

Gość agathieee
wydaje mi sie z twoj problem nie tkwi tylko w psychice pownnas udac sie jednak do ginekologa bo moze byc nadzerka pozdrawiam

Gość minka20
ja tez mam ten sam problem boli podczas stosunku a wspolzyjemy od ponad roku!!na poczatku myslalam ze to powod iz jestem spieta!teraz nawet gdy jestem rozluzniona to tez boli wiec wybrałam sie do ginekologa i okazało sie iz nam nadzerke!i jak lekarka stwierdzial to ona moze byc przyczyna bolu!narazie jestem w trakcie leczenia wiec nie uprawiam sexu,ale gdy sie tylko wylecze to sprobujemy i mam nadzieje bedzie lepiej!wiec tobie tez radze wizyte u ginekologa!!nie zaszkodz prawda?