Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiedzma ble ble

MAM TYDZIEŃ NA KOMPLEKSOWA POPRAWE MOJEGOO WYGLADU- CO RADZICIE??

Polecane posty

Gość wiedzma ble ble

witam! mam tydzien na poprawienie swojego wygladu. szykuje sie dla mniew ielie wydarzenie i chciałabym wygladac olsniewająco. do tej pory niestety byłam na bakier z takimi informacjami, niby cos niecos czytałam ale w sumie to nc ne wiem:P. ale do rzeczy, chodzi mi o : 1. ujędrnienie skóry-jakie dobre kosmetyki do tego celu polecacie??zeby zadziałały w miare szybko. 2. zbrązownie skóry-samoopalacz czy solarium- co lepsze? 3. wygładzenie ciałka- jakies pilingi czy masaże? 4. poprawa stanu włosów- mam je lekko przesuszone, mam pasemka 5. paznokcie- takie sobie je mam- obciac całkowicie, nałozyc akryl? łykac tabletki (tylko czy przez tydzin zadziałaja?), a moze zrobic frencza? 5. cera- mam mieszana- znacie jakies fajne maseczki które ja rozswietla i zmatuja? 6. figura- co jesc przez tydzien żeby chociaz minimalnie schudnac??? a moze postwiac na sport?nie mam nadwagi ale od jakiegos czasu nie cwicze regularnie( brak czsu) no i moje posladki lekko opadły a w przyszłym tyg mam załozyc sukienke lekko opinającą pupe. a moze zainwestowac w jakis kosmetyk wyszczuplajacy?? z góry dziekuje za wszytkie rady!

Gość rrrysia
przez tydzień nie opalisz sie w solarium , posmaruj się 4-5 razy balsamem brązującym sopotu - będzie fajny efekt, na włosy -nafta i podcięcie końcówek, paznokcie-jeżeli odpowiednia długość pomaluj frencz a na to jakiś delikatny wzorek, na pozostałe nie potrafię odpowiedzieć, aha jeśli chodzi o schudnięcie czy podniesienie pupy to raczej nie do wykonania w tydzień, co najwyżej jeżeli masz problem z brzuszkiem to możesz pomyśleć o diecie żeby nie był zbyt duży-to akurat da sie zrobić w kilka dni :-)

Gość Pancerna Elżbietka
1,3. w tydzień to raczej ujędrnic mocno jej sie nie da, ale wszyscy polecają peeling z kawy, masaż po kąpieli - oliwka i cukier- tym nacierasz cialo cale i skóra jest gładka i miękka 2. zdecydowanie samoopalacz, najlepiej z Garniera bo tam mają ładne odcienie a chyba nie chcesz wyjść pomarańczowa :) 4. maseczka z nowej serii Pantene Pro-V , wlosy są po niej miększe i jakby elastyczniejsze 5. co do cery to sama mam z nią problemy, rozwiklac je trudno 6. nie jedz kolacji i pij wode a brzuszek będzie płaski Powodzenia życze!

Gość wiedzma ble ble
do Pancerna Elżbieta> a ta oliwka i cukier to jak to stosowac??? rozpusscic na ciepło??? bo za bardzo nie wiem...

Gość tao
nie rozpuszczaj cukru bo on ma masowac cialo choc w czasie sie pewno rozpusci

Jeśli nigdy nie używałaś samoopalacza to sobie daruj albo przynajmniej bądź bardzo ostrożna i dokładna podczas nakładania go. Jeśli porobią Ci się smugi to zniweczysz wszystkie inne starania.:P Zależy jaką masz karnację. Ja po dwóch trzyminutowych wizytach na solarium jestem już opalona (czyli w ciągu dwóch dni), moja koleżanka po czterech dziewięciominutowych nie ma śladu opalenizny. Zależy od fototypu skóry. 1, 6 ---> Nie do osiągnięcia w tydzień. Lepiej kup rajtuzy podnoszące pośladki. Na włosy nie ma jak dobry fryzjer.;)

Peeling możesz zrobić (jestem zadowolona z Dove z jedwabiem - drobne ziarenka i z LIrene pomarańczowego - grubsze ziarna), ale ja najbardziej cenię masasz szorstką gąbką.

Gość
Pierwszego dnia idź do solarium na 5 minut, pojutrze skorzystaj z 10-minutowego opalania, kolejnego dnia znowu na 5 minut i dzień przed imprezą znowu na 10, jeśli masz całkiem ciemną karnację to opalenizna powinna być widoczna, przed ważnym dniem zrób dokładny peeling całego ciała, następnie nałóż samoopalacz, ja używam z Kolastyny i jestem zadowolona. Jeśli przez cały tydzień będziesz jadła 3 lekkie posiłki dziennie to ubranie też może się nieco poluzować, bynajmniej tak było w moim przypadku, nie zapomnij pić dużo wody mineralnej. Co do twarzy to może rozwiązaniem byłaby jakaś super odświeżająca maseczka u kosmetyczki a jeśli nie masz na to kasy, to kup zwykłą sasetkę i przed nałożeniem zrób peeling, pamiętaj o wystrzałowym makijażu.

Gość upupupppppppppppppppppppp

1. bedzie ciezko... najlepsze sa naprzemienne prysznice - cieply i zimny, po kapieli masaz z oliwka, do tego ruch - np. rowerek chociaz w tydzien niesamowitych efektow raczej nie bedzie ;) 2. zdecydowanie solarium jezeli nie masz wprawy z samoopalaczami obsluga solarium powinna dobrac ci ilosc minut i co ile dni powinnas przychodzic przez ten tydzien, oczywiscie wczesniej musisz im powiedziec czy czesto przebywasz na sloncu, czy latwo sie opalasz, czy latwo u ciebie o poparzenia sloneczne, czy bylas juz kiedys w solarium a jezeli tak to czy bylas juz w tym roku 3. peelingi i masaze fajny jest peeling z kawy z dodatkiem oliwki (przy okazji swietny masaz dla skory) albo gruboziarnisty (ostrzegam ze ostry) peeling lirene pomaranczowy 4. jezeli nie masz kasy na zabiegi nawilzajace u fryzjera to polecam kupic jakas maske na wlosy i nafte kosmetyczna podetnij tez koncowki 5. jezeli masz dlugie paznokcie zrob frencha (a najlepiej niech zrobi to ktos kto sie na tym zna) jezeli sa zniszczone obetnij na krotko i pomaluj bezbarwnym lakierem

Gość gość
Naturalnymi środkami można osiągnąć więcej niż myślisz tylko w dłuższym okresie czasu siostrą Afrodyty nie będziesz ale myślę ze cera oraz figurę uda ci się osiągnąć dieta i ćwiczeniami no i oczywiście dedykowany makijaż http://tragediadonbasu.pl/domowe-sposoby-na-poprawe-urody/

Gość Dominika

Mi bardzo się poprawił wygląd skóry za pomocą zabiegu karboksyterapii. Miałam bardzo szorstką skórę ,a teraz jest delikatna wi wygładzona. Zabieg robiłam w klinice Lumiere w Kielcach  ul. Żeromskiego 15/2 https://gabinetlumiere.pl/ i warta polecenia.