Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idontknow

CHCĘ PRZESTAĆ FARBOWAĆ WŁOSY !!!

Polecane posty

Gość idontknow

Hej! Chcę wrócić do naturalnego koloru włosów - średni brąz - bo teraz farbuję na czarno. Słyszałam że dobrym sposobem na powrót do dawnego koloru jest zrobienie sobie kilku pasemek w kolorze naturalnym (no i powtarzanie tego co ok. 2 miesiące) i wtedy odrosty nie będą tak strasznie wyglądać. Czy ktoś z Was próbował tak? I czy farba do pasemek zafarbuje moje czarne włosy na sredni brąz??? Czy to możliwe? A może znacie inny sposób na powrót do naturalnego odcienia?

Gość ogolić się na łysą pałke
to od razu będą rosły naturalne :P

Gość a22
NAJLEPIEJ IDZ DO JAKIEGOS DOBREGO LUB WYPROBOWANEGO FRYZJERA A ON NA PEWNO CI COS DORADZI

Gość idontknow
tylko że wolałabym robić to na własną rękę bo na fryzjera mnie nie stać (biorą minimum 60 zł za pasemka) dlatego pytam, może ktoś sam robił...

Średni brąz nie weżmie ci na czarnych farbowanych włosach. Jedyna rada, to spokojnie czekać na odrosty, i podcinać włosy. Ewwntualnie farbować czymś jak henna, tylko na ciemny kolor - odrosty nie będą się rzucać w oczy, a henna dość szybko sie zmywa. Innej rady nie ma.

Gość _I_N_N_A_
Zrób odwrotnie, gdy włosy zaczną odrastać to na odrostach zrób kilka czarnych pasemek i powtarzaj to co jakieś 2 m-ce. Możesz farbować też szamponem zamiast farbą to po paru tygodniach zabieg będziesz musiała powtórzyć ale jak włosy odrosną to bedziedsz miała z głowy

Gość idontknow
dzięki bardzo _I_N_N_A_ !! na pewno spróbuję :)

Gość idontknow
Tobie też bardzo dziekuję Trzy Kropki !!!

henna na farbowane wlosy?!?!?!?! absolutnie NIE!!!! wtedy to juz rzeczywiscie pozostaloby ogolic glowe

Gość rrrysia
a ja jak chciałam przestać farbować to uparłam się ze przecierpię te odrosty no i przecierpiałam, w końcu farba całkiem wyblakła, teraz mam naturalne i bardzo zdrowe włosy za ramiona

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
to przestań i już. as simple as that.

Gość ladymakbet
henna??nigdy nie maluje henna!musisz poczekac na swoje wlasne i tyle..innych cudow nie ma..

idontknow ---> ja mam naturalne wlosy bląd. 2 lata temu mialam czarne, pozniej robilam pasemka rozjasniaczem az kolor wrocil do naturalnego, teraz znowu mam czarne i za tydzien zrobie sobie pasemka jasne i czerwone. do pasemek na czarnych wlosach polecam rozjasniacz firmy joanna. oczywiscie nie wybieli wlosow idealnie ale rozjasni kolor o kilka tonow. tak ze powinny Ci wyjsc pasemka w kolorze sredniego brązu :) POWODZENIA 🌼 jakiej farby czarnej uzywalas?? ja pelette, jest najmocniejsza i najtrudniej pozbyc sie z niej koloru

Gość serafina
Ja z czerni zeszłam w ten sposób,że na całej długości włosów na czepek wyciągnęłam pasemka, bardzo dużo, rozjaśniłam je trochę i nałożyłam następnie na całość farbę podobną do naturalnych włosów. I odrostów już tak nie było widać.

Gość Zytka101
Ja bylam u fryzjera, ktory idealnie sciagnal kolor, ale to kosztowalo 300PLN no ale efekt natychmiastowy.

Gość jolacia1234
ja tez mam czarne wlosy i bardzo chcialabym sie ich pozbyc, od jakiegos czasu odrosty farbuje ciemnym brazem garnier, odrosty nie rzucaja sie tak w oczy (nawet kiedy mam juz swoj kolorek)

Gość idontknow
henna nie... chyba będę szamponami farbować aż mi zejdzie z całej głowy.... ja mam naturalne średni brąz w ciemny a Joanną wyjdzie raczej rudy lub złoty... :0 a co do ściągania koloru- potwornie niszczy włosy...:(

Gość k.j.
też uważam ze niszvczy włosy, wtedy by mi wszystkie wypadły ;) polecam stosować szampony zamiast farb i ewentualnie zaczesywac włosy do tyłu zeby nie było "lotniska" w miejscu przedziałka