Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a22

Pielegnacja skory trudnej-czyli tlustej

Polecane posty

Gość b18
Tłusta trudna tzn ? Tłusta sama w sobie "trudna" nie jest , "trudna" to jest mieszana , trądzikowa ,alergiczna itp.

Gość a22
hej dziewczyny jak pielegnujecie skore tlusta?Bo ja myje ja rano i co wieczor zelem gleboko oczyszczajacym a potem smaruje twarz kremem matujaco nawilzajacym a i tak po godzince skora znowu brzydko sie swieci!!!!!!!!Juz doslownie nie moge czy ktoras z was zna jakies sposoby na dluzsze zmatowienie skory?Zaznaczam ze nie uzywam fluidow.

Gość a22
mi sie wydaje ze raczej jest trudna bo nie jestes w stanie zapanowac nad blyskiem.

trudna to np. połaczenie cery mieszanej z trądzikową i naczynkową czyli takie 3w1 :o to jest dopiero utrapienie. Skoro tak mocno sie swiecisz to mam na to jedno wytlumaczenie : zel ktorego uzywasz za mocno wysusza ci cere, zmien go jak najpredzej i to na zelik do każdej cery. Te specjalne dla tłustych i tradzikowych robią wiecej szkody niz pożytku.

Gość a22
Ale probowalam juz wszystkiego wybieram zawsze zele raczej gleboko oczyszczajace gdyz czesto wyskakuja mi syfki zwlaszcza takie gleboko osadzone ktore trudno potem wycisnac i zostaja mi tekie podskorne guzki>i wydaje mi sie ze takie lagodne zele ktore nie sa przeznaczone do skory tlustej to mi nie oczyszcza dobrze twarzy.A co myslisz jaki krem powinnam stosowac?

najzwyklejszy np. Bambino. a na syfki punktowo nakładać Tormentiol - taka maść. żel nawet jesli jest łagodny oczyszcza twarz. przekonasz sie o tym jak poużywasz. I nie bedziesz juz chciała wiecej wracac do tych agresywnych oczyszczaczy. A tak na marginesie jakiej firmy to żel? Garnier? Clean & Clear?

Gość a22
Zel ktory uzywam to nivea.A krem bambino wydaje mi sie ze jest za tlusty.Moja skora dosc ze sie swieci to po bambino bedzie wygladac jakbym ja olejem polala

nivea mówisz... zmień żel, stosuj punktowo tormentiol albo olejek herbaciany. Ładna cera wymaga sporo wyrzeczen i cierpliwosci. moze zainteresujesz sie jakąs wodą do twarzy np. różaną?

Gość a22
woda do twarzy?pierwsze slysze?

Gość b18
I właśnie dlatego ,że pierwsze słyszysz cera tłusta jest dla Ciebie "trudną. Skóra tłusta potrzebuje intensywnego nawilżenia , im mocniej ja odtłuścisz np. takim żelem do mycia tym bardziej będzie sie swiecić. Spróbuj tego kremu bambino , najlepiej na noc , wtedy nie bedziesz musiała taka błyszczaca z domu wychodzić ;) , a co do zmiany żelu do mycia odstaw ten wysuszajacy .

Gość a22
a ty tez masz problem z tlusta skora?

Gość b18
Tak , mam . To co mówie to mówie z doswiadczenia .Do tych agresywnie działajacych żeli zraziłam się juz wieki temu - pogarszaja tylko problem. Myję twarz dermoklarem , albo jakąś łagodną kostką bez mydła , albo przez jakis czas samym mleczkiem . Na noc jakiś silniej działajacy krem nawilzajacy (bambino tez przerabiałam i sie sprawdza , tylko potrzeba uważac ,żeby nie przesadzić ) , a na dzień jakiś lżejszy kremik . Bibułki matujace w razie wojny i tak z przyzwyczajenia mam przy sobie. Nie muszę się malować , więc tylko jakiś puder transparentny w niewielkiej ilości i gotowe :)

Gość a22
A TEN DERMOKLAR TO GZDIE MOGLABYM DOSTAC?pEWNIE W APTECE?OKI TO SPROBUJE ZREZYGNOWAC Z TEGO ZELU Z NIVEA.a NA NOC UZYWAM NIVEA SOFT UWAZASZ ZE MOGE NIM SMAROWAC BUZKE?

Gość b18
Dermoklar można kupić w aptece. Jeśli chodzi o niveę soft , to nie mam doswiadczenia ( wogóle nie uzywam nivei nie lubię jej zapachu) , ale od koleżanek słyszałam ,ze uzywają i sobie chwalą .Niestety musisz próbować , każda skóra róznie reaguje na ten sam kosmetyk . Sama ostatnio na dzień uzywam kremu nawilżającego Iwostin z filtrem , a na noc Sebamedu - tez nawilzającego ,ale on jest cięższy od poprzednika , na dzień chyba niezbyt byłby trafiony .(te serie też do kupienia tylko w aptece , jakos mam większe zaufanie do tych aptecznych kosmetyków ) Powodzenia , zobaczysz da rade to opanować , a poza tym tłusta skóra podobno później sie strzeje , więc ... jesteśmy szczęściarami :D

podobno rewelacyjne nawilzający jest krem irysowy firmy Weleda(kosmetyk naturalny). tylko cena wysoka - 40 coś złotych.

Gość makuka
odradzam nivea soft, jest w nim o wiele więcej szkodliwych substancji niż w zwykłym nivea, tym z niebieskim wieczkiem. I tak najlepszy jest bambino

Gość KasiaOlcha
Też miałam cerę tłustą. Nie mogłam sobie za nic poradzić stosując domowe sposoby czy kosmetyki z drogerii. W końcu koleżanka namówiła mnie na wizytę u specjalisty. Miałam przeprowadzoną analizę komputerową i dobrane odpowiednie zabiegi. Była to seria zabiegow GeneO, które zarówno oczyściły moją skórę ale też podziałały na przebarwienia. Z czystym sumieniem mogę polecić klinikę Dr Legrand.

Gość gość
spróbuj delikatnych kosmetyków nawilżających, a nie wysuszających 1. płyn micelarny do skóry wrażliwej np Bioderma Sensibio 2. żel do mycia np Ziaja Fizjoderm kremowa baza myjąca 3. krem nawilżający np. Emolium, Latopic + do tego maści np Acnederm, Benzacne, maść cynkowa - wszystko punktowo lub na niewielkie części twarzy

Gość wiadomka
Ja uwielbiam płyny do kąpieli Le Petit Marseillais. Bardzo dobrze nawilżają skórę a do tego jeszcze pięknie pachną :) #swiezosclpm #ambasadorkalpm

Gość gość
Może taka skóra wygląda tak z diety? Może nad tym się zastanów. Ja za to mam atopowa, czyli chyba jeszcze gorsza, wymagającą dużo pielęgnacji i ostrożności. Powiem szczerze, że ja w ogóle stosuję kosmetyki z atopis.pl i mi one pomagają. Może też je wypróbuj?

Gość gość
Może taka skóra wygląda tak z diety? Może nad tym się zastanów. Ja za to mam atopowa, czyli chyba jeszcze gorsza, wymagającą dużo pielęgnacji i ostrożności. Powiem szczerze, że ja w ogóle stosuję kosmetyki z atopis.pl i mi one pomagają. Może też je wypróbuj?