Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olejekrycynowy

OLECEJ RYCYNOWY - do czego jest dobry?

Polecane posty

Gość olejekrycynowy

zauwazylam ze w niemal kazdym temacie na temat pielegnacji, czy to wlosow , czy tez rzęs itp pojawia sie olejek rycyniwy napiszcie do czego go uzywacie? w jaki sposob? i na co pomaga? ja go nigdy nie sposowalam ale widze ze chyba warto :)

Gość olejekrycynowy
w temacie oczywiscie powiniem byc OLEJEK ale nie olecej,a le pije kawke i dopiero sie budze, wybaczcie

Gość sarka121
fakt jest dobry na wlosy zwlaszcza jesli sa one suche

słyszałam, że można mieszać z szamponem i taką mieszanką myć włosy więć tak robię od wczoraj ;) jeszcze nie zauważyłam efektów, ale ponoć mają szybciej rosnąć :) można podobno smarować nim paznokcie - rosną szybciej, zdrowsze i mocniejsze, do rzęs na noc...

Gość tak.
glownie na porost wlosow, zwlaszcza polecany zeby zmieszac z cytryna i nafta kosmetyczna.

Gość ktosiowa
Możesz wykonać maseczkę na włosy. Wlej do miseczki całą buteleczkę oleju rycynowego, dodaj jedno żółtko, kilka kropel wit. A w płynie, możesz dodać również naftę kosmetyczną. Taką miksturę nałuż na włosy na całej długości, możesz wetrzeć również w skórę głowy. Potem tylko nałóż worek na głowę, by nie uciekło ciepłoi obwiń worek ręcznikiem. Taką maskę trzymaj 2-3 godziny, lub nawet całą noc. Umyj głowę dwa razy, a nwet trzy razy i nałuż dobrą odrzywkę. Po kilku takich sesjach włosy rosną szybciej, wspaniale się regenerują i przestają wypadać. oczywiscie jesli mas zniszczone kosmki poprzez trwałą lub farbowanie to nie licz na cuda, najlepiej taką maseczką ratować naturalne włosy. Jest świetna, sama stosuję od kilku lat.:)

olej rycynowy ma ogolnie wlasciwosci wzmacniajace,wiec mozna fantazjowac z nim na rozne sposoby :P jesli chodzi o poprawe wygladu konkretnych czesci ciala. jest dobry zarowno na cebulski wlosow jak i na rozdwojone koncowki, na paznokcie,rzesy i drobne zmarszczki czy rozstepy

olejek rycynowy jest głównie stosowany jako środek przeczyszczajacy, ale działą tez dobrze na włocy i cere :P w połaczeniu z kilkoma innymi skłądnikami , powastaje swietna mikstura na wszystko (włocy, ciało , paznokcie itd...) :)

Gość aguska+++
a co do cery to na co jest dobry??//

Gość olejek rycynowy
a czy mozna wetrzec w koncowki wlosow sam olejek? splukac potem czy zostawic? mam bardzo suche konce :(

Gość przeciwna olejkowi
nigdy wiecej oleju rycynowego na wlosy!! musiaalm je nyc z 10 razy zeby przestaly byc tluste, ale paskudztwo, olejkowi mowimy nie!!

Gość a mieszalas go z żółtkiem
???:> nie dziwne ze nie moglas znyc.zoltko oprocz tegp ze zawiera lecytyne itp jest swietnym emulgatorem dzieki czemu olej bardzo latwo sie zmywa :D:D:D

Gość A wiecie
jak olejek rycynowy na paznokcie dziala? Moje sa bardzo chore:( Po prostu smarowac??? Dzieki:)

Gość Lama234
Paznokcie zawsze byly moim problemem teraz od pol roku mam dlugie zdrowe paznokcie az jeszcze nie moge uwierzyc...A co zrobilam cudowna pani doktor powiedziala....koniec malowania paznokci czym kolwiek,,,nawet ala utwardzacze to chemia i zmywacze szok dla paznokcia....i 3 miesiace jadlam Merz special ...witaminy ....mam tak zdrowe paznokcie ze zwraca to innch osob uwage....a wiec zero chemii....i witaminki....3miesice poczekac...i rezultat ...a na noc smarowac cale rece i paznokcie jakims kremem nawilzajacym....polecam

Gość jesli chodzi o roztępy
na które dobrze działa olejek rycynowy to jak go nakładać? bo mam rozstępy na piersiach...:(

Gość gdzie to cudo sie kupuje
i ile kosztuje??? przypuszczam że w aptece, ... ???

Gość zuczek
w aptece kosztuje ze 4 zl

Gość w aptece
za jedyne 2 zł dzisiaj kupowałam

Gość w aptece
odpowie mi ktoś na pytanie dot rozstępów?

Gość modliszka mała
a czy rzeczywiście żółtko ułatwia zmycie z włosów??? czy któraś z was miała problem ze zmyciem mimo iż dodała żółtko ?

Gość zuczek
wielka mi roznica czy 2 czy 4

Gość zuczek
tylko myj letnia woda bo inaczej "zostana" klaczki na wlsoach tzn bialko sie zetnie :P aha i jak myjesz wlosy zoltkiem to pamietaj jak zmokniesz na deszczu to beda one strasznie smierdziec wiem bo ja bylam mala to mi matka tydzien w tydzien taka kuracje stosowala!!

Gość problemik 11111
zrobiłam sobie włosy olejkiem rycynowym...czy mogę trzymać pod folią i ręcznikiem całą noc?

Na włosy świetne, rzeczywiście. Właśnie zmyłam moją maseczkę z włosów. A robię ją tak: żółtko mieszam z sokiem z cytryny i wlewam olejek rycynowy, tak na oko z cztery łyżki stołowe, może ciut mniej. Następnie wmasowuję to we włosy. Nakładam na to folię, a potem ręcznik. Włosy są nawilżone i pięknie się błyszczą :)

Mój patent na odżywkę do rzęs: w małym naczyniu zmieszać trochę oleju rycynowego, oliwki dla dzieci, oliwy z oliwek i kapsułkę wit. a+e, kiedys dodałam kapsułkę tranu i też była dobra. Rzęsy mi po tym urosły! Mozna też tego uzywać do końcówek rozdwojonych włosów i po podgrzaniu do paznokci. Wcieram też w opuszki palców jak mam bardzo suche od spirytusu salicylowego. Pozdrawiam.

Gość kasik-81
Czy to prawda ze olejek rycynowy przyciemnia włosy? naturalne tylko czy farbowane tez? bo ja farbuje na jasny blond mam juz odrosty ale przed farbowaniem chcialam troche wzmocnic je, czy to wplynie jakos na kolor moich wlosow prosze o pomoc!!!

Gość upupupup

na rozstepy jak sie ma to juz nc nie pomoze, mozesz zapobiec ich tworzeniu ale do tego nie potrzenujesz olejku rycynowego wystarczy oliwka, po prostu trzeba natluszczac, olejek rycynowy jest lepszy na mniejsze czesci jak paznokcie, czy rzęsy . ile kosztuja te witaminy Merz .. wie ktos?

Gość A CZY OLEJEK
CZY OLEJEK MOŻNA NAKŁADAĆ NA BRWI, BO MAM SŁABE I JASNE ??????

Gość mimammm
Jak byłam u kosmetyczki jak miałam żle wyregulowane brwi poradziła mi bym smarowała olejkiem rycynowym to mi szybciej urosną. A teraz mam na głowie maseczke z jajka cytryny i olejku i ciekawa jestem efektu zapuszczam włosy i chce je troszke wzmocnić.