Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opryszczka

Pomocy....Jak zwalczyć opryszczkęnajlepiej domowy sposób

Polecane posty

Gość opryszczka

Pomocyyyy.....Domowe sposoby na opryszczkę

jest domowy spsób : jak tylko poczujesz pierwsze oznaki, ze zaraz Cię obsypie - wcieraj sól kuchenną az do zdarcia skórki, boli, ale jest BARDZO skuteczne!

Gość moj sposob
ja zawsze we wczesnym stadium przekuwam ja i przemywam spirytusem salicylowym lub jakas perfumka na bazie spirytusu..opryszczka wowczas ma znacznie lagodniejszy przebieg..

Gość uuuuuuuuppppppppp
Podnosze mi tez cos wlasnie wyskoczylo. Kto wie jak szybko sie tego pozbyc?

Ja proponuję zamiast domowych sposobów tanią (ok.5 złi chyba dostępną bez recepty maść VRATIZOLIN krem 3% (mnie udało się ją kupić bez recepty). Działa doskonale. Miałam to szczęście, że zawsze używałam jej, gdy tylko czułam, że zaczyna mi coś wyskakiwac na wardze, dzięki czemu udawało mi się przeciwdziałać zanim pojawił się duży pęcherzyk. Nie jestem natomiast w stanie powiedzieć Ci, jak dokładnie działa w zaawansowanym rozwoju choroby. Jendak gorąco polecam, bo jest doskonałym środkiem pomagającym uniknąć brzydkich efektów jak przy stosowaniu maści cynkowej. Nie tylko wysusza, ale działa wirusobójczo. Powodzenia.

Swoją drogą - przekłuwanie, spirytus, sól?!!! Jestem zwolenniczką medycyny naturalnej, ale są jakies granice. Opryszczka to wirus i trzeba sięgnąc po wynalazki na miarę naszych czasów.

Gość opryszczki nie wolno ruszać
!!!!!!!!!!!! rozdrapywać a tym bardziej przekłuwać! Zaopatrz sie w zoovirax(ok 15 zł, wystarczy na bardzo długo) albo jakiś tańszy , polski odpowiednik(zapytaj w aptece, bo wiem,że polskie maści też są).Sama nic nie działaj, bo możesz opryszczkę "roznieść", pamiętaj,że jest zaraźliwa. słyszałam,że domowym sposobem jest nałożenie rozpuszczonej polopiryny S. Polecam Ci jednak jakąś maść, wystarczy Ci na długo.

Jest w aptekach tani (a skuteczny) płyn na opryszczkę, aptekarze o nim nie mówią, bo wolą zarobić na Zoviraxie, nie pamiętam nazwy chyba Sonol, czy jakoś tak, kosztuje chyba 3 zł