Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brybrybrybrybryrby

Jak zostać ...............................

Polecane posty

Gość brybrybrybrybryrby

zakonnicą? Wystarczy w4ejśc do zakonu '' dziń dybry mam powolanie" ??t o nie jest chyba takie proste? trzeba pewnie skonczyc jakieś studia jak jest w przypadku księży? a jezeli trzeba skonczyć szkole to jaką ? z góry dzieki za odpowiedź:)

Gość nie lubię kiwi
Hehe, to byłoby dobre: "dzień dobry, mam powołanie" :D Niestety sie na tym nie znam, bo powołania nie mam i nie planuję mieć. ;)

Gość proponuje po
prostu zadzwonic do jakiegos zakonu i sie zapytac:)

Gość brybrybrybrybryrby
ale ja to chcialam tak w tajemnicy zrobić :) a u mnie w chacie to zawsze ktos jest :) moze ma ktos w rodzinie zakonnice i sie orientuje co i jak ? albo zna jakąś stronke w necie na ten temat ?? ja nic nie moge znaleść...

nie jest az tak strasznie...Z dziewczynami jest podbnie jak z wstepujacymi do seminariow duchowych chlopakmi:P. Zwykle odbywa sie jakis tam test z wiedzy \\\"czysto religijnej\\\" i zazwyczaj (zaleznie od miejsca do ktorego chcesz wstapic) decydujaca role odgrywa rozmowa z przeowdniczacym klasztoru czy zakonu. Ale skoro chcesz zostac zakonnica to dziwi mnie Twoja swego rodzaju \\\"niewidza w tym temacie\\\"... Pozdrawiam.

przepraszam, ze tak post po poscie, ale mam jeszcze male pytanko: czy intersuje Ci jakies szczegolne zgromadzenie czy zakon? To byloby duze ulatwienia, by Ci pomoc...

Gość brybrybrybry
jeszcze sie nad tym nie zastanawialam ale wiesz, tyle tego jest http://salwatorianie.pl/miba/ ,że na pewno cos mi podpasuje :) byle by nie byl to zakon zamknięty... a co do powolania to prawda jest taka,że to nie to sklania mnie do podjecia takiej decyzji...mam 22 lata, perspektywy na przyszlosc nieciekawe, szanse spotkania 2 polowy bliskie 0, z praca ciezko... Nie zdecydowalam sie jeszcze na 100 % na razie tylko rozmyslam.

Gość babs
A powiedz co bedie jak spotkasz jednak ta druga polowe?? Albo jak dostaniesz oferte dobrej pracy?? Zeby isc do zakonu trzeba miec powolanie.

Gość moja przyjaciolka
poszla do zakonu zaraz po liceum.swięcenia sa po kilku latach.nie widzialam jej juz 5 lat

Gość gość
ciekawe co z autorką ;)