Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmienie

Co ile karmic 3,5 miesieczne niemowle-butla?

Polecane posty

Gość karmienie

No wlasnie?Czy co 3 godziny? Tak wychodzi z obliczen na opakowaniu mleka.Chcialabym sie jeszcze dowiedziec ile razy dziecko powinno jesc w nocy?Moja corcia je o 23 godz i zjada srednio 90 a nieraz 120 ml.potem budzi sie ok.2.30 czy wtedy powinnam dac jej cos do picia czy tez mleko.Pytam dlatego ze od tej godziny do rana bardzo niespokojnie spi.Nie wiem co jej jest .A napewno jest zdrowa,bo bylam u lekarza na szczepieniu.Moze przezto ze za duzo w nocy je .Doradzcie cos....

Gość mammma
po moich konsultacjach z innymi mamami karmiącymi butelką - wynika, że to indywidualna sprawa. Jedne zjedzą mniej inne więcej, jedne robią dłuższe przerwy itp U mnie sprawa wygląda tak - jak chce to dostaje. To wypada tak średnio co 3 h, czasami krótsze przerwy czasami dłuższe. Noce również wyglądają różnie - ale najczęściej budzi się raz na butlę (koło 3). Próbowałam metody herbatki (mam żarłoka) nie działa, możesz spróbować jeżeli chcesz, ale nie wiem czy to pomoże. Jak się dziecku chce jeść to nie oszukasz herbatką. Co do niespokojnego snu - jak wygląda to niespokojne spanie? Mój dzieciak też czasami wierci się od posiłku nocnego do rana a czasami ładnie zaśnie. U mnie to zależy od jego aktywności w ciągu dnia. A w ogóle to zapraszam na forum dla mam butelkowych (o ile go nie znasz) http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=632

Gość Ninka35
Powinno się karmić na żądanie. Tak jak robią to mamy karmiące piersią. A u mnie to "na żądanie" wypadało mniej więcej co 3 godziny.

Gość karmienie
Spi niespokojnie od ok. godz 3 nad ranem,nie placze tylko caly czas jakby marudzi i kreci sie przez sen,pomrukuje...niepokoi mnie to troche ,zawsze jest od tej godziny nigdy wczesniej.Dlatego pytam o to karmienie,moze ma to z tym zwiazek.Myslalam jeszcze ze moze przez zeby,ale w ciagu dnia jest pogodna wiec raczej odpada

niestety takie maluchy lubią sobie pospać głośno, jeśli jest to tylko burczenie, pomrukiwanie i wiercenie sie a nie dziki płacz to chyba nie powinno Cie to martwić

Gość na żądanie
Ja karmiłam synka butlą na żadanie tak powiedział mi lekarz czyli na początku co 2 godziny później co 3 co 4. Niektóre maluchy nie jedzą w nocy inne jedzą mój ma rok i 3 miesiące i cały czas w nocy dostaje butlę. Musisz sama zobaczyć kiedy dziecko jest głodne. Nie zrozumiałam tylko czy dostaje w nocy dzidzia jeść czy nie jeśli nie i kręci się może jest głodna spróbuj dać jeść i zobaczysz czy zachowanie się zmieniło. Czy śpi lepiej.

Gość karm aż ryczec przestanie
chyba, że ryczy z przejedzenia :)

Gość martuska_xxx
czesc dziewczyny moj synek ma prwie 4 miesiace do tej pory ladnie jadl a teraz nie wiem co sie dzieje je co 2 h po 90 w nocy ma przerwe od21 do 3-4 rano (czyli około 100ml dziennie mniej niz do tej pory)na sam widok butelki potrafi palkac potem zaczyna jesc i znowu wygina sie i placze dodam ze herbatke pije chetnie to tylko z mlekiem wymysla brzuszek mu nie twardnieje a przez sen je slicznie wiec nie wiem co jest grane. Nie chodzi o wielkosc smoczka bo probowalam każdego rodzaju i wielkości. Dodam ze od urodzenia jest na nutramigenie. Prosze poradzcie mi cos bo zaraz zwariuje.pozdrawiam mamy

Gość martuska_xxx
czesc dziewczyny moj synek ma prwie 4 miesiace do tej pory ladnie jadl a teraz nie wiem co sie dzieje je co 2 h po 90 w nocy ma przerwe od21 do 3-4 rano (czyli około 100ml dziennie mniej niz do tej pory)na sam widok butelki potrafi palkac potem zaczyna jesc i znowu wygina sie i placze dodam ze herbatke pije chetnie to tylko z mlekiem wymysla brzuszek mu nie twardnieje a przez sen je slicznie wiec nie wiem co jest grane. Nie chodzi o wielkosc smoczka bo probowalam każdego rodzaju i wielkości. Dodam ze od urodzenia jest na nutramigenie. Prosze poradzcie mi cos bo zaraz zwariuje.pozdrawiam mamy

Co 3 lub 4 godziny bo mleko modyfikowane trawione jest inaczej niz mleko matki , a to ze po czwartym miesiacu jest takie zalamanie to chyba normalne u mnie tez tak bylo . W nocy do szostego miesiaca dziecko powinno dostawac mleko no chyba ze nie chce i spi spokojnie przez cala noc . Nigdy nie sugerowalam sie iloscia jadla tyle ile jadla czasem duzo mniej niz pisalo na puszcze i jest zdrowa a pory posilkow ma uregolwane chociaz teraz je mleko tylko raz dzienie a reszta to pokarmy stale

Gość mayday666
mój mały ma 3 miesiące i je 5 razy dziennie po 190 ml . przesypia całą noc od 20:30 do 6 rano. maluch jest głodomorkiem zjada do ostatniej kropli i jescze płacze do momentu kiedy mu sie nie odbije:) wtedy chyba dosiera do niego ze jest najedzony:) i je tak co ok 3-4 h

Gość megs2
oj ma podobnie jak mayday:)

Gość gość
Mój ma 3,5 miesiąca i je rowno co 2 godziny po 120 czasem 150, w nocy 2 razy o 12 i 4 170ml, i potem od 6 znowu co 2 godziny. I teraz ma problemy z brzuszkiem płacze prawie po kazdym jedzeniu nawet jak mu sie odbije czasem tez przed jedzeniem. Ma tez tak ktos?

Gość flowerr
placze z przejedzenia brzuszek nie wytrzymuje a dzidzia glodna proponuje troszke kleiku ryzowego do srodka bo mu brzuszek eksploduje

Gość gość
Ile jje? Co 2 godziny po 120? To ile on w ciągu dnia zjada? Jeśli piszesz że zaczyna od 6:00 to co 2 godziny to to dziecko zjada ok 1,5l mleka dziennie, wow ja tyle nie jjem

Gość gość
mój synek ma 3,5 mies i pije po 180 co 3-4 godz a wieczorem przed snem pije 210-240!,śpi do 3 w nocy i powtórka.Budzi się ok.6.30-7.