Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnA 29

Kiedy można ustalić ze to już ciąża?

Polecane posty

Gość AnA 29

Witam, ja ostatnią miesiączke miałam 5 sierpnia próbowaliśmy w tym najlepszym momencie i mineło zaledwie kilka dni czekam czy 3.09 dostane okres......kurcze czy nie mozna dowiedzieć sie jakoś wcześnie? Musze to wiedzieć wcześnie bo moja praca moze zaszkodzić dzidzi a tego bym nie chciała....prosze o porade....

Gość AnA 29
czy po tygodniu to juz 100% informacja?

Gość było o tym juz dziesiątki razy
zrób badanie hcg najwczesniej 10 dni po ewentualnym zapłodnieniu (ale lepiej w dniu spodziewanej miesiączki lub test ciążowy, w tym samym czasie czyli 3.09 nie ma innych sposobów poznania, czy jest sie w ciąży poszukaj w archiwum kafeterii, jest cała masa tematów o wczesnym wykrywaniu ciąży

Gość AnA 29
dzięki za informacje

Gość było o tym juz dziesiątki razy
ja robiłam test ciążowy 10 dni po zapłodnieniu i wyszedł negatywny, mimo tego, że byłam w ciąży, więc nie radze polegac na testach robionych tak wczesnie

Ja zrobilam po tygodniu wlasnie i wyszedl mi pozytywny. Kreska byla cienka i blada, ale juz po kilku dniach konkretna. Czyli jednak sa skuteczne. Moj nazywal sie rapid self test czy jakos tak.

A poza tym, to sie chyba czuje. Mimo tego, ze zadnego \"wypadku przy pracy\" nie bylo, cos mi mowilo, ze jestem. Zeby nie nabawic sie nerwicy zrobilam testy. Wynik jak wyzej.

Gość AnA 29
....bo wiesz czym sie martwie staramy sie już jakiś czas ja pracuje w firmie w której mam dostęp do chemikaliów, cały dzień na dodatek przy kompie wiec jak sie okaze ze jestem to zaraz rezygnuje z pracy, wiem ze było to poruszane juz na forum czytałam chyba wszystko, łudziłam sie tylko ze jest moze jeszcze coś o czymś ktoś nie napisał i dlatego zaczęłam świezy temat, rozumiesz.....chciałbym jak najwcześniej wiedzieć dla dobra dziecka.....ale dzieki za odpowiedź

Gość było już o tym dziesiątki razy
testy są niestety rózne... Ja czułam, że sie udało, ale co z tego Dopiero kiedy zaczęło mi brakować tchu tak jak w poprzedniej ciąży i wiedziałam na 100%, że to ciążą (w dniu spodziewanej @) test wyszedł pozytywny

Nie mogłabyś iść na zwolnienie? Albo na urlop? To dobrze, ze myslisz o tym tak wczesnie, początek ciąży jest najważniejszy. Trzymam za Was kciuki

Gość AnA 29
....(jeżeli będzie) to będzie moja pierwsza ciąża wiec nie mam porównania, bolą mnie piersi jak przed okresem a do okresu jeszcze troche, wydaje mi sie ze sie udało ale to moze tez dlatego że bardzo tego chce.....no nic poczekam jeszcze troche i zrobie test dam Wam znać jak chcecie oczywiście...

Jasne, że chcemy, a do tej pory pomyśl o zwolnieniu. Po co masz narażać sie na stres? Wystarczy, że pójdziesz do ginekologa,powiesz jaka jest sytuacja i zwolnienie na tydzieńmasz z głowy. Komp Ci nie zaszkodzi, nawet jeżeli siedzisz przed nim kilka godzin dziennie. Ale chemikalia... sama wiesz najlepiej

Gość AnA 29
....no te akurat szkodzą i to bardzo to trujące solventy....ten tydzień wolnego to dobry pomysł bede spokojniejsza lepiej dmuchać na zimne.

kup testy na allegro od ewyanalityk mi pokazal druga slaba keseczke na 4 dni przed okresem (byl to okolo 11 dzien po owulacji) pozdrawiam i trzymam kciuki za bejbi :)

Gość było już o tym dziesiatki razy
Czekam na ciąg dalszy i wyjasnienie stresującej sytuacji. Mam nadzieję, że wszystko ok