Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość after

cykl bezowulacyjny

Polecane posty

Gość after

Czy krótki cykl (21-24 dni) może świadczyć po 20-tce o braku owulacji?

Gość owulacja
jeśli jest co 24 to o.k ,ale krótszy to już niedobrze ,powinnaś zrobic bad hormonalne.

Gość after
Dziękuję. Właśnie na ogół są krótsze, najczęściej 21.

Gość tojuzniewiem
to ze cykle masz krotkie nie oznacza ze nie są bezowulacyjne. owulacja wstepowac wtedy moze tuz po krwawieniu a nawet jeszcze w trakcie. ale jak napisala porzedniczka najlepiej skonsultowac to z lekarzem

Gość a*a
ja jestem po 30 stce i zawsze miałam cykle 24 dniowe jak w szwajcarskim zegarku..... gdy zaczęłam starac się o dziecko okazalo sie ze cykle mam bez owulacji ...aczkolwiek wszystko wskazywało na to xze owulacja jest.... bole ok polowy cyklu wskazujace na jajeczkowanie..... Wykonalam bad hormonalne i wynik......endometrioza..... Załozyłam nawet topik endometrioza- bezpłodność ...ale temat widac nie dotyczy wielu kobiet..... Zrób bad hormonalne ....to konieczność ...mnie teraz czeka laparoskopia za 2 tyg....

Gość bejbeP
a czy cykl 49 dniowy lub 39 dniowy tez swiadczy o bezowu? bo czasem tak mialam........

długość cyklu nie warunkuje o tym czy jest owulacja czy nie. Jedynie badania hormonale lub/i usg może pokazać czy są pechęrzyki Graffa.

Gość after
Moje cykle nie są regularne, zazwyczaj to 21-23, ale czasami, raz na kilka miesięcy 27. Kiedy poszłam do ginia, dostałam tabletki homeopatyczne na wyregulowanie, które nic nie dały. Nie myślałam dotąd o mierzeniu temperatury i tych rzeczach. Czasem czuję ból w połowie cyklu, ale bardzo rzadko. Oczywiście pójdę znów do lekarza.

Gość after
i co to na miły bóg jest endometrioza? Dziękuję za odpowiedzi przy okazji.