Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bycmozetradzikowaznowu

czy jest ktos komu po tetracyklinie nie wrocil tradzik ????

Polecane posty

no wiec teraz koncze kuracje tetracyklina najpierw bralam 4 tabletki dziennie potem 2 potem 1 a teraz biore co drugi dzien nie zauwazylam zeby wraz ze zmniejszaniem dawki tradzik wracal nie mialam wiecej krostek ale teraz juz chyba koncze kuracje trwalo to 5 miesiecy czy jest szansa ze tradzik nie wroci ??? czy wroci gorszy ??? a jesli wroci to czym moge to zachamowac??? slyszalam o brevoxylu ???? jesli ktos mial doczynienia z tetracyklina czy jakims innym antybiotykiem na tradzik to bardzo prosilabym o pocieszenie i uspokojenie mnie :) bede bardzo wdzieczna jesli os napiszecoe:) z gory dziekuje i pozdrawiam :)

Gość rrrysia
brałam kiedys tetracykline i trądzik do dzisiaj nie wrócił ale stosowałam także równocześnie inne preparaty zewnętrznie i do dzisiaj zapobiegawczo stosuję

a jakie to preparaty zapobiegajace???? dziekuje ze napisalas juz mnie podnioslas na duchu :)

a czy moglabys mi jeszcze poweidziec ile czasu bralas tetracyklne??? jesli chodzi o takie preparaty to owszem uzywam :) zel do mycia do tego glycol a ale chce jeszcze brevixyl :) mam nadzieje ze tradzik nie wroci :)

No cóż - a ja brałam Tetralysal przez ok. 8 miesięcy, i teraz od ok. 5 miesięcy już nie biorę, i trądzik wraca ! Tzn. nie zaraz cały wysyp, ale tu jedna krostka, tam druga, powoli, powoli zaczyna się znowu. Na razie nie biorę żadnego antybiotyku, ale pewnie niedługo zacznę.

Gość natie
mi wrocil a bralam bardzo długo...rok czasu jak nie dluzej..oczywiscie z przerwami...do tego zewnetrznie masci ale jak tylko mi zninknal tradzik , nie mialam zadnych wypryskow to od razu skonczylam kuracje...nie stosowalam niczego zapobiegawczo...tylko mialam specjalny zel emulsje ale zadnych masci...a twraz byla wymeczona..moze to to spowodoawlo ze wszystko wrocilo...i to z nasileniem...:( jestem juz zdesperowana... teraz znow sie lecze ..najpierw byla diane 35 a teraz masci ale nie biore juz antybiotykow.... i obiecalam sobie ze teraz bede zapobiegawcza bardziej!

Gość rrrysia
naprawdę nie pamiętam ile czasu brałam bo to było dosyć dawno a ja nie mam pamięci do takich rzeczy,wczoraj skończyłam ostatnie opakowanie diany i przerzucam się na inne, łagodniejsze pigułki

Gość upupupupu

Gość ja własnie skonczyłam
kuracje Tetralysalem , jakiej półtora tygodnia temu. Teraz walcze z przebarwieniami. I własnie też sie boje że to wszystko wróci :( ale będe jezdzić na kontrole regularnie do dermatologa i mam nadzieje że wszystko będzie ok. Teraz tylko zwalczyć te przebarwienia i bede mogła wyjsc z domu bez podkładu od niepamiętnych czasów jupi :) No chyba że trądzik wróci... buuu :(:(:(

Gość załamanie
2 lata temu tetracyklina, rok temu dalacin C, teraz tetralysal a moze bedzie rouccutane( czy jakos tak sie pisze) dzisiaj poplakalam sie u dermatologa, mam dosc zycia!

Gość kilcia
Jaki masz rodzaj trądziku?Ja cierpię na rosaceę i mogę powiedzieć,ze to właśnie tetracyklina (nie tetralysal)mi bardzo pomógł.Tylko,że ja ja brałam w największych możliwych ilościach i nie obeszło się bez dolegliwości żołądkowych (pomimo brania leków osłonowych).Tetralysal też jest lekiem z grupy tetracykliny,ale w swoim składzie zawiera jej tylko 150 mg,podczas gdy tetracyklina jest w formie 250 i 500 mg.Mi osobiście tetralysal nie pomógł.

witam wsystkich ja byłam leczona tetracykliną jakies 5 lata temu na trądzik ropowiczy oczywiście pomógło... na krótko. krosty i tak wyskakiwały, na szczęście nie tak agresywnie jak przed kuracją. niestety miesiąc temu powtórzyła się sytuacja z ropnymi naciekami i znowu jestem na antybiotyku;(. nie chce mi się żyć, mam tego dość. czy ktoś z was miał ropne nacieki i udało mu się to wyleczyc??

Gość edna1111
Ja brałam już chyba wszystko: Doxycyklinę, Metronidazol, Syndi35 ( odmiana Diane35 ), Tetralysal --> nic nie pomogło. Pamiętam, że dermatolog początkowo w ogóle nie uwierzyła mi w brak działania wymienionych leków, głównie tetralysalu. Przepisała TETRACYKLINĘ ( pierwsze 3 tyg. dawka 3x2tabl. dziennie, później po 2x2...mijają dwa miesiące. Jestem BARDZO zadowolona ). Do tego zewnętrznie ZINERYT + jakaś maść nawilżająca. Przy następnej wizycie, gdy p. doktor zauważyła znaczną różnicę ( czyt. poprawę ) stwierdziła, że tetracyklina jest najstarszym lekiem w leczeniu trądziku i najbardziej skutecznym. Możliwe, że tetralysal mi nie pomógł, bo.....to jest lek francuski :/ nie wiem co ma wspólnego z tym wszystkim Francja, ale polecam tetracyklinę. Nadmienię, że postać mojego trądziku była naprawdę bardzo poważna.

Gość gość
Muszę przyznać ,że faktycznie pomaga,ja popełniłam błąd miałam brać Tetracyklinę 5miesięcy ,wziełam zaledwie 1 op,pech chciał,że zle się czułam i zrzuciłam winę na tabletki i to był błąd ,bo walcze z trądzikiem 15lat i zaledwie 1op.pomogło to cud fakt trochę wróciło,ale nigdy nie miałam takiej cery właśnie zamierzam na nowo rozpocząć kurację i myślę że tym razem do końca.Myślę że to świetny pimysł brać tabl tak jak trzeba a po 5 miesiącch zmniejszać dawkę,powinno byc ok.Moja przerwa po tych tabl .to 8mc,i nie jest tak zle więc myśle,że jak wezmę ile trzeba będzie idealnie,potem tylko mikrodermabrazja żeby pozbyć się blizn.Życzę Wam wytrwałości której mnie zabrakło.

Gość Kobralina
Hej nie polecam tego specyfiku. brałam go 2miesiace az w końcu zauwazylam ze....wyblaklam. jak zawsze bylam mulatka tak zbladłam jak nigdy w zyciu. skora zaczela mi się luszczyc, normalnie się sypalam ale naj naj najgorsze było to ze grzybica mi się pojawila wwwww pochwie. dzięki w ch..za taki interes gdzie na cos pomaga na drugie szkodzi. twarz nadal w syfach i mega bliznach no ale plecy dekold tylek nadal wysiany. syfy jak były tak sa. nie polecam. naprawdę szkoda czasu i zdrowia

Gość gość12345678
Brałam Izotex przez 10mcy - zmiany końcowe były już widoczne po 6mcach stosowania ale wybrałam całość dawki tak aby leczenie było kompletne. Do momentu zajścia w ciąże było pięknie :) odżyłam ale niestety hormony w ciąży i teraz podczas karmienia powodują co jakiś czas wysyp :/ zobaczymy jak dalej to będzie wyglądać.