Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnnnna

veet duo bikini - porady

Polecane posty

Gość annnnnna

mam zamiar wydepilować sobie okolice bikini i czytałam trochę o tym preparacie, że jest to depilacja bezbolesna itd. czy możecie króciutko napisać jak wygląda taka depilacja i na ile starcza ten preparat? z góry dzięki

Gość i znowu o kudłach

to zwykły krem do depilacji, tylko w droższej wersji - Duo - bo zamiast np. 100 ml kremu do depilacji masz 2 mniejsze kremy, jeden do depilacji, drugi łagodzący po depilacji. taki łagodzący to sobie można kupić osobno, a do depilacji bikini używać tego samego kremu, co np. do nóg, one są tańsze - np. w marketach kremy Veet 14 zł, a Duo Bikini 22 zł, a pojemność mniejsza. depilacja kremem wygląda tak, że nakładasz na włosy krem, a po kilku minutach, np. 3-6, zbierasz go razem z włosami taką szpatułką dołączoną do kremu, później myjesz skórę samą wodą. u brunetek o mocnych włosach kremy do depilacji raczej się nie sprawdzają, jako ciemna blondynka używam ich od lat z powodzeniem, ale nie każdy jest jednakowo skuteczny. nogi, jak nogi, ale do bikini musi być skuteczny krem, do takich zaliczają się kremy Veet, a z tańszych tylko Bielenda. przetestowałam wszystkie dostępne na rynku i wiem, co mówię :)

Gość psia noga
jak dam krem i potem łyzeczka zbiore włosy to one wychodza z cebulka czy tylko wierzchnia część włosa? ja sobie wyrywam pensetą bo mam dośc juz golenia maszynką. dlatego chce aby efekt depilacji kremem był taki jak wyrywanie z cebulką.

Gość krem nie wyrywa z cebulką tylk
o rozpuszcza tę część włosa która wystaje poza skórę:o

Gość kik*
mam wrażliwą skórę i veet duo bikini jest duzo delikatniejszy od veet. jest droższy, ale tylko jego mogę uzywać. z tanimi kremami lepiej nawet nie eksperymentuj. nacięłam się na krem joanna, który mi tak poparzył skórę nóg, że nawet sobie nie wyobrażam co by było, gdybym nałozyła go na bikini.

Gość kik*
aha, jstem brunetką. krem sprawdza się bardzo dobrze. po goleniu bardzo kłuje a po depilacji wrastają włosy i sam zabieg jest bolesny. krem trzymam zawsze trochę dłużej niż każe producent.;)

Gość Fiona Dezdemona
gini* ma rację:( Ja jestem ciemną brunetką, mam bujne owłosienie łonowe i depilacja włosów kremem Veet graniczy z cudem. Zazwyczaj obcinam te włosy nożyczkami i dopiero potem nakładam krem, ale pełno włosów i tak zostaje. Wyglądam jakbym była niedogolona:( Kupiłam piankę i maszynkę do golenia i golę się najprostszą metodą depilacji czyli goleniem, ale taka metoda starcza tylko na góra 1 dzień, po jednym dniu znowu wyrastają małe kłujące włoski.

Gość kik*
może nakładasz za cieńką warstwę? ja naprawdę mam mocne i gęste owłosienie. najpierw strzygę kłaki a potem pokrywam grubą warstwą kremu, tak by przykryć dokładnie włosy.