Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

matylde

tradzik niemowlęcy

Polecane posty

Moja miesięczna córeczka ma trądzik niemowlęcy. Tak przynajmniej zdiagnozował lekarz pediatra. Ma wyspaną cała główkę i buzię, a dzisiaj zauważyłam taką wysypkę w górnej częsci tułowia. Plamy z białymi wypryskami bledną gdy mała śpi, a gdy jest aktywna nasilają się. Zastanawiam się czy może to jest jakaś alergia. Czy ktoś wie cos na ten temat? pozdrawiam

Gość a u mego dziecka
nie zniknęły te wypryski, a ma już 4 miesiące, pojawiły się jak miał 4 tyg. Co prawda ma je tylko na buzi. Wyglądają właśnie jak ropne wypryski, jak mały potrze buzię rękoma to robią się zaczerwienione. Lekarka przepisała dwie maści i pomogły ale powiedziała ż ekrostki będą się odnawiać i tak jest jak nie posmarykję mu twarzy przez 3,4 dni to znowu ma ich bardzo dużo

Gość a to nie
skaza biłkowa jak opisujecie tak mi się zdaje że to może być gdyż u mnie lekarz też mówił na to różnie ale jak karmiłam piersią to odsawiłam u siebie białko i wszystko znikło

Witam dzis byłam u innego lekarza i powiedział że to alergia. Mam wyelminować ze swojej diety ryby morskie (jadłam dużo) i stosować dietę bezglutenową. Muszę znaleźć alergena tylko to moze potrwać, a ja nie mogę patrzeć na swoje biedne dziecko. Dodam, że sama mam jakieś wypryski na rękach, dekolcie, który okropnie swędzi. narazie piję wapno, małej też mam podawać 0,5 ml. i będę tropić alergena. Pozdrawiam. Aha. od kilku tygodni nie jem nabiału pod żadną postacią.

mój synek ma 6 mies i ma tradzik niemowlecy-niczym nie mogę go wyleczyć a dziś zauważyłam że ma taką skórke ze prześwituą przez nia naczynka poradźcie co robic

Gość ja chyba...
Ela79 - ja chyba odpisywałam Ci na innym topicu:) Trądzik sam powinien ustąpić, nie ma sensu smarować antybiotykami czy sterydami, szkoda delikatnej skórki. Jeżeli masz poważne obawy to skorzystaj może z porady dobrego dziecięcego dermatologa.

Gość ela65665656
mój syn tez ma tradzik poczatkowa uwazali ze skaza odstawiłam nabiał i nic nie dało teraz jem nabiał jego dokarmiam mlekiem raz ma cere ładniejsza potem znowu gorsza smaruje co 2 dni płynem robionym podobno ma samo przejsc

dzieki za odpowiex tak nawet topik zalozyłam u nas jest z tym trądzikem raz lepiej raz gorzej ale zauwazylam że jak \"wagier\"zejdzie to pozostaje po mnim ślad bububu P{ediatra powiedziala ze on moze miec tendencje... ale na litość nie teraz. Pozdrawiam dzieki

Gość ja chyba...
ela79 - u nas zostały ślady - takie małe czarne kropeczki! tez sie martwię :( mam nadzieję że zejdą...

Gość redzik
czerwone krostki a czubki czarne tylko na policzkach niemowlaka

Gość ewam-2

Gość moja siostra ma dziecko
i od jego narodzin bylam przy nim, dzidzia miala tradzik, ale gdzy siostra zaczela go przemywac przegotowana woda zniklo wszystko pozdrawiam