Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a-neti lat 23

Kiedy mam dziecko?

Polecane posty

Gość a-neti lat 23

Gość a-neti lat 23
To ja. Mam 23lata. I chyba mam zwykłe pytanie. ale bardzo trudno mi jest na nie odpowiedzieć. Jestem od roku mężatką ale z moim obecnym mężem chodziłam wiele lat wcześniej. Chcemy mieć dziecko tylko nie wiemy kiedy? Cz teraz (mamy dobre warunki)? czy za kilka lat, jak zrobię najpierw studia? Albo teraz dzidziuś i spokojnie za rok studia? Zastanawiam się czy nie jestem jesccze za młoda i czy za te 3 lata nie będzie już trochę za późno? A WY w jakim wieku miałyście pierwsze dziecko? Może mi (Nam) to pomoże podjąć dezyzję. Proszę o odzew to dla mnie bardzo ważne :)

hej..ja wpadłam na 4tym roku studiów.pobraliśmy się, zamieszkaliśmy u jego rodziców.urodzilam córkę we wrześniu a od października spokojnie zaczełam 5ty rok.nie miałam żadnego urlopu dziekańskiego bo teściowe zostawali mi z małą.Skonczyłam studia mam odchowaną córeczkę i rok temu rozpoczełam studia doktoranckie. także..mozna to wszystko pogodzić pod warunkiem że albo ma się rodzinę pod ręką albo pieniądze na nianię. drugiego dziecka na razie nie chcę poniewaz zbieramy na mieszkanie.

Gość a-neti
Madzik dziękuję za odpowiedz. Ja chyba teraz z meżem zrobimy dzidziusia a od przyszłego roku zacznę studia. tak sobie myślę???

rany boskie - myslę sobie, jak to czytam. Przecież to Twoje zycie i Twoje przyszłe dziecko - a Ty pytasz obcych ludzi na formu , kiedy masz zajść w ciążę? Ja po przeczytaniu tego mam tylko wrażenie, że zanim sobie urodzisz \"dzidziusia\" powinnaś trochę dojrzeć, bo sama jeszcze jesteś dzieckiem, które nie wie czego chce. Moim zdaniem, jak się czegos nie jest pewnym, to nie nalezy tego robić. A dziecko powinno być upragnione, oczekiwane i chciane, wiec może poczekaj, aż naprawdę go zechcesz?

Gość Zygfryda
A dlaczego chcesz dziecko?

Gość a-neti
aż mi serce staneło na chwile jak przeczytałam Wasze opinie. Chce mieć dziecko i go pragnę całym sercem, ale mam obawy czy sobie poradze? Chce żeby miało dobrze, żeby czuło że jest kochane. I żeby czuło że ma silną mamę.A ja nie otrzymałam w dziecinstwie zbyt wielkiej dawki miłości i moze dlatego już za wczasu boję się czy podołam. Może i jestem tchórzem. Czasem tak nawet o sobie myślę. I może jestem jeszcze dzieckiem a raczej wrażliwą kobietą potrzebującą troski i mam ją od męża. Więc może czas dorosnąć i przelać mą ogromną miłość. Mimo wszystko dziękuję że się odezwałyście :)

Gość anittka
Ja jestem w ciazy,skonczylam studia,od roku jestem mezatka-uwazam ,ze to bardzo dobry czas.Mam 24 lata. Niektorzy mowia,ze nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko-to samo przychodzi i zawsze jest dobrze,gdy juz to dziecko sie pojawi. Idz na zaoczne studia i zajdz w ciaze-taka moja rada.

Gość a-neti
anitko dziękuję za radę. ale mimo swych rzterek. Postanowiłam że najpierw urodzę dziecko i będe o nie troskliwie dbać a potem studia z a rok