Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ninoczka

Bla bla bla.

Polecane posty

No widzisz - dla Ciebie idealny, a dla mnie te ampułki były średnie - nic nie dały, poza ładnym zapachem. Wydaje mi się, że nie ma kosmetyku idealnego, a tych polecanych jest tu mnóstwo - dla każdego coś dobrego się znajdzie.

Gość Ninka35
Tak, ja tez mam taki kosmetyk i tez Avonu (w życiu nie zostałabym konsultantką!!!). To jest fluid rozświetlająco-antystresowy. Czy jakoś tak. :)

nie ma kosmetyków idealnych. Są tylko zbliżone do ideału.

Gość a jaki jest zblizony
?? Moka moze cos podasz?:)

no np. dla mnie prawie idealne jest mleczko do demakijażu Hauschki. Ma dwie wady - szklane opakowanie i kosztuje 58 zł. Poza tym , moim zdnaiem nie ma wad. blyszczyk Inglota Drops - trzeba go wybierac z pudełeczka palcem. Za to swietnie pachnie, jest trwały, tani i super wygląda na ustach. ziemia/ glinka wulkaniczna - uniwersalna - do mycia włosów, twarzy, ciała. Swietnie oczyszcza, praktycznie nie ma zapachu. Jedyny minus to taki ,że trzeba mieszać ją z wodą. i mogłabym tak jeszcze dłuuugo :) Wazne ,zeby znaleźć taki kosmetyk aby był najbardziej zblizony do swojego ideału.

Moka, gdzie mozna kupić tą glinkę wulkaniczną i ile kosztuje? Przypomniało mi się jeszcze, że dla mnie idealny jest fluid winogronowy Garniera. Nie ma praktycznie żadnych wad, oprócz mało istotnego: buteleczka jest trochę za twarda. Ale fluid jest rzadki i łatwo się do niego dobrać. Świetnie się wchłania.

Rzeczywiście macie rację, nie ma kosmetyku idealnego. Jest idealny dla nas, dla danej cery. Dlatego proponuje, żebyscie podawały jaki macie rodzaj skóry. Ja mam mieszaną, problemową, wrażliwą, z rozszerzonymi naczynkami. O, znowu mi się przypomniało. Świetny jest Capilaril K- krem na rozszerzone naczynka i żel Garniera Czysta skóra dla skóry wrażliwej - uwielbiam go.

hm... Mi np. do umycia nią twarzy starcza niewiele chyba 1/4 małej łyżeczki. Do tego dodaje sie taką samą ilość wody i jak powstanie kremowa konsystencja to mozna nakładać na twarz. Odczekac trzeba od 1 do 4 minut i mozna zmyć. Mam cere mieszaną i wrazliwą, sklonna do wyprysków.

moje ideały: błyszczyk Inglota w słoiczku krem pod oczy dla cery wrażliwej DAX COSMETICS balsam do ciała, z poświatą - EVELINE korektor antybakteryjny BELL cienie do powiek Max Factor Earth Spirits błyszczyk do ust Lumene wszystkie kosmetyki, które wymieniłam, dla mnie są bez wad. łącznie z ceną dobrą lub względnie przystępną i proporcjonalną do jakości.

Jade- cienie do powiek eye experts duo- cashmere brown podklad Colour Adapt Max Factor- Golden podklad Lasting Performance Soft Beige Max Factor tusz 2000 kalorii Max Factor Tender Care z Oriflame Seria Hydrofirming z Avonu zel pod prysznic Palmolive aroma therapy fioletowy zel do twarzy aloesowy z Oriflame uzywam na biezaco, a jak sie pokusze o nowosci lub experymanty i tak zawsze do nich wracam:)

Do Nescafe:czy te podkłady Max Factora są trwałe i kryjące? jeśli chodzi o tusz 2000 kalorii to kupiłam go sobie kiedyś i strasznie się zawiodłam. Sklejał mi rzęsy i źle się rozprowadzał. Może był jakiś wybrakowany? Zgadzam się z Iloną co do korektora Bell.

Colour Adapt uzywam jesienia i wiosną, jest taki lżejszy, ale BARdzo ladnie kryje, natomiast Lasting Performance jest idealny na zime, moróz nie ma szans a do tego idealnie pokrywa.Oba są naprawde super! Ninka 35>Napisz coś więcej o tym podkładzie rozświetlająco antysteresowym z avonu?Dlaczego jest taki dobry? Dobrze kryje?I jaki kolor jest najbardziej zblizony do 105 z Lasting Performance, ktos wie??

Gość hopla hopla

Topik mi zdechł :( Ninka, ja też mam ten podkład, jest świetny. Ładnie rozświetla twarz, ale niestety nie kryje. Ma śliczny zapach.Uzywam go tylko wtedy, gdy nie mam żadnych niespodzianek na twarzy. Mam najjaśniejszy odcień: porcelanowy beż.