Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niespodzianka

szare mydło a trądzik

Polecane posty

Gość Milly88
Dziwią mnie Wasze posty. I to bardzo. Szare mydło jak i wsyztskie specyfiki które zasuszają są nieodpowiednie do cery tradzikowej. Wbrew pozorom skora taka powinna byc ciagle nawilżana i sporadycznie natłuszczana. Wysuszona skóra to zatkane pory. Ktore pod skórą tak kotłują łój że z pewnościa "wyjdzie" na wierzch w postaci ropnych i zapalnych zmian. Szare mydło dobre na chwile.... POzdrawiam

Gość jaaaaaaaaaaaaaaa
Moim zdaniem wszystkie mydla wysuszaja twarz I skora wydaje sie napieta Dlatego powinno myc sie twarz zelem, czasami za zmiany skorne odpowiedzialna jest WODA ktorej uzywamy wiec dlatego proponuje myc twarz przegotowana woda lub chusteczkami nawilzajacymi.Polecam masc cynkowa badz paste jest nie droga a narawde skuteczna ostepna w aptece bez recepty.Sama mam problemy z tradzikiem a na dodatek jestem w ciazy i hormony buzuja....Czytajac o tych mydlach stwierdzlam ze sie skusze na to szare zobaczymy.....Jest naturalne i to mnie kusi.A jesli chodzi o wysuszanie to dobrze ze wysusza bynajmniej te wypryski sie wysusza i mam nadzieje odpadna....w razie luszczenia sa kremy

Gość tabis
do mycia twarzy polecam zel dermoklar dostepny w aptece bez recepty:) bardzo dobry i bardzo wydajny, myje nim twarz juz od 4 miesiecy i jestem zadowolona. mydla wszelakie radzilabym odstwic.

Gość janowska0
Od pół roku mam problemy z trądzikiem.Gdy je wyciskam robią się czerwone i strupy.Używam bardzo dużo maści np.benzacne,cynkową i różne tego typu nawet mam z rumiankiem ale to i tak nie pomaga, a gdy nakladam puder po paru minutach schodzi mi skura .Prosiła bym o odpowiedź wszyscy się śmieją ze mnie bo tylko ja mam to w rodzinie . Podajcie mi jakieś nazwy maści , mydła co kolwiek :(

Gość gość
Przestan wyciskac. Idz do lekarza zeby ci przepisal plyn z antybiotykiem dalacin T. Uzywaj lagodnego zelu do mycia twarzy, osuszaj twarz papierowym jednorazowym recznikiem nie pocierajac, uzywaj toniku antybakteryjnego. Twarz na dzien smaruj lekkim kremem dla cery tradzikowej, najlepiej z jakiejs serii profesjonalnej, ktore sa do kupienia w saloanch kosmetycznych, czasem na allegro np.Bandi, ewentualnie Bielenda, chciaz bardziej wole ta pierwsza. Dobra jest tez seria Yves Rocher, nie pamietam nazwy, niebiesko biale opakowania, z aloesem i kwasem salicylowym :) Na noc mozesz smarowac twarz olejem arganowym, ktory ma wlasciwosci lecznicze.

Gość bukaaaaaaaaaaaa
Z delikatnym trądzikiem zmagam się od ok. 2 lat. Przetestowałam już mnóstwo kosmetyków: żele do twarzy, kremy, toniki itd. Wszystko niby ekologiczne do wrażliwej skóry, dla alergików i jakoś efektów nigdy nie widziałam... Mogę nawet powiedzieć, że stan mojej skóry pogarszał się z miesiąca na miesiąc. Mój problem to mnóstwo drobnych krostek na czole i większe krostki (bolące) na brodzie i wokół ust. Mam bardzo tłustą cerę, nawet puder nie daje rady przy mojej skórze, bo po godzinie świecę się jak żarówka :( Od trzech tygodni regularnie myję twarz szarym mydłem (nie pamiętam nazwy, jakieś z zieloną glinką kupione w Rossmannie za 13zł) i rezultaty są nieziemskie! Dziewczyny naprawdę uwierzcie mi na słowo! Moja buzia z dnia na dzień wygląda o wiele lepiej, krostki znikają, bolące wypryski już się nie pojawiają i nie świecę się! Myję twarz regularnie rano i wieczorem i nie nakładam później już żadnego kremu. Moja cera wydziela tyle sebum, że nie jest to potrzebne. Nie wierzcie opiniom, że szare mydło wcale nie jest dobre dla skóry, bo to nieprawda! Jest rewelacyjne, szczególnie dla osób, które mają ją tłustą. Stan skóry bardzo się poprawia! Mydło wysusza, to co ma wysuszyć dzięki czemu nie rozwijają się bakterie i nie tworzą nowe wypryski. Naturalne składniki sprzyjają nam najlepiej. Nie wierzcie reklamom, bo pokazywane tam kosmetyki nie wiele nam pomogą, a nawet mogą pogorszyć sprawę, tak jak było to u mnie :(

Gość gość
Możechwilowo to szare mydło Ci pomaga, ale za chwilę zauważysz, że przez to twoja skóra stała się odwodniona i przesuszona.

Gość gość
REWELACJA!! w moim przypadku próbowałam wielu kosmetyków i tych drogich i tych tańszych, wrzucone pieniądze w błoto bo jedyne wyjscie, żeby mieć piękną cerę i włosy to kosmetyki naturalne !!!!!! słuchajcie nie dajcie sobie wmówić, że te wszystkie Loreale, Garniery i inne pomagają! Ja już się przekonałam, że mydło biały jeleń jest najlepsze przynajmniej dla mojej cery! pozbyłam się trądziku w tydzień. No i oczywiście w połączeniu ze 100% odstawieniem słodyczy!! Dodam, że po 3 latach intensywnego wypadania włosów i stosowania najdroższych specyfików ze sklepów fryzjerskich pomogła mi wcierka z wyciągiem z bursztynu jantar za 10 zł. Naturalne kosmetyki dziewczyny :) to działa. A jeżeli komuś wysusza skórę to wystarczy po prostu jakiś nie zapychający krem nawilżający. :)

Gość gość
Mydło 7 ziół od HB - i powinno być całkiem spoko. Osobiście nie mam żadnych problemów z cerą, a raczej przeciwnie - udało się uzyskać bardzo fajny efekt, doprowadzić cerę do normalności. Wszystko podstawowymi krokami. A jak u was? Myślę, że największe znaczenie ma systematyczność i stosowanie tego samego kosmetyku ;-)

Gość gość
Ja mam bardzo dużo czerwonych krost na czole,próbowałam różnych żeli i maści. Czy szare mydło mi pomoże??