Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturalna....

NATURALNE kosmetyki !!! ale te do kupienia w sklepie.....

Polecane posty

Gość naturalna....

drogeryjnym lub zielarskim ! :) czyli wszystkie ktore mozna kupic poza internetem ja polecam - mydelko NIEA baby - serie Babydream z Rossmana - szampon fitomed - szampony farmona (nie do konca naturalne, ale traktuje je jako mniejsze zlo) - maselko karite

Gość ahaaaaaaaaaaaa
a Nivea to napewno naturalne ??? z tego co wiem,to w ich kosmetykach sa szkodliwe skladniki!! a fitomed?? jakos mi sie nie chce wierzyc,ze to sama natura. babydream - nienajgorsze,ale napewno nie naturalne!! pozdrawiam i pomysl troche...

mydełko Nivea - nie jest naturalne, koleżnka chyba pomylila je z kremem nivea takim w granatowym opakowaniu - jest półnaturalny serie Babydream z Rossmana - półnaturalna fitomed i farmona - tylko niektóre kosmetyki są półnaturalne takze z wszystkich tych ktore wymienilas tylko jedno jest naturalne : masło karite.

Gość naturalna....
czyli mydelko NIVEA baby tez szkodzi ? :( obilo mi sie o uszy ze jest dobre mozesz w takim razie polecic cos ? czy te w miare dobre i dobre kosmetyki mozna kupic tylko w necie ? :(

mydlo Floriny krakow z otrebami pszennymi ma dobry skład. no niestety ale wiekszy wybor kosmetykow naturalych jest raczej w necie...

Gość bolibrzuszek
Krem z serii Soraya Anty jest pozbawiony większości szkodliwych składników...

Gość upupupu
to moze chociaz jakies "mniejsze zla" ;) produkty polnaturalne czy cos... dzieki za odpwoiedz ! :)

Gość ajlona_bydg
polecam seriie apotheker scheller (można kupić w naturze) : większośc to pewnie mniejsze zła, naturalny jest napewno krem marchewkowy (uwielbiam, pomimo zapachu), żel do mycia twarzy z melisą, tonik różany . Kosmetyki eco też są do dostania w sklepach - adresy znajdziesz gdzieś na ekologiczny.pl Do mycia włosów z naturalnych w wielu hipermarketach znajdziesz sanosan (chociaż ja ostatnio mam pecha i wszędzie wykupili) Ja używam babydream- głownie bo są tanie, fajny jest szczególnie żel do stóp i nóg

Gość naturalna....
sanosanu nie polecam :( wlosy sa po nim jakies sztywne, sianowate, "tepe" dzieki zainformacje :)

Gość ajlona
sanosan stosowałam wcześniej i na początku było rzeczywiście nie fajnie, ale pózniej jakoś się przyzwyczaiły moje włoski, układają się lepiej. Poza tym naprwde chce być "naturalna" a niestety szampony z eco też nie są idealne (podobny efekt). NIestety nie spotkałam jeszcze lepszego szamponu ekologicznego. Może ktoś z was zna? czytałam ostatnio na forum gazety o myciu glinką, ale w akademiku pewnie wzieliby mnie za świra. I tak wezmą, jak zobaczą , że smaruje twarz olejem, więć może w sumie nie ma różnicy...

Gość do Moki
a gdzie mozna dostac mydlo floriny? Mozna je kupic gdzies w necie?

początkowe mycia szamponami ekologicznymi nie są zachwycające. Te dobre efekty można zobaczyc dopiero po pewnym czasie. szampony z eco nie są idealne? składowo są bardzo dobre. na efekt trzeba czekać. apotheker scheller nie jest do konca naturalny ale są produkty z naprawde dobrymi składami. mydlo floriny mozna kupic wszędzie - aptece, hipermarkecie itp. itd. kosztuje 3,90 zł.

Gość a co polecacie do higieny
intymnej.ginekolodzy nie polecala zeli ,pianek do higieny int. zwyklym mydlem?

Gość Nikaaaa
up up up tmat ciekawy a w tamtym poscie o naturze pogubic sie mozna podobno niezle sa kosmetyki fitomed ale nie stosowalam

Gość ajlona
pisłam, że szampony z eco nie są idealne- nie chodziło mi o skład, ale słyszałam, że mogą plątać włosy i efekt jest podobny jak po sanosanie, no a cena wyższa

każdy szampon naturalny na początku plącze włosy. Mnie np. bardzo odpowiada szampon z eco. I nie tylko mnie.Z kosmetykami to jest niestety tak ,ze trzeba coś kupić i wypróbować na sobie. Np. krem nawilzajacy z eco - kilka dziewczyn nie ma z nim klopotu ale tez kilka dostalo uczulenia. Ja tam nie uzyje samosanu bo wlasnie po nim włosy są sztywne jak druty.

Gość nokia3410
a u mnie w miescie jest pani dermatolog ktora wsszystkim kazde myc sie szarym mydlem i smarowac tym zwyklym kremem nivea:P

Gość misiunieczka
Lavera można kupić na pewno w warszawie. A w rzeszowie - ktos wie czy dostanę?

Gość kasiakasiak
up up

Gość ==========

w mydlarniach i sklepach zielarskich są dostępne preparaty Naturissima - 100% natury - ani śladu chemii - intrygujące składy - bez olejów mineralnych - bez dodatków perfumeryjnych

Gość aavvoccado
krem nivea-zapychacz porów zwykły,pare razy uzyłam i dostałam wysypu wagrów i pryszczy-nigdy wiecej.a po szarym mydle miałam czerwone plamy na skórze ,skóra piekła jak cholera,gdybym nim umyła twarz raz jeszcze nie wiemjak by sie to skonczyło

Gość głodzianka
Ja nie mam jednego ulubionego eko-kosmetyku, ale za to najczęściej sięgam po produkty vichy, iwostin, rzadziej la roche posay. W naturalnych kosmetykach najbardziej podoba mi się to, że mnie nie uczulają, czego nie można powiedzieć o tzw. zwykłych kosmetykach. Do tej pory trochę odstraszały ceny tych ekologicznych produktów, ale od jakiegoś czasu jest już lepiej i przestali tak wariować z cenami, przynajmniej w aptece juvencie w manufakturze łódzkiej gdzie zaopatruję się w takie kosmetyki.

Gość KInga_Z
Witam ja używam od jakiegoś czasu kosmetyków firm Bentley Organic oraz Faith In Nature, bardzo pasują mi szczególnie mydełka i szampony;) Polecam wszystkim sklep w którym kupuję http://sklep.puregreen.pl/kosmetyki-naturalne/

Gość Ante....
A kosmetyki Alterra z Rossmana?

Gość gość
Dużo fajnych rzeczy można znaleźć w sklepie na stronie www.e-naturalne.pl Sama tutaj kupuję głównie maseczki. Super efekty widzę zwłaszcza po tej żelowej z algami i witaminą C. Tonizuje, odżywia skórę, a przy okazji jest dość szybka w nałożeniu, zabieg można zamknąć w ciągu 5 minut i to nie jest tylko takie hasło, ale faktycznie dłużej to nie trwa. Dodatkowy plus to bardzo przyjemny zapach zielonej herbaty, fajna alternatywa na tle innych naturalnych kosmetyków które często potrafią niezbyt fajnie pachnieć.

Gość allaella
Vianek, Sylveco - te najlepsze. Polskie, tanie, dostępne od ręki.

Gość gość
sprobuj zobaczyc w internecie, jest ogromna roznica cenowa ! zobacz np. Skarbiec Natury

Gość gość
Floslek, naturalny, super, na dodatek polski.