Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

k4si4

jaka fryzura dla b. rzadkich włosów?

Polecane posty

Jaką fryzurę poradzilibyście dla póldługich (trochę za ramiona), cienkich i rzadkich włosów, żeby wyglądały na objętościowo bardziej obfite? I żeby jednocześnie nie wymagała specjalnie mozolnego układania:) Jeżeli znacie jakieś linki z fotkami różnych fryzur, wklejcie je tutaj proszę:)

jedynie krotka, postrzepiona fryzura a do ukladania pianka dla wosow delikatnych dodajaca objetosci np. Nivea - polecam sama mam piec wlosow i do tego cienizna... ale udaje mi sie wygladac dobrze! :-)

Gość _MiKusia_1
i oczywiscie dodaj odrobine gume do stylizacji wlosów z Joanny jest swietny ale niegdy nie stosuj brylanty do (rzadkich i cienkich wlosow) poniewaz beda sie przestluszczaly i beda jeszcze bardziej widoczne "rzadkie" włosy.:)

do cienkich wlosow najlepsze sa lekkie pianki, zele (mocne), pasty, gumy i inne takie obciazaja i sklejaja wlosy im krotsza fryzura tym latwiej utrzymac wloski \"napuszone\", wiem na ten temat sporo bo juz wszytkie mozliwe opcje wyprobowalam

dzięki wam za rady:) a co myślicie o zapuszczeniu włosów tak do połowy pleców? czy raczej nie? albo grzywka?

zrobisz jak zechcesz ale pamietaj, z krotkimi jest latwiej, im dluzsze cienkie wlosy tym bardziej przylegaja do glowy ale mozesz np. stopniowo je skracac i w ten sposob trafisz na frazure, ktora ci najlepiej podpasuje

właściwie od dłuższego czasu mam włosy do ramion i najlepiej się czuję w takiej długości. mimo to chciałam coś zmienić, bo już mnie to powoli nudzi, mam pocieniowany tył i pazurki z przodu i wciąż obcinam je tak samo. dlatego myślałam o zapuszczeniu albo o grzywce:)

grzywke wyprobuj ale serio, przy cienkich wlosach im dluzsze tym gorzej sie ukladaja i wygladaja

woda: pewnie masz rację, zostanę przy tej długości i porozglądam się za jakąś ładną grzywką, dzięki:)

Gość afrogirl
moim zdaniem, a tez mam cienkie rzadkie wlosy najlepsza jest trwala albo "podnoszenie" zaplacisz 60-120 zl zalezy gdzie ale bedziesz miala wrazenie ze masz na glowie busz... wiem cos o tym wlasnie zrobilam i jestem b zadowolona w dodatku mialam wlosy przetluszczajace sie a trwala je wysuszyla i juz nie mam problemu ze na drugi dzien po myciu ociekaja tluszczem wiem wiem trwala niszczy wlosy.... ale1)odrosna po 2) sciac zawsze mozna po 3) duzo chemi tez niszczy wlosy wiec nie przejmuj sie tym to jedyna wyjscia a jak nie chcesz zniszczyc to zrob tzw "trwala podnoszona" stosuja lekkie plyny i nie masz po tym skretu tylko takie fiu bzdziu faluje sie i jest wiecej polecam papa

Gość afrogirl
a co do grzywki ...... e-e nie rob tego dziewczyno!!! wez pod uwage ile wezmiesz wlosow zeby zrobic z nich grzywke - tyle mniej ich bedzie w ogolnej puli wlosow.....

Gość afrogirl
no tak.. krotkie wlosy... pewnie ze najlatwiej je ukladac i sie trzymaja... o ile uwielbiasz sleczec przed lustrem mnie to bardzo meczylo jak mialam krotkie bo co z tego ze sobie je napuszysz jak zaraz sa i tak klapniete nie zawsze ma sie czas i ochote na to cale modelowanie mowie ci zrob sobie lekka trwala na duze loki zeby byly lekko poskrecane albo trwala podnosza=ona inaczej nazywa sie ten zabieg uplastycznienniem wlosow papap

bez przesady, az tak malo wlosow to napewno nie ma, grzywka grzywce nie rowna, nie musi to byc od razu \"zaslona\", wystarczy kilka pazurkow, zreszta dobry fryzjer najlepiej doradzi

afrogirl ---> czy po takiej trwałej nie wypadają mocniej włosy? bo mi i bez tego dużo wylatuje, nie chcę być łysa, a przyznam się, że myślałam już o trwałej ale jak dotąd nie miałam odwagi... nie znasz przypadkiem jakichś linków na necie gdzie można zobaczyć efekt trwałej, o której piszesz? p.s. też mi się bardzo przetłuszczają włosy, jakby jeszcze było mało problemów ;/

Gość wer123
ta jasne trwała pomoze??trwała strasznie niszczy włosy , ten kto ma cienkie irzadkie wlosy zrobi sobie trwala to na rano obudzi sie łysy niewiem kto to wymyslił z ta trwala ale musi miec pordzadnie z glowa.

Gość Milencia1990
Mam tu fajne upięcie ale raczej sama nie dasz rady, poszukaj u nich na kanale youtub tam znajdziesz dla każdego rodzaju włosów i jest tam ich mnóstwo i objaśnione wszystko krok po kroku co i jak robić ;) http://www.youtube.com/watch?v=HL9yjD8hrw0