Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna-22

badanie nasienia

Polecane posty

Gość katarzyna-22

mam takie pytanie czy ktoś z waszych partnerów robił takie badania a jeśli tak to co powiedział lekarz

Gość m.a.r.t.a.
Mój partner robił sobie takie badanie. A co konkretnie Cię interesuje, chętnie pomogę.

Gość katarzyna-22
bo mam badanie jego ale nie wiem czy to jest prawidłowe bo jest napisane że lenkocyty 15-25 wpw, cr. ow 5-10 wpw 40% zywych o pierwotnych ruchach 60% martwych a po 6h już tylko 5% żywych i nie wiem czy on przypadkiem jest coś nie tak

Gość jamelia superstra
a ile kosztuje takie badanie i gdzie można je zrobić?????????

Gość m.a.r.t.a.
Niestety ja Ci nie zinterpretuje wyniku, bo nie pamiętam jakie były u mojego partnera. Robiliśmy je rok temu. I zaraz po badaniu mieliśmy rozmowę z lekarzem, ktory wyjaśnił nam te liczby. Niestety napewno miał dużo martwych, nie chcę wprowadzać Cię w błąd, bo niepamiętam ile. On niestety nie może mieć dzieci. Oczywiście zaproponowano nam in vitro. Niedługo idziemy na powtórkę badania, bo chcemy zobaczyć czy coś się zmieniło.

Gość m.a.r.t.a.
My robiliśmy z klinice bezpłodności Novum czy jakoś tak. Rok temu razem z wizytą u lekarza ok. 150zł, ale cenę można sprawdzić na stronie internetowej.

Gość katarzyna-22
my płaciliśmy 20 zł a on miał więcej martwych tak

Gość katarzyna-22
i robilismy w szpitalu na laboratorium

20zł ??? gdzie???????????/ kurde za tyle to bym zrobiła mojemu. a jak to wygląda??? samemu się przynosi nasienie w jakimś pojemniku czy ?? now iecie??/; sory ze tak głupio pytam ale nie wiem

Gość katarzyna-22
ja w lubnie na bema i sama przynosisz lub partner a czy ktoś mi powie o tych wynikach moich

Gość m.a.r.t.a.
W tej klinice mojemu Misiowi wręczyli pojemniczej i zaprowadzili do jakiegoś pokoiku. I poźniej z tym pojemniczkiem poszliśmy do labolatorium i czekaliśmy na wynik. Przed badaniem kilka dni nie można się kochać. Robiliśmy w wawie katarzyna-22 - nie wiem. Tak jak pisałam nie chcę wprowadzać Cię w błąd.

Gość m.a.r.t.a.
A na dole pod wynikiem nie masz czegoś takiego jak "norma:..: bo u nas chyba coś takiego było ale i tak nie za bardzo wiedziałm o co chodzi.

Gość m.a.r.t.a.
Pamietam że miałam tabelkę z czterema rodzajami plemników. Najwięcej miał w tabelce ostatniej i przedostatniej, czyli martwych i wolno - poruszających się czy jakoś tak. Natomiat malutko lub w ogóle tych pierwszych - zdolych tych do zapłodnienia, i trochę tych drugich - ale to i tak nie wystarczajaco do zaplodnienia naturalnego. Myśle, że i tak będzie lepiej jak pogadacie z lekarzem.

Gość m.a.r.t.a.
katarzyna - 22 a możesz mi napisać o co chodzi z tym "a po 6h już tylko 5% żywych" bo chyba tego nie mieliśmy, albo nie pamiętam.