Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haluuuuu

PEELING AZJATYCKI=tradzik z glowy??

Polecane posty

Gość haluuuuu

Hej dziewczyny! Czy mozecie sie wypowiedziec na temat tego sposobu walki z tradzikiem? Podobno bardzo skuteczny? Jak ktos ma jakies info na ten temacik to bardzo bym prosila! :)

Gość krosty
ja nic nie slyszalam o takim czyms, ale wlasnie sie zastanawiam jaki peeling jest najlepszy na tradzik, mozesz cos polecic?

Gość haluuuuu
Ja jestem juz prawie pewna ze sie zdecyduje na ten zabieg. Widzialam fotki ludzi przed i po zabiegu. Rewelka! Mam nadzieje ze to faktycznie takie efekciory daje!!Bede z wami na biezaco i bede pisac co i jak u mnie! No i oczywiscie czy efekty sa przede wszystkim! Bede musiala jechac do krakowa na to, ale jakos przezyje. Troche drogi taki zebieg bo kosztuje kolo 200 zl. Ale moze jeden wystarczy!:)

Gość a mozesz
jakos pokazac te fotki???

Gość haluuuuu
Wlasnie sie dowiedzialam ze tam gdzie ja chce zrobic ten zabieg to kosztuje 850 zl.:) Ale i tak sie chyba zdecyduje. Juz ci przesylam link to sobie wejdziesz http://www.mistrzkosmetyki-derdacka.zaprasza.net/pee.html. Podobno po takim zabiegu masz skore jak u noworodka i to juz po tygodniu!!! A najlepszy efekt jest w okolicach 28 dnia po zabiegu! To akurat jak sie zaczna studia:)P

Gość ostrzegam tylko
Ja mialam peeling ziolowy i naprawde uwazaj na to. Efekt jesli chodzi o tradzik jest, faktycznie bardzo ladnie oczyszcza skore i pryszcze robia sie sporadycznie. Ale ja mam przez to blizny ! Juz odchodzi sie od metod mechanicznych, poza tym nigdy niewiadomo co dokladnie w takiej mieszance ziolowej sie znajduje. I wierz mi NA PEWNO jeden peeling nie wystarczy! Jestem o tym przekonana! Takze zastanow sie czy warto. Poza tym nie ufalabym kosmetyczce, mnie schrzanila skore, owszem pryszczy sie pozbylam, ale tym mechanicznym tarciem naprawde mozna narobic wiele szod.A nie poszlam do pierwszej lepszej babki, magister kosmetologii, starsza doswiadczona, certyfikaty i inne tego typu rzeczy, ktore wzbudzaja zaufanie. Strata kasy. Kolezanka robila tez peeling ziolowy i nie dosc ze nabawila sie nowych blizn, to jeszcze teraz tak pekaja jej naczynka, ze nie moze sobie z tym poradzic. Zrobisz jak zechcesz, ale ja ze swojej strony odradzam.

Gość haluuuuu
Mlaskam worami leśniczego, potem razem polujemy na jeże :classic_cool:

Gość ostrzegam tylko
A to, ze skora jest jak u noworodka, to kompletna bzdura! Te zdjecia ktore podane sa na stronie, sa zapewne robione bo kilku takich zabiegach, poza tym mozliwe, ze przetworzone komputerowo. Ja mialam troche rozszerzone pory, troche zaskornikow i czasami pojawilo sie pare pryszczy, i naprawde ani na pory ani na wagry to nie dziala ani troche ! Sprawa jest taka , ze przed peelingiem oczyszczana jest skora ( wszystko wycisniete ) tylko mijaja 2-3 tyg i wszystko wraca! A po tygodniu to twarz jest jeszcze tak podrazniona, ze nie ma co mowic o "pieknym" wygladzie...

Gość ostrzegam tylko
Zajadam kostki rosołowe, a mój tata to shemale :classic_cool:

Gość bla bla
Ktos sie pode mnie podszywa wiec nie przejmuj sie tymi opisami. Kurcze opinie sa tak rozne, ze juz nie wiem co mam robic.Ten zabieg kosztuje 850 zl, wiec to jest jednak troche kasy. HELP!!!

Gość ostrzegam tylko
Wierz mi ja tak samo sie napalilam na ten zabieg po przeczytaniu niektorych opnii, zrobilam go kilkakrotnie ( 4 razy ! ) i szczerze mowie, ze nie warto!

Gość haluuuuu
do ostrzegam tylko---->> masz moze gg?? bo mialabym do ciebie kilka pytanek.

Gość ostrzegam tylko
4141945

Gość ostrzegam tylko
odezwij sie do mnie

Gość zdecydowanie niewarto
wydawać kasy na coś takiego. Ja mam na twarzy trochę blizn i przebarwień, nie mówiąc już o rozszerzonych porach, itp. Mniej więcej rok temu - jesienią- zdecydowałam się na to. Zdjęcia z przykładami rzekomo cudownego działania peelingu azjatyckiego oglądałam i w I-necie i w gabinecie, w którym robiłam zabieg. Uwierzyłam, że to może mi pomóc na trądzik (któty zresztą do tego czasu już prawie wyleczyłam "chemią" u dermatologa), blizny (które są w sumie niewielkie) i rozszerzone pory. No i jak ostatnia naiwniaczka wywaliłam na to 300zł. Przez pierwsze trzy dni czułam się jakby twarz miała mi odpaść. Cóż, trzeba trochę pocierpieć dla urody - myślałam i czekałam, aż moja brązowa skóra (jak po poparzeniach słonecznych) złuszczy się odsłaniając tę nowa - wymarzoną, idealną. Po ok. 5 dniach, kiedy wszystko sie już złuszczyło, zrozumiałam jaki to kit. Owszem, skóra była gładsza a pory mniejsze i nie było zaskórniaków - jak po większości peelingów, które można kupić w drogeriach za kilka do kilkunastu zł, albo oczyszczaniu u kosmetyczki. Ale po mniej więcej tygodniu zaczęły się pojawiać nowe wągry i zaskórniaki, skóra znowu się przetłuszczała a pory były rozszerzone. Wniosek: jeśli chce się mieć gładką, nową skórę, lepiej zainwestować w wizytę u dobrego dermatologa i jakieś poważniejsze zabiegi (np. złuszczanie mocnymi kwasami) lub leki (tabletki/kremy, itp.). Peeling azjatycki to dla mnie po prostu strata kasy! Lepiej za tą kwotę wykonać np. serię zabiegów kwasami u kosmetyczki (efekt bedzie trwalszy i bez pościeranej twarzy przez pierwsze dni po zabiegu). Wyliczyłam, że np. zamiast 1 p. azjat. (300zł) mogłam zrobić ok. 6 zabiegów kwasami (u mojej kosmetyczki to ok. 50 zł. za zabieg; peeling azjat. robiłam w innym gabinecie, do którego wiecej nie pójdę, bo baba zwyczajnie mnie oszukała obiecując przed zabiegiem cuda-niewidy). Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale po prostu chce Cię przestrzec. Po pierwsze - ryzyko powikłań i nowych blizn; po drugie - efekt marny; po trzecie - wysoka cena jak na tak niską skuteczność. Zainwestuj w coś innego - na tym forum jest omawianych wiele sposobów i środków. Ale z peelingiem azjatyckim lepiej dać sobie spokój. Pozdrawiam i życzę pięknej cery!!!

Gość haluuuuu
Rozmawialam dzisiaj na temat tego zabiegu z kosmetyczka z certyfikatem od 13 lat. Byla na szkoleniu w niemczech. No i powiedziala mi ze ona nie ma pojecia gdzie wykonuje sie taki zabieg jak peeling azjatycki za 200-300 zl!!?? U niej taki zabieg kosztuje 850 zl. Codziennie tel do niej jaki jest stan skory. A po tygodniu jazda do niej spowrotem, na sciagniecie zluszczonego naskorka. Dostaje sie jeszcze jakis specjalny preparat do smarowania. Poza tym taki zabieg u niej trwa 4 godziny. Teraz juz nie wiem komu wierzyc, bo powiem szczerze ze bardzo mnie ten zabieg zainteresowal. Chodzi mi nie tyle o usuniecie syfkow, tylko o usuniecie blizn po nich bo strasznie szpeca!!No ale pare syfkow do usuniecia tez sie znajdzie:). Pomocy laseczki, bo w sobote (ta) mam miec zabieg!!!

Gość haluuuuu
Kochane!! Prosze napiszcie co mam czynic?? Isc na ten zabieg czy nie?? Bo to juz jutro!!!

Gość ostrzegam tylko
Pisalam Ci nie idz ! Zrozum ze teraz odchodzi sie od mechanicznego scierania naskorka, bo przez to mozna nabawic sie jeszcze gorszych blizn! I wierz mi jeden peeling nie usunie Ci na pewno blizn! Moze je tylko powiekszyc- tak bylo w moim przypadku, bo tez mialam pare dziurek i teraz sa o wiele wieksze, poza tym mam jeszcze kilkanascie nowych!!! Tak zabieg trwa dlugo, moj chyba cos okolo 3 h. Bo najpierw robi Ci parowke, oczyszcza cere, maseczki, jakies naswietlania i itp itd ale co z tego jak efekt jest beznadziejny! Co ona ma Ci powiedziec, ona zarobi 850zl to co ma Ci odradzac, mowic ze nie warto. Zastanow sie czy warto, bo wyrzucisz 850 zl w bloto i stan skory bedzie jeszcze gorszy. Chociaz z Twojego opisu wynika ze jestes juz zdecydowana, i nie bierzesz pod uwage tego co pisza osoby ktore to przeszly...

Gość vika__24
w cudowne działanie takiego pillingu to nie wierze, lekarz dermatolog mi osobiscie odradzil bo mogloby byc wiecej komplikacji niz dobrego efektu, no i taki jeden zabieg na pewno by nie wystraczyl. zima mialam robione kilka pillingow kwasami AHA i TCA i efekty sa super, mam gladka skore, zniknely przebarwienia i niektore blizny- co prawda szczypalo jak cholera ale warto bylo. aha jesli chodzi o stezenie kwasow to pierwszy byl 50% a nastepne to juz po 70% (chcialam po prostu lepszego efektu) . polecam ale nie osobom z bardzo wrazliwa skora. :)

Gość haluuuuu
odświeżam!! Wazne!! W poniedzialek mam zabieg!!:)

Gość bombaa
Jeśli jesteś masohistką z nadmiarem kasy, to polecam. Trądzik nie tylko nie ustąpi (bo niby czemu miałby) będziesz wyglądać przez jakiś czas jak Frankenstein bez charakteryzacji, nowe wypryski będą wychodzić na odpadającej płatami i maxymalnie podrażnionej skórze. Pytasz o opinie ale w grucie rzeczy oczekujesz tylko potwierdzenia dla swojej decyzji. Jest głupia ale Twoja Pozdro

Gość haluuuuu
do bombaa---->>>ok. dzieki za opinie bo o to mi chodzi zeby je poznac. Mam tylko pytanie, czy ty mialas taki zabieg?? Bo chcialabym poznac wlasnie opinie osob ktore juz go preszly!! I jakie sa efekty tych osob.tylko tyle. I wcale cie nie skrytykuje, tak jak ty mnie, bo nie mam do tego prawa. pozdro:)

Gość robisz wielki błąd
jeszcze raz się poważnie zastanów, uruchom wyobraźnię... mnie kosmetyczka robiła złuszczanie kwasami kilka lat temu...peellingu azjatyckiego nie chciała, pomimo posiadanych umiejętności. Jestem jej bardzo wdzięczna do dziś za namówienie mnie na kwasy; twarz moja jest w tej chwili ok od dawna

Gość haluuuuu
do robisz wielki blad--->>> dziekuje za opinie. O kwasach powiem szczerze tez wiele slyszalam. Ale musze ci cos powiedziec. Rozmawialam wczoraj przez tel z dwoma osobami ktore taki zabieg jak green peel przeszly. I naprawde, ku mojejmu zdziwieniu, jedna z pan powiedziala ze efekt niesamowity (pozbyla sie rozpnych wypryskow z policzkow, przestala automatycznie uzywac wszystkich podkladow i smaruje twarz tylko i wylacznie kremem, myje twarz dwa razy dziennie, bo w ciagu dnia nie ma juz takiej potrzeby, lojotok przeszedl, skora jej sie ladnie odnawia). Druga osoba powiedziala ze tez jest bardzo zadowolona i bedzie zabieg powtarzac ale dopiero w przyszlym roku bo jeszcze nie ma potrzeby (a juz minal rok od jej zabiegu). Oby dwie osoby zostaly zupelnie zaskoczone moimi tel wiec opinie byly totalnie rzetelne (slychac bylo rowniez po glosie duze zaskoczenie). I powiedz mi teraz, komu mam wierzyc i komu ufac??

Gość ostrzegam tylko
Haluuu , idz na ten zabieg. Przekonasz sie na wlasnej skorze. Nie wiem po co w ogole pytasz jeszcze, zapisalas sie na peeling, to tak czy siak na niego pojdziesz. A wtedy sie przekonasz, ze zadnych cudow nie bedzie! Bo nie ma takiej rzeczy i takiego zabiegu ktory jest w stanie od razu pomoc. Nie masz doswiadczenia w tej kwestii, nie mialas wczesniej okazji robic sobie zadnych tego typu zabiegow i widze ze kompletnie zadne argumenty do Ciebie nie docieraja. Najprawdopodobniej natrafilas na takie informacje jak ja przed robieniem zabiegu, tylko przykre bedzie to zderzenie z rzeczywistoscia ! Ale o tym szybko sie przekonasz. Sluchaj wiele ludzi meczy sie z tradzikiem,ciagnie sie to latami, tacy ludzie zrobiliby chyba wszytsko zeby sie tego pozbyc, a wiadomo powszechnie jakie to trudne! Gdyby ten peeling byl taki cudowny, to wszyscy by na niego chodzili i momentalnie pozbywaliby sie tradziku! Ja rozmawialam z lekarzem kiedys wlasnie na temat peelingu ziolowego, jego opinia byla stanowczo na "nie", ale to pewnie Cie nie interesuje bo juz postanowilas. Naiwna ta decyzja, ja tez bylam naiwna decydujac sie na green peel, ale ucze sie tez na bledach innych i aktualnie nigdy bym sie juz na takie ŹDZIERANIE nie zdecydowala, bo to jest zabojcze dla skory. Przez tydzien nie bedziesz mogla myc w ogole twarzy i jesli kosmetyczka bedzie Cie zapewniala, ze nic Ci przez ten czas nie wyskoczy ( przy cerze tradzikowej, lojotokowej oczyszczanie jest niezmiernie wazne ale to pewnie wiesz ) to od razu mowie Ci bzdura. Mnie wysypywalo regularnie, choc przed zabiegiem nie mialam az takich atakow pryszczy. Zobaczysz przekonasz sie, a potem bedziesz sobie plula w brode, ze sie na to zdecydowalas, kasa jak kasa, ale efekt bedzie odwrotny od zamierzonego.

Gość bombaa
Każdy ma prawo do krytyki. ABC demokracji. Peeling azjatycki zaliczyła moja młdosza siostra i mieliśmy watpliwą przyjemność znosić z Nią jego skutki (codzienny płacz i zgrzytanie zębów) Natomiast z merytorycznego punktu widzenia żaden peeling nie usunie rądziku, bo trądzik to nie brodawka którą możesz incydentalenie usunąć. To jest z reguły przewlekła choroba o podłożu hormonalnym, jej źródła nie tkwią w skórze więc tym samym nie możesz się go pozbyć skórnym zabiegiem. Dziwi mnie więc fakt, że interesują Cię w y ł ą c z n i e opinie. Elementarna wiedza na temat genezy acne vulgaris uczyniłaby bezprzedmiotowym Twoje pytanie. Kropka.

Gość vika__24
wiecie co dziwi mnie najbardziej? ze ktos mowi ze po pillingu azjatyckim czy jakimkolwiek innym tradzik przechodzi raz na zawsze!! przeciez kazdy lekarz powie ze przyczyna tradziku tkwi w srodku, a likwidujac zewnetrzne objawy efekt jest na krotko . osobiscie dopiero po wyleczeniu tradziku mialam zluszczanie kwasami, i tylko wtedy moglabyc mowa o jakimkolwiek zluszczaniu (tzn gdy nie bylo zadnego stanu zapalnego), inaczej mozna sobie tylko zaszkodzic. a niektorzy po prostu lubia naciagac obiecujac cuda i tyle. no ale moze twoja sytuacja jest inna, bo ja swoj tradzik leczylam u lekarza dermatologa.

Gość haluuuuu
Mam rozumiec ze na wiecej wsparcia liczyc nie moge??

Gość idz idz jak najbardziej
tylko potem nie płacz na forum, że ci ktoś spiepszył twarz w końcu nie interesują cię obiektywne opinie i tak juz podjęłaś decyzję więc po co sie pytasz??????

Haluuuuu....uparłaś się, wiec czego oczekujesz? Ze ktoś się znajdzie i napisze Ci...tak ten zabieg to jest rewelacja i w ogole bedziesz miala super skóre, to ja Ci to do świętego spokoju napisze. Do reszty...po co prowadzicie dialog z takim ignorantem?