Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnanika

boje sie..co robic?czego to objawy?

Polecane posty

Gość czarnanika

pisalam juz kiedys o moim przypadku..mialam okres 2 dni..potem dluugo sie spoznial..panikowalam i zrobilam test...byl negatywny!wiec sie ucieszylam..2 dni po tym dostalam okres...to juz wogole bylam mega happy...no a dzis wstaje...i NIC...nie mam okresu..znow trwal 2 dni!!!co to moze byc?!jesli komus sie nasunie na mysl ciaza...|||(oby nie)to dodamze nie mam zadnych innych objawow...test byl wtedy negatywny...no i nie mialam zadnej wpadki..tzn nie pekla nam prezerwatywa!!!pomozcie!

Gość agniecha88
Faktycznie jak test byl negatywny wiec nie sadze ze to ciaza :) i wiesz radze sie wybrac do ginekologa bo takie krwawienie moze byc poczatkiem jakiejs choroby lub cos oczywiscie nie straszac Cie :) bedzie dobrze nio ale pamietam zebyscie sprawdzili gumke po stosunku np wlewajac wody lub napompowac balonik bo mechaniczne uszkodzenia sa nie widoczne niestety :/

możesz miec coś nie tak z hormonami lub może być to objaw torbieli na jajniku - obie rzeczy sprawdzisz u lekarza, nie zamartwiaj się ciążą bo to pewnie nie to, ale do ginekologa musisz sie udać żeby wykluczyć inne schorzenia - póki jeszcze wcześnie i szybko będzie je wyleczyć, powodzenia :)

Gość czarnanika
no to..jeszcze jeden problem!mam 18 lat...moja mama nie wie o tym e wspolzyje..niestety w tym temacie jest strasznie staroswiecka i wogol..no nie ma opcji zebym jej o tym powiedziala...kase na ginia jakos skrece..ale jesli by to bylo cos powazniejszego..to ja nie mam kasy na jakies zabiegi czy leki:(czy np. dziewica moze miec torbiele na jajnikach?bo ja mamie mowilam o pojsciu do ginka niby od tak sobie...a ona mi na to ze nie ma sensu jak jestem dziewica..bo on takto mnie nie zbada...chyba ze przez odbyt...no i jesli poszlabym na USG jajnikow..to jak ono wyglada??!!jesli np ktos jest dziewica?po prostu jesli to bedzie cos powazniejszego to bede musiala sciemniac mamie...a wogole to jajniki bola mnie tylko przy okresie...a przy torbielach to chyba tez i bez tego...sama juz nie wiem:(

Jezu Twoja mama naprawdę tak sądzi????? przecież to czy sie jest dziewicą czy nie nie ma nic do rzeczy!!! przeszłaś przez woek dojrzewania i przepraszam bardzo ale 18 lat to jak najbardziej pora na kontrolną wizyte u ginekologa, a każdy z lekarzy tej specjalnoścoi wie jak można zbadać dziewicę - tylko musisz go powiadomić w trakcie rozmowy przed badaniem... a dziewica też może miec torbiele na jajnikach i kłopoty z hormonami, nawet grzybicę pochwy może złapać jeśli nie współżyje... dziwię sę Twojej mamie że sama Cię do kontroli nie zachęca ale wręcz zniechęca... a jak masz problemy z pieniędzmi to idź najpierw do przychodni, jak dostaniesz skierowania na badania to nie będziesz za nie płacić, chyba że pójdziesz na usg do prywatnego gabinetu... a badaniu usg dziewictwo tez nie przeszkadza!

i to oczywiście wcale nie muszą byc torbiele, chociaż przy takim schorzeniu pierwszym sygnałem są skąpe miesiączki albo ich brak... może musisz zbadać hormony, a do tego pobiera się krew ;) z żyły, więc dziewictwo też wcale nie przeszkadza...

Gość agniecha88
Ja chodze teraz do mojej przychodni do gin bo z tego cio wiem to w prywatnym masz takie sama e badania cio w zwykleym gabinecie nio i nie placi sie za wizyte tylko za leki ktore ci wipisze :/ ja ostatnio musilam pod rzad brac leki za 70 zl i tak 3 razy ;/ ale cos zdrowie to zdrowie !! ja mam 17 latek i juz dawno 1 wizyte za soba i poszlam sama a mamka sie dowiedziala na wieczor i powiedziala ze bardzo dobrze zrobilam :) zobaczysz mamusi serce nigdy nie bedzie zle na swoje dziecko ;) wiec idz i nie czekaj !!!!!

Gość czarnanika
:) u mnie problem taki ze na rejonie ginekolog nie ma za dobrej opinii-pani doktor malo delikatna!tak sie o nij mowi!wiec wole prywatnie,,,jakos kase musze skolowac..czytalam w necie o objawach i wyczytalam ze sa nimi: obfite krwawienia, bolesny seks, bóle brzucha i problemy z pęcherzem moczowym. a takowych nie mam....moja mama po prostu mysle ze jak mowie o ginekologu to wiaze sie to z sexem..dla tego nie moge jej powiedziec ze nie jestem dziewica...bo to kobieta..starszej daty...:( pojde do lekarza...i zobaczymy co mi powie...a moze to wogole nie jakas choroba?(oby...)aa..ta miesiaczka jakby zanika po 2 dniach ale..to dziwne...kiedy wydalam kał...to wtedy wydobywa sie krew jak przy okresie...ale za chwile juz znowu jej nie ma...a jak wyglada usg jajnikow u dziewic?tak jak i u dziewczyn bez blony??!!bo musze wiedziec co w razie czego sciemniac:(...niestety:(pozdrowionka!aa!ps. ja tez sie dziwie mojej mamie...bardzo chcialabym zeby jej podejscie bylo inne...no ale..niestety:(

usg jajników można robić też przez powłokę brzuszną, więc nie widzę problemu, ale mi to raczej wygląda na zaburzenia hormonalne, na przykład przy wzroście prolaktyny miesiączki są coraz bardziej skąpe, dlatego musisz sie udać do lekarza, bo jeśli to prolaktyna to w końcu możesz przestać mieć miesiączki, pozdrawiam

we wtorek powinnam wziać ostatnia pig Yasmine,ale z powodu kradziezy torebki nie wzielam,ale to podobno dopuszczalne,zeby skrócic cykl o 1 dzien(ulotka).Pigulki przyjmowalam regularnie itp. okres dostalam we czwartek(normalny okres,nie plamienie),a tymczasem dzis podczas kąpieli wydostała sie ze mnie mala,krwawa blonka,o srednicy ok.7mm. Bardzo intensywnie bordowa,niemalze czarna.Nie wygladalo mi to na zluszczajaca sie tkanke.Zastanawiam sie,czy to moglbyc zaraodek i,czy w takim razie ochrona anty byla i jest zachowana.A nie mam mozliwosci skontaktowac sie z ginekologiem. Czy ktoras z was miala podobna sytuacje?

Gość czarnanika
a te zaburzenia hormonalne..moga byc przez wspolzycie?czy moga sie pojawic bez tego??!!do lekarza udam sie za kilka dni! bo sie martwie!musze tylko zdobyc pieniadze!!dzieki wielkie za pomoc...ale bardzo mocno sie boje:(