Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Coza

Cilest - co mi o nim powoecie?

Polecane posty

Gość Coza

Wczesniej bralam Novynette, ale znacznie spadlo moje libido i po jakims czasie je odstawilam. Po poltorarocznej przerwie chce ponownie wrocic do tabletek i lekarz przepisal mi Cilest. Kochane dziewczyny, co mi powiecie o tych tabletkach?

Gość ika29
to przeżytek

Gość Ola2012
Hej! Biore Cilest. Czuje sie po nim ok. Nie utylam, nie mam bolow glowy, nie czuje sie oslabiona, moje libido zwiekszylo sie. Poza tym urosly mi piersi z czego bardzo sie ciesze :-) Uwazam, ze tabletki te sa dla mnie idealne i mam nadzieje,ze w przyszlosci nie bede miala jakis przykrych niespodzianek np. z watroba.. Pozdrawiam :-)

Gość mhhhhhhhhhhhhhhhhhh
cilest = w moim przypadku piękna córka lat 5

Gość ja tam źle wspominam
ja na początku czułam się świetnie niewielkie skoki wagi dopiero na przestrzeni lat okazały się dość spore ok 20 kg w 6 lat niby było ok bo wszystko postępowało tak cichutko spadło mi libido byłam drażliwa i nerwowa mój organizm od pół roku próbóje dojśc do siebie z różnymi perypetiami hmm

do mhhhh --> mozesz o tym cos wiecej opowiedziec? Bralas je regularnie i odpowiednio? Ja skonczylam wlasnie 2 opakowanie...ale jak dotad uzywamy jeszcze gumek... Prosze, napisz... Ola ps- jesli wolisz to napisz na @...pozdrawiam

Gość Coza
Dzieki dziewczyny za odzew! Mam jeszcze pytanie, nie wiecie, czy moze jest jakis polski odpowiednik tych tabletek? Bo te u mnie w aptece sa strasznie drogi - 39 zł! A slyszalam, ze sa poslkie odpowiedniki i to znacznie tansze!

Gość Kakaduuuuuuu
No coz - wydawalo mi sie ze jest dla mnie idealny - po dwóch latach dostrzegam jak bardzo sie pomylilam. Po pierwsze - spadek libido do zera, prawie od samego poczatku przyjmowania, pod drugie okolo 6 kg plus w jekies póltorej roku, po trzecie od miesiaca - nieustanne zawroty glowy, oslabienie, niechec do zycia i bóle lydek, ale tak dokuczliwe, ze czasem nie moge chodzic. Biore to opakowanie do konca (szczerze mówiac to mam ochote walnac tym juz dzis) i robie przerwe. Acha zapomnialam wspomniec, ze jestem ciagle rozdrazniona, dre sie bez powodu, a w nocy mam takie koszamary senne, ze zrywam sie zlana potem... No cóz, ale kazda z nas jest inna i reaguje inaczej.

Gość Aneta Jaw
Jak słysze ze tyjecie od tabletek anty to mi sie słabo robi!! Chyba na nie zrzucacie cała wine, a problem tkwi w Was samych! Mniej sie obzerajcie, zapiszcie sie na fitness i obowiazkowo przy tabletkach pijcie duuuuzo wody niegazowanej!!! A jak niestety za przeproszeniem "zrecie" jak krowy to juz pretensje miejcie tylko do siebie! Oczywiscie za chwile odpisze jedna Pani z druga, ze absolutnie one wcale sie nie obzeraja, a to wina tabletek...wystarczy troche silnej woli i checi, a tyłki nie bede sie Wam powiekszac! Biore Cilesty rok i jestem zachwycona, cera jak marzenie, wczesniej brałam Diane 35 i tez nie miałam na co narzekac Pozdrawiam

Gość zagwozdka
cilest uzywany przez każdą kobietę, bo tani ok 30 zł. Ale niekazda moze go brac, były znajome co zle sie czuły wymioty, bole glowy. I poslzy po inne tabletki. te co biora, biora do dzis wszytko ok, dzieci palnowane. a to powyzej to niech sie ciszej wypowiada:) A ta od corka 5 lat:) Kochana, czasem jest dzien ze czlowiek nie pamieta co wczoraj robił. i tak z kobietami, nie braly tabletek/tki i nie pamietaja tego:) I potem gadka, brałam:) jestes z Wawy? Tam cilest nie działa;) Widac nie to pole działania;) Kobieta jak nie wezmie tabletki to ma od razu owulacje:) A jak jest owulacja to kobieta jest "tam" gorąca, pan to wyczuje. trzeba sie pana spytać:) I bedziemy wiedziec kto i kiedy zawinił:) to od madrej ginekolog:) Tam temp wzrasta mało, ale to sie czuje i jets wilgotno, bo sluz owulacyjny jest:)

Gość izkaaa
Do Anety Jaw: Z tym obzeraniem sie mnie zgodze! Zawsze bylam wysportowana dziewczyna. Codziennie cwicze 3 razy i 2 razy wyjezdzam rowerem na dluzsze przejazdzki. Nie obzeram sie i pije 1,5 litry wody mineralnej dziennie, a jednak kiedy siegnelam po Cilest przytylam 6 kg, co starsznie u mnie widac, ze wzgledu na to, ze jestem drobniutka- 162 cm i przed tabletkami 49 kg.

Gość Aneta Jaw
Ja bym jednak nadal sie upierała, ze to nie od tabletek Powodów szukałabym gdzie indziej A jakbym juz na nic innego nie wpadała i jednak obwiniała tabletki to poprostu zmieniałabym je na inne Pozdrawiam

Gość nekta
Zacznę może ostro Cilest to dla mnie dramat!! Zgadzam się w 100% z izkaa!!! Od zawsze się odchudzałam i już ponad rok usilnie pragnę zrzucić 7 kilo jako prezent od cilestu!! Nie obżeram się bo jestem zwolenniczką zdrowego odżywiania, dodam,że codziennie chodzę do klubu fitness i przez rok waga stoi!! Zainteresowałam się tematem , bo to nie mozliwe zrobiłam badania hormonalne i co się okazało hormony blokują moją przemianę materii, skutecznie nie pozwalają mi schudnąć do tego woda zgromadzona w organiźmie.. Owszem nie będę tu mówić,że tak będzie u wszystkich są osoby z wzorową porzemianą materii i one nigdy nie przytyją ja kieruję swe uwagi do osób określanych jako "mające tendencje do tycia", rzuciłam Cilest i pocę się jak wściekła, to efekt zatrzymania wody, czuję się o wiele lepiej, że nie wspomnę o depresjii ale to już oddzielny temat!!

Gość ania08
biorę cilest od kilku lat,ostatnio zrobiłam sobie 3-miesięczną przerwę, nagle zaczełam mieć wielką ochotę na seks, mój mąż był zadowolony!!, i zaczełam sie zastanawiac co jest grane główny podejrzany CILEST!! jak teraz czytam to mam wszystkie objawy okórych piszą inne kobiety, najpierw pogadam z moją lekarkę o pigułki z mniejszą dawką hormonów ? chociaż Coza pisze że po Novynette miała to samo,

Cilest brałam 3 lata. Podczas tych trzech lat, czułam się świetnie, krótki bezbolsne \"miesiączki\", świetna cera. Ale po ostawieniu tabletek przytyłam ok. 7 kg. Nie zmieniłam diety, nawet więcej się ruszam, a wodę piję tylko niegazowaną ok 3 litrów dziennie, a 7 kg jak było tak jest ... a od 9 miesięcy bezskutecznie staram się o dziecko ... do cilestu nie wrócę już na pewno.

Do Pedagog --> na ulotce Cilestu pisze, ze gdy odstawi sie tabletki to od nast. cyklu jajniki zaczynaja normalnie produkowac jajeczko/a i ogolnie wszystko wraca do normy. Ja biore Cilest. Bralam go z przerwami od roku. Teraz zaczynac bede 3 opakowanie. Chcialabym je brac jeszcze z 4-5 lat, az do slubu. Martwie sie, ze moge miec w przyszloscie takie problemy jak Ty.. Powiedz mi prosze, czy przyczyna niemoznosci zajscia w ciaze sa tabletki czy moze jestes na cos chora? Z gory dziekuje za odp. Jesli wolisz - napisz na e-mail... Pozdrawiam

ja mam bardzo zle doswiadczenia z cilest, na pocztaku bylo wszystko dobrze, ale po juz miesiacu stosowania po pierwsze-bylam bardzo rozdrazniona i nerwowa,po drugie-przytylam.bralam je pol roku bo myslalam ze te zachowania nie sa od tabletek,ale powiem ci ze bylo coraz gorzej mialam takie wahania nastrojow,ze moj facet nie mogl ze mna wytrzymac i oczywsicie..ochota na seks mi spadla,ale przy tabletkach to normalne..nie polecam

Gość o kurka wodna
ja biore tabl i mam tam temp zawsze jest ciieeplo i mokro to co ja mam owulacje:O

>>Ola 2012, nie jestem na nic chora i teoretycznie jest wszystko ze mną i mężem ok, ale ze starań nic nie wychodzi ... owulacja jest i wszystko jest tak jak być powinno, tylko dziecka nie ma ... gin mi mówił, że nie można powiedzieć, w 100% że to wina tabletek, ale podobno kobiety po tabletkach (niektóre) potrzebuje znacznie więcej czasu, zeby zajść w ciążę ... ja nie wiem czym to jest powodowane ... pozdrawiam :)

Gość oleksandra20
posiadam do sprzedania 2 listki cilestu